Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nachystejte se na komediální klasiku! Když se doktoři Venkman (Bill Murray), Stantz (Dan Aykroyd) a Spengler (Harold Ramis) z katedry parapsychologie nenadále ocitnou na dlažbě, rozhodnou se vydat na cestu lovců duchů - nevábných a občas poněkud drzých potvor. Sotva otevřou dveře, už se jim hrnou první zakázky. Největší výzva ale čeká na stopaře všeho nevysvětlitelného ve chvíli, kdy krásná Dana Barret (Sigourney Weaver) za dveřmi své chladničky objevuje bránu do pekel. Teď mají krotitelé duchů za zády celý svět a je jen na nich, jestli v této nekonečně zábavné akční komedii uchrání Manhattan před totálním šílenstvím! (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (669)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Úvodná zvučka je vrytá v pamäti snáď každému, kto film videl veľa krát a to sa týka aj príbehu o nadšencoch, ktorí sa rozhodli krotiť a chytať duchov, ktorí sa rozmáhajú v New Yorku. Jedna z nestarnúcich komédií so zaujímavými vizuálnymi efektmi a výborným hereckým obsadením v réžii slovenského Ivana Reitmana. Ten natočil veľmi podarenú komédiu, ktorá je jednoducho nezabudnuteľná a duchovia, ktorí sú urobení takto skvele, to bolo niečo, aj keď dnes film tiež veľmi pobaví a baviť bude ešte dlho. Krotitelia duchov je jednoducho kvalitný film, ktorý určite stojí za pozretie. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Ryzí ukázka toho, kterak vzpomínky na dětství dokáží znehodnotit zdejší hodnocení. Tento snímek je ryzí sračka, jejíž jedinou světlou stránkou a důvodem, proč se nachází v červených číslech, je doba vzniku. Když se ti stejní diváci koukli na novodobé pokračování, tak se jasně ukázala opravdová pozice snímku ve filmovém světě. Během sledování jsem opravdu trpěl. Triky jsou pochopitelně debilní. Scénář je nezajímavý a rovněž debilní. Vtípky absolutně nefungují a věřte nebo ne, jsou taky debilní. Pokud před zhlédnutím nevypijete něco extrémně alkoholického, tak budete pravděpodobně během sledování znuděni obdobným způsobem jako já. Rovněž jsem si nemohl nepovšimnout cíleného rasismu vůči černému členovi týmu a můj dojem nevylepšil ani fakt, když jsem viděl hloupého pána, který způsobil duší katastrofu. Pán byl shodou okolností zrzoun. Abych zakončil komentář pozitivně, tak si dovolím pochválit ústřední světoznámou melodii. Na odpadu ovšem vůbec nic nemění. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jako řádně zvolený zástupce tohoto města, okresu a státu New York ti přikazuji, abys upustil od nadpřirozené činnosti a vrátil se neprodleně do místa svého původu nebo nejbližší vhodné paralelní dimenze." Dlouhých čtrnáct let svého života jsem na duchy nevěřil, ale pak jsem potkal tým Dr. Venkmana, začaly se mi otvírat šuplíky a poslintala mě průhledná potvora. Byl to šok, ale duchové opravdu existují a já děkuji Ghostbusters za to, že mě při jejich krocení mnohokrát pobavili. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ghost busters se s ničím nepářou, hned od počátku je jasné, že téma nasvědčující horroru, bude převráceno úplně naruby, až z toho vznikne osvěžující komedie. Ta je taktéž dost přímočará - ujetý Bill Murray, lítající zelená hlava, trošku nasranější Zuul a nakonec křížení proudů (což zde není gay!) u velkého "sněhuláka". Krotitelé duchů byli lákadlem pro každé dítě, není proto divu, že jen vyslovení názvu, či vzpomenutí na chytlavý ústřední song v mnoha z nás vyvolává příjemné pocity nostalgie. Jen je třeba připustit, že 80. léta prostě většinou neplodila příliš důmyslné filmy, a ani infantilní Ghost busters nejsou vyjímkou, avšak klišé v jejich podání jsou ještě celkem slušně stravitelná. 7/10 ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Geniální horrorová crazy komedie. Něco takového se podaří (řekněme) tak jednou za ... sto let? [Moje oblíbená scéna: Bill Murray přijde do bytu k Sigourney Weaver krotit duchy, všimne si piána a vyloudí na něm pár disharmonických tónů... "Rád je dráždím", pronese sebevědomě směrem k nechápající Sigourney... Tenhle vtípek, stejně jako několik dalších, nebyl původně ve scénáři - šlo o čirou improvizaci.] Ghostbusters patří k peckám, u nichž s hodnocením neváhám ani vteřinu. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (127)

  • Gozera (Slavitza Jovan) měl původně hrát Paul Reubens, který z role vycouval. V původním scénáři měl Gozer podobu Iva Shandora (architekta budovy duchů a zakladatele původní Gozerovy sekty), který připomínal bledého, štíhlého, nevýrazného muže v obchodním obleku. Gozerova konečná podoba byla popsána jako "něco mezi Davidem Bowiem a Grace Jones". (FilmFan24)
  • Dům č. 55 v Central parku, v němž bydlí Dana Barrett (Sigourney Weaver), v podobě, v jaké je vyobrazen ve filmu, neexistuje. Ve skutečnosti má budova pouze 20 pater. Pro film byla prodloužena pomocí dokreslovaček a modelů. Budova ve stylu art deco byla dokončena roku 1930 a nese oficiální jméno 55 Central Park West. Po premiéře filmu se jí začalo říkat "Ghostbusters Building". Nápadným rysem, hojně používaným ve dvacátých letech, je barevné členění fasády od tmavě fialové v přízemí po světle žlutou v nejvyšších patrech. Budova je určena výhradně pro bydlení, a protože nabízí neopakovatelný výhled na největší newyorský park, byt si zde může pořídit jen skutečně majetný člověk. Nejžádanější jsou dva luxusní apartmány v posledním devatenáctém podlaží, které jsou zároveň i nejrozlehlejší. (Posheidon)
  • Sigourney Weaver (Dana Barrett) komentovala, že o nějaký čas později "v mém bytě začalo hořet a přijeli hasiči. Jeden z nich otevřel ledničku, podíval se dovnitř a prohodil: 'Asi byste měla zavolat Krotitele duchů.'" (NIRO)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Reklama

Reklama