Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kokain od Demmeho se mi moc líbil a nemám nic ani proti Doživotí. Nejedná se o zase nějak ztřeštěnou komedii a chvílemi se i hraje na docela vážnou notu. Až mě to zarazilo. Duo Eddie/Martin hlavně v první polovině šlape jako na drátkách. PS: Zjišťuji že v roce 99 prožíval Eddie své znovuzrození. Trošku škoda že po roce 2000 přestal mít štěstí na podobné filmy. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Táto tmavá dvojica rozhodne nepatrí medzi moje obľúbené komické dvojice, ale tu boli celkom znesiteľní. Množstvo slov je ohromné, no netreba čakať drámu, pretože scenár to všetko nemyslel až tak vážne. Nájdu sa aj momenty, kde vidno snahu o podanie nejakého životného posolstva, ale vždy sa to obráti na komédiu. A to je dobre, sú z toho dokobca silnejšie tri hviezdy. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Komerčně s tím filmem vytřeli podlahu, ale je to nepochopitelné. Ač Murphy s Lawrencem slibují při každém svém novém trháku jen trapas a stejné schéma, jejich společný projekt dopadl podstatně lépe a takový osud si ani trochu nezasloužil. Vězeňský děj přebujelou bláznivinu neslibuje, proto se mezi žánry rotuje, což však nevadí a umírnění komici těží dokonce víc než v případech, kdy přehnaně tlačí na pilu. Neúspěch asi tedy pramení ze špatné taktiky producenta - na typické diváky M+L moc vážné, pro náročnější je vyhýbání se těm dvěma pravidlem. Smutné... ()

Kremik 

všechny recenze uživatele

Toť otázkou, jestli je to komedie nebo vážný příběh. Každopádně v obou směrech to funguje a komediální dvojice Murphy Lawrence tu dokazuje, že není jen přiblblou černou komediální dvojicí...Má to jiskru, patos. Je to prostě sakra dobré komediální drama, či dramatická komedie o přátelství...Ray a Claude si získali moje sympatie:) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Wyclef Jean: 1. 25 To Life - Xzibit/Juvenile/Nature/Ja Rule/Reptile [4:03] ,2. It's Like Everyday - DJ Quik [4:26] ,3. Stimulate Me - Destiny's Child [4:13] ,4. Fortunate - Maxwell [4:59] ,5. Lovin' You - Sparkle [3:57] ,6. Every Which Way - Talent [4:05] ,7. It's Gonna Rain - Kelly Price [4:02] ,8. Discovery - Brian McKnight [4:19] ,9. Follow The Wind - Trisha Yearwood [4:28] ,10. Why Should I Believe You? - Mya [4:09] ,11. What Would You Do? - City High [3:32] ,12. What Goes Around - Khadeja [4:27] ,13. Speechless - The Isley Brothers [4:52] ,14. Life - K-Ci & Jo Jo [3:43] ,15. New Day - Wyclef Jean [3:59], ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Spankyho (Rick James) kulhání nebylo předstírané. Scéna totiž byla natočena po Jamesově operaci. (D3VIL)
  • První běloch se ve filmu objeví po 14 minutách. (Sprite)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 63x. (D3VIL)

Reklama

Reklama