Reklama

Reklama

Co ste hasiči

(seriál)
  • Slovensko Co ste hasiči
Česko, (2021–2023), 12 h (Minutáž: 45 min)

Hrají:

Petr Rychlý, Václav Kopta, Marek Holý, Jana Bernášková, Jaromír Nosek, Radim Kalvoda, Vlastimil Zavřel, Pavel Nový, Sabina Rojková, Radek Melša (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Každá ves v Čechách má hasičskou zbrojnici. Stejně tak i vesnice Horní. Sbor dobrovolných hasičů zde vede svérázný Petr Pospíšil (Petr Rychlý). Má trochu horkou hlavu a před nikým si servítky nebere. Je to ale férový chlap, který vede svůj sbor až se starosvětským smyslem pro zodpovědnost, a ve vesnici ho proto mají rádi. Tedy až na vypočítavého starostu Vladimíra Urbana (Václav Kopta). Ten se totiž přes hasiče snaží vyvádět peníze z obecního rozpočtu a Petrova poctivost se mu vůbec nehodí do krámu. Starosta se proto snaží Petra a jeho hasičské jednotky všemožně zbavit. Souboj mezi Petrem a starostou je ústředním motivem nového českého seriálu plného rázovitých postav z malebného Ladova kraje. (TV Nova)

(více)

Recenze (38)

hony23 

všechny recenze uživatele

Seriálová tvorba Novy nás tu straší už bezmála 30 let a za tu dobu by se daly její povedené seriály spočítat na prstech jedné ruky. Majitelé Novy by se měli dát na modlení, aby v jejich firmě nezačalo někdy v budoucnu hořet, protože hasiči zde byli vykresleni jako totální jelimani a dá se očekávat, že ti by za trest nechali Novu lehnout popelem. Jediná hvězdička je za snahu nerecyklovat o prázdninách pouze ohrané kusy, ale také přijít s něčím novým. ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Nevidel jsem rozhodne vsechny dily, ale co jsem videl, nejenom, ze neurazelo, ale bylo to dobre natocene, zahrane, nesustelo papirem a k tomu padnouci hudba. Posledni dil dokonce vynikajici. Snad ten trend vydrzi do druhe rad, kde uz nema Rychly nalepene vousy, coz byl pro me nejvetsi zapor teto serie ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem málem zapomněl, že nás loni v létě (a už se chystá i druhá řada, ale u ní už opravdu nebudu) Nova poctila touto hasičskou parádou, která měla být jakýmsi duchovním nástupcem Okresního přeboru, kdyby však nebyla zoufale nevtipná, plná všemožných filmových klišé o vesnících a vesničanech. Ne ne, tady vážně pár dílů stačilo aby divák poznal, že další klenot se nekoná, a spíše to je něco, co brzy upadne v zapomnění. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Pokud šlo jenom o vtip a nadsázku, tak ok, ale ve chvíli, kdy si to začalo hrát na vážné věci, tak totální selhání. Mimochodem proto, zě ústřední dvojice, která se hledá a na konci (možná) najde, působí věkovým rozdílem spíše jako otec a dcera (16 let mezi herci a Rychlý s vousy tu působí tak na 60 minimálně). I ostatní postavy se chovají nelogicky a hystericky. Nejvetsi milovník působí oplzle což má zřejmě trochu připomínat Okresní Přebor, ale celkovou kvalitou na to Hasiči nemají. Nakonec je překvapivě nejlepší postava vykutálený starosta v roli Václava Kopty, který se pro tu roli snad narodil. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Upřímně, viděla jsem už větší hrůzy než je tento seriál. Ovšem veledílo to rozhodně není. Herecké obsazení (až na huhlajícího Rychlého s umělým plnovousem) bylo ucházející, nejvíce mě bavilo duo dědků Zavřel a Nový. Jednotlivé epizody byly nevyvážené, u některých jsem postrádala logiku (např. v epizodě s medvědem si bývalý velitel hasičů jde řešit se starostou výpověď místo toho aby byl na místě zásahu?, přitažlivost Edy pro všechny krásky v okolí je také zarážející, neustálé dávání a stahování výpovědi hlavního hrdiny...), poslední epizoda byla taková neukončená (např. manželka od starosty tedy odešla k Edovi?). Nejvíce tam ovšem chyběl humor (což je u seriálu s hlavním žánrem komedie dosti problém), dále by neškodilo vynechání některých klišé ("zlý" starosta x "hodný" hasič, jak veterinářka hasička ke štěstí přišla v podobně přestárlého hasiče, manžel podpantofláč a další perly, které jsem uvedla výše). Jako koukat se na tento seriál dá, pokud nejste nároční, nic nečekáte, jen chcete zabít čas třebas o deštivém chladném víkendu kdy vám není zrovna dobře :) ()

Galerie (590)

Zajímavosti (13)

  • Premiéru zhlédlo 911 000 diváků starších 15 let, byl to nejlepší výsledek z pořadů vysílaných po 20:00. (rublik05)
  • Premiéru epizody sledovalo 858 tisíc diváků starších 15 let, byl to nejlepší výsledek z pořadů vysílaných po 20. hodině. (rublik05)
  • Petr Rychlý v době natáčení seriálu souběžně točil ještě Ordinaci v růžové zahradě (od r. 2005), kde ale hraje bez vousů. Proto musel vždy do maskérny o něco dříve, aby se mu vousy dolepily. Zajímavé je, že se k tomu používal materiál z pravých vousů. (SONY_)

Reklama

Reklama