Reklama

Reklama

Tři mušketýři: D'Artagnan

  • Francie Les Trois Mousquetaires : D'Artagnan (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V království rozděleném náboženskými válkami a pod hrozbou britské invaze, hrstka mužů a žen zkříží meče a spojí svůj osud s osudem Francie… Temperamentní mladý gaskoněc d‘Artagnan, neohrožení a věrní královští mušketýři Athos, Porthos a Aramis, křehká Constance, ďábelsky prohnaný kardinál z Richelieu či krásná a tajemná Milady de Winter jsou hlavními protagonisty nesmrtelného vyprávění o odvaze, lásce a cti. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (255)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hm, v pořadí již  38. adaptace (když tak mě opravte) Dumasových mušketýrů  se myslím poprvé nese v takto temném kabátku, kde ač zachovány kánonické repliky a události, přesto se příběh odvíjí poněkud jinými cestami. Schválně, kdo si tady všiml Rocheforta?  Za sebe bych pak jen vytknul , byť předpokládám, že i to byl záměr, nepřehlednost akčních scén. Zejména šermířské souboje byly vždy tím, co jsem si rád vychutnával a tady se jich v duchu zachování realističnosti příliš nedočkáme, respektive jejich choreografie spočívá v nepřehledném a zejména nepohledném! máchání kusem železa. Tady by prostě na místě bylo velké plié a ne jen demi plié, ano?  Ale jinak se těším na další díl a jsem zvědavý, kdo opíchá Evu Green. Kordem, pochopitelně. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus příliš temné a povážlivě často jsem to srovnával s Yorkovými Mušketýry a na ty se to podle mě moc nechytá. Akční scény jsou fajn, Eva Green se zatím moc nestihla projevit ale chybí mě zde větší all star tým. Navíc Porthos byvá vtipálkem a tady nehodí ani jednu hlášku. 65% a uvidíme jak dopadne Dvojka. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se nakonec dočkal. Naprosto neučesaná akce s kordama a mušketama, precizně vykreslená Paříž, souboje bez příkras, a hlavně doslova parádně přepsaná a natočená adaptace slavné knihy. Vlastně Herek nebo poté Anderson natočili film podle svého, ale až Frantíci svůj román natočili takhle parádně. A já tleskám. Co se týče obsazení, i to se povedlo. Už teď slintám po druhém dílu. 100%. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jsou chvíle, kdy nic jinýho nepotřebuju. Trošku si oddáchnout, zajít si do přírody, nebo najít v kině nějakou solidní pecku. A ejhle, je to tady. Sice to na vás neskáče pětkrát za den v programu, ale o to je pro mě  ve výsledku lepší. Stará, dobrá klasika plná akce a poctivých soubojů s mojí oblíbenou Evou Green a ještě oblíbenějším Vincentem Casselem. To mě prostě nemohlo zklamat! Ještě teď jsem plný nadšení a pátou hvězdu si (zatím) nechávám do foroty. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Konečně správně natočená legenda. Sice ne tak těžkotonážní co se hereckých jmen týče, tam se přece jen s devadesátkovou verzí nemůže srovnávat, ale vlastně ve všem ostatním ano a v mnoha parametrech ji dokonce převyšuje. Nový remake je mnohem méně líbivá taškařice a mnohem více drsný, temný film o intrikách s vynikajícími kulisami a fantasticky natočenou akcí, které je ale zatím velmi málo a je to škoda. Takhle odvážnou ruční kameru a přehled střihače má ve francouzské produkci jen zlomek filmů. Předpokládá se, že dvojka bude patřičně epická a dostojí očekávání, neboť po prvním díle je mnoho fanoušků řádně namlsaných a zcela právem. PS: Chybí tu captain Rochefort ! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (24)

  • Táto nová adaptácia predstavuje novú postavu Hannibala (Ralph Amoussou), ktorý je prvým čiernym mušketierom vo francúzskej verzii vôbec. (Arsenal83)
  • Štyria herci, ktorí hrali mušketierov, sa prvýkrát stretli takmer ako z románu: skrížili si meče na hodine šermu. Trénoval ich olympijský víťaz Épée Yannick Borel, niektorých až 6 mesiacov. (Arsenal83)
  • Vo filme neboli použité žiadne digitálne efekty, okrem vymazania niekoľkých súčasných prvkov, ako sú autobusové prístrešky alebo parkovacie automaty objavujúce sa v pozadí. (Arsenal83)

Související novinky

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

24.02.2024

V pátek 23. února 2024 proběhl v pařížské koncertní síni Olympia slavnostní ceremoniál 49. ročníku předávání cen francouzské Akademie filmových umění a technik (Académie des Arts et Techniques du… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama