Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pozdě v noci se vrací Eva Trojanová (R. Rázlová) domů, kde ji čeká nervózní, rozčilený manžel (J. Adamíra). Za tři dny objeví policie její mrtvé tělo, na němž jsou zřetelné podlitiny na krku. Jako hlavní podezřelý z vraždy přichází v úvahu její manžel, který se po ukončení služební cesty nevrátil domů a je nezvěstný. Policie rozešle jeho fotografie a vyslechne první svědky. Je zřejmé, že ing. Trojan utíká před spravedlností a že jeho kroky vedou do severních Čech. Vyčerpaný a nemocný nachází útočiště ve staré čtvrti města Most, určené k odstřelu. Uprostřed vyšetřování však kriminalisté zjistí, že Trojan není vrahem. Případ by tedy mohl být uzavřen, ale pro kapitána Harta (I. Prachař) nekončí. Trojan ho začne zajímat už ne jako zločinec, ale jako člověk, který by se z bezvýchodnosti své situace mohl do konfliktu se zákonem dostat, nebo by mohl ohrozit svůj život… (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

Drom 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je docela obstojná, i přes jaksi podivné scény a jejich skladbu, druhá se pak definitivně rozpadá a vše vrcholí s upoceným úsilím ve scenérii starých barabizen historické části města Most. Nebýt vždy charismatického Jiřího Adamíry, který bez váhání vystřihne noblesního gentlemana i ošoupaného blázna, mávl bych nad tím rukou, protože to neměl šanci zachránit ani obstojný fízl Ilja Prachař a už vůbec jeho poskok Jiří Lábus, kterého k policii vzali asi jen kvůli naplnění stavů. O dalších postavičkách nemá cenu mluvit. Ani dámské role, značně okleštěné a vlastně vedlejší, nebyly žádnou perlou a veškeré snažení zastrešují někdy vyloženě slabé dialogy neoriginálních scén. Závěrečné drámo pak dosti trapně končí tuhle nemastnou polívku a přitom stačilo, aby z toho baráku Adamíra skočil a alespoň ten poslední hlt mohl být okořeněn. ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Příběh je zdlouhavý a vcelku nezajímavý, děj se velmi vleče, jednotlivé scény jsou jakoby schválně natahované, aby měl film celovečerní stopáž. Ani poněkud přehrávající Adamíra v hlavní roli nezaujal, natož další herci. Jako by Brynych schválně natočil špatný film, zato možná podle instrukcí dramaturga a schvalovatelů. Díky tomu také patří (spolu s Kleinovým titulem Město nic neví) k divácky nejméně úspěšným tuzemským kriminálkám 70. a 80. let. Jediné, čím je snímek zajímavý, je autentická demolice starého Mostu. Ostatně je možné, že právě (a pouze) kvůli ní byl narychlo sepsán a schválen scénář a natočen tento film. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Detektivka je to podprůměrná a chvilkami k nedokoukání. Ale na druhou stranu je tu pár charismatických herců, jako třeba Adamíra, Prachař a se zajímavých hereček, třeba Regina Rázlová. Kvůli nim jsem obětovala svůj čas a shlédla tuto kriminálku. Ovšem, jednou stačilo. Nebudu se k ní vracet. Vylidněné město působilo poněkud zvláště a zlověstně zároveň. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kriminálně-psychologické drama, které více než o zločinu pojednává o psychicky a fyzicky zlomeném muži utíkajícím před zákonem přesto, že žádný zločin nespáchal. Bohužel je film po všech stránkách nedotažený. Tak za prvé už od počátku známe domnělého vraha a stejně rychle se dozvídáme, že vlastně ani vrah není. A pak už jen sledujeme, kterak muži zákona, respektive jeden muž, pátrá po nevinném inženýrovi. A místo toho, abychom sledovali postupnou proměnu Trojanovu, filmaři je vymění za pár zoufalých Trojanoných výkřiků, vzpomínek či blouznivých představ a skřeků. De facto nepřemýšlí nad tím, co vlastně udělal nebo nebilancuje, vše se odehrává na poli útěku a čirého zoufalství. Policisté se také nechovají moc logicky. Nejprve vyhlásí pátrání po muži díky televizi a rozhlasu a pak ho vůbec stejným způsobem neodvolají, přestože právě to by mohlo Trojanovi pomoci, kdyby hlášení slyšel. A navíc by mohlo odradit pár občanů od nadšeného udávání, že chytili zločince. Navíc mi role k Jiřímu Adamírovi moc nesedla. Podle mě se na takovou roli moc nehodil. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Na tomto snímku jsou rozhodně nejzajímavější záběry na bourání starého Mostu a už jen čistě kvůli tomu stojí za to tuhle jinak hodně průměrnou detektivku shlédnout. Samotná zápletka je docela zajímavá, byť by mohla být o chlup ještě lepší, kdyby divák to, že Trojan (Jiří Adamíra) svou ženu nemohl zabít, v tom úvodu neviděl.  Připomínku bych jinak určitě měl k hudbě Ladislava Štaidla, která mi místy, vzhledem k  samotnému (smutnému) ději, nepřišla úplně příhodná. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Scéna, kdy se Ing. Trojan (Jiří Adamíra) koupe v řece, byla natáčena v Bechyni pod mostem, který je znám jako Bechyňská duha. (Paganus)
  • Filmovanie prebiehalo v Moste. (dyfur)

Reklama

Reklama