Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milovníkům hororového žánru dobře známý hrdina Pinhead jde s dobou! Tentokrát se vrací, aby s využitím svých rafinovaných ďábelských technik vyděsil všechny počítačové nadšence, kteří otevřou virtuální Lament Configuration na webu s adresou hellworld.com... (oficiální text distributora)

Recenze (123)

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo zábavné a odvážne. Som rád, že Bota túto otrasnú sériu aspoň dôstojne ukončil, keď svoje režírovanie tak nedôstojne začal. Hellraiser: Hellworld už naozaj nemá ani štipku z dusivej atmosféry prvého Hellraisera, no aj tak celkom solídne funguje a baví ma takmer rovnako ako Hellbound Heart: Hellraiser II. a určite viac než ostatné časti. Posledná (dúfam!) časť už nie je gorefestom ako jednička a dvojka, skôr sa to dobre hrá na moderný slasher, čo mu celkom dobre ide. Lance Henriksen je dokonalý, pointa závratne príjemná a mordy sú fajn. Trvalo to, ale konečne môžem skonštatovať, že sa jedná o vydarený priemer. Suma sumarum: H1, H2, H8, H3, H7, H5, H4, H6. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že snímek „Hellraiser: Pekelný svět“ bude dobrý, ale že bude až tak špatný a že bude celkově tak mrvit svět Cenobitů, to už je opravdu trestuhodné. Skoro si říkám, že se sérií je nejlepší přestat ve chvíli, kdy dokoukáte pátý díl, protože ten je jeden z nejlepších. To, co po něm následuje, už je jen utrpení a strmá cesta po křivce kvality dolů až skoro na samotné dno. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Měl jsem kdysi nahrané všechny filmy z "cyklu" Hellraiser, ale kromě prvního a tohoto (tehdy posledního) dílu jsem ostatní smazal jakožto pitomosti. To znamená, že tenhle film jsem tehdy považoval za relativně koukatelný. Po jeho čerstvém znovuzhlédnutí ho ale mám chuť hodit do koše taky. Pár hezkých holek a Lance Henriksen se mi nejeví jako dostačující důvody k jeho přítomnosti na mém externím disku. Překombinovaný a přitom jednoduchý (=hloupý) scénář, rumunské "americké" exteriéry... Ale na druhou stranu zase tak úplně hrozný nebyl a ničím mě vyloženě neiritoval; jako zvuková a občas i obrazová kulisa ke hraní si s mobilem se mi jeví naprosto vyhovujícím. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Rok 2005 bol pre Pekelníka plodný natoľko, že sa mu podarilo priniesť na svet hneď dve dietka. Zakiaľ bolo prvé (Deader) príjemným ponurým prekvapením, druhé s podtitulom Hellworld ovplyvňuje veľký boom tínedžerských hororov natoľko, že sa ním sám stáva. Dostáva sa nám tak tona stupidných dialógov, lacných lakačiek a hordy prvoplánových mordov. Záverečný twist vysvetľujúci hromadu nelogickostí zdvihne hodnotenie zo dna bažín na plytké nadýchnutie, aby ho následné pekelné zúčtovanie s absenciou sadistickej deštrukcie tela a mysle znovu poslalo do kytek. I napriek tomu, že Pinhead popiera vlastné zásady a diabolské hry sú obkukané od Jigsawa, nápad s búrlivými večierkami na počesť internetovej hry s hellraiserovskou tematikou nie je tak zcestný. Problém bude v tom, že Bota uzatvára svoju trilógiu tak ako ju započal, moderne, hlúpo, bez atmosféry, čo je medzi nami definícia tínedžerského hororu. Pre démonického Lanca Henriksena (škoda, že si ho pre sériu nevšimli skôr) a nejedny prírodne zvodné dudy nesiahnem po odpadovom hodnotení. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Osmý díl je mnohými zatracován a považován za zbytečnost a vůbec nejhorší díl celé série. Já se však u něj překvapivě docela bavil a rozhodně ho zatracovat nebudu. Všechno záleží na vkusu a já byl tentokrát zřejmě lépe naladěný než při sledování šestého dílu. Ten se mi zdál prostě horší. Ani zde to samozřejmě není žádná sláva a s původní myšlenkou to už mělo pramálo společného, ale pokud se dokážu alespoň trošku oprostit od předsudků, tak jsem si tu hodinu a půl v rámci možností dokázal užít. Na to že Pinhead a ostatní byli potlačeni do pozadí, jsem si už od pětky zvykl, takže v tomto případě nenastala žádná drastická změna. Spíš jde o brnkání na nervy skalním fandům prvních dílů. Navíc Rick Bota (potažmo scénáristé) už dvakrát předtím ukázali, že mají kultovního Hellraisera u prdele a jde jim hlavně o vlastní obohacení na známém jméně. No a podle toho ty příběhy taky vypadali. Tentokrát se z toho stala pomstychtivá teenagerská vyvražďovačka s lehce mysteriózním nádechem a rádoby šokujícím závěrem. Který ač nebyl vůbec šokující, patřil k tomu nejlepšímu, co nám tu bylo nabídnuto. Nicméně bych režisérovi ublížil, protože se tu a tam objevila nějaká ta celkem slušná krvavá scéna i zajímavá atmosféra, ale rozhodně bych uvítal mnohem větší nášup, než jakého se mi dostalo. Vybavení starého domu bylo ale pěkné, stejně jako závěrečné řádění Cenobitů. Nechyběla ani trocha erotiky, pohledná hlavní hrdinka a hlavně Lance Henriksen, který odvedl slušný výkon. Ony celkově ty herecké výkony nebyli zas až tak tragické, jak mnozí popisují. Samozřejmě měli své chyby a nedostatky, ale já byl tentokrát s obsazením docela spokojený. Takže já prostě musím jít proti proudu a označit osmý díl Hellraisera za průměrnou podívanou. Tedy pro mou maličkost určitě. Absolutní propadák si totiž představuju úplně jinak, no a že jsem jich už za ty roky viděl. No nic uvidíme, co mi tato série nabídne dále…50% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Scénář je adaptací díla Joela Soissona "Dark Can't Breathe", které nemá k sérii Hellraise žádný vztah. (gogos)
  • Snímek byl natáčen současně s filmem Hellraiser: Návrat mrtvých (2005). (gogos)
  • Natáčení probíhalo v rumunské Bukurešti. (gogos)

Související novinky

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama