Reklama

Reklama

Jak si nevzít princeznu

(TV film)
  • Slovensko Ako si nezobrať princeznú (více)
TV spot

Obsahy(1)

Velká výpravná pohádka scenáristy Petra Hudského a režiséra Karla Janáka začíná ve chvíli, kdy na zámek přicházejí tři sudičky, aby předpověděly osud malému princi Leopoldovi. Cestou se zastaví u velitele stráží, kterému se také právě narodil syn. Jeho předpověď příliš slavná není. Z Hynka má být nešika, který bude myslet hlavně na jídlo. Malému Leopoldovi sudičky věští, že si vezme za ženu dceru sousedního krále. Princ a princezna se ale jako děti od prvního okamžiku nesnášejí, jenže rodiče trvají na vyplnění věštby. V den svého sňatku Leopold a Josefína objeví cestu, jak jej překazit. Ukradnou sudičkám kouzelné hodinky a s jejich pomocí se vrátí do doby princova narození, aby zabránili sudičkám pronést věštbu. To se jim sice podaří, jenže po svém návratu zjistí, co tím všechno způsobili nejen sobě, ale hlavně celému království. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (348)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála vánočních pohádek, u které jsem se i občas usmál. Pár vtipů tam opravdu trefili. Jen bylo ve chvíli "co takhle jít do minulosti" jasné, o čem celý film bude a jak skončí. Nejvíc jsem trpěl nad neschopností stráže a přehrávání a idiocii pár postav "Maminko! Co prosím? Já nejsem žádná vaše maminka" a tak... Poté, co ze stejné věci nařkne svou slečnu... Ale když se na to dívám objektivně, jako vánoční pohádka - proč ne :-) Stargate? 55 % ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Princ, co nevypadá jako infantilní pablb (dokonce ani každé zvlášť, tedy nevypadá ani infantilně ani jako pablb), pohledná (pánové, omlouvám se, prostě se s některými z vás neshodnu) princezna, nezvratný osud daný věštbou, sudičky ve standardním počtu tří a časové skoky, které nedovysvětlením některých zápletek dobrému zbytku podkopávají nohy. Ale vzhledem k tomu, že jsem to od roku vzniku viděla už asi 4x a vždycky si to docela užila, nevidím důvod tepat někoho, koho mám v podstatě ráda. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Jsem si původně říkal, že cestování v čase je pro děti docela těžkej oříšek, aby to mohly pobrat. Jenomže děti v sobě nemají ten komplikovanej přístup nás velkejch, co se šťáráme v logice příběhu. Takže za mě obstojná a zábavná pohádka. Když pominu fakt otřesnej dabing německý královny. Z trojice sudiček nejvíc bavila upjatá Kolářová. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Já na štědrovečerních pohádkách opravdu nezvládám tu záměrnou poťouchlost postav a infantilitu v negativním slova smyslu. Vlastně se nelze s nikým ztotožnit, není komu fandit, žádné uvěřitelné motivace, vztahy, emoce, nic. Bezkrevná šeď. Adamczyk asi nejlepší část filmu. Ale přerod hlavních postav absolutně nedotáhnutý, počáteční antipatie jim nevěříte, konečné sympatie už vůbec ne. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Uplne si nejsem jisty, zda to jsou schopne dejove deti pochopit. Ale mne se pribeh libil. Je pravda, ze nekdy v pulce, pohadce trochu dojde dech a muze trochu nudit... Nakonec je vsak zaver celkem fajn. Slusne dialogy, lehky humor. Mezi princem a princeznou jsem ale bohuzel zadnou chemii necitil, ani na zacatku, ani na konci... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Páni z Kolína, kteří ve filmu ztvárnili královské vojáky, se podíleli i na vyzbrojení a výstroji několika hlavních postav. (SONY_)
  • Matějovi (Ľuboš Kostelný) ležícímu pod dubem padne před příchodem sudiček na hlavu smrková šiška. (mikulin)

Reklama

Reklama