Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (760)

genetique 

všechny recenze uživatele

Mega haluz, ktorá si právom vyslúžila titul zhovadilosť desaťročia. Je však smutné, že po tomto filme začali vznikať sračky ešte väčšieho rangu takmer každoročne a ktoré sa bezducho vyhlasujú za paródie. Je smutné, že tieto výplachy majú v podstate ešte väčšiu obľubu u dnešného publika, väčšie tržby a týmpádom nič nebráni tomu aby sa do kín stále tlačili. Tento Butonov počin mal aspoň akú-takú dôstojnosť, mal nápad, smial sa sám so seba, herci parodovali perfektne a záverečná pointa bola neskutočne dementná, no o to zapamätateľnejšia. 70%. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý bol natočený čisto pre mňa (a pár ďalších trpiacich mentálnou poruchou, plus povojnových pamätníkov Zlatého veku brakovej zábavy, ktorý zmenil Ameriku na zem snov a zázrakov). Kde inde uvidíte čivavu s hlavou Sarah Jessiky Parker, Piercea Brosnana ako elegantného zvodného vedca, dve černošské deti zachraňujúce amerického prezidenta v podobe Jacka Nicholsona a Natalie Portman ako jeho dcéru, či Jacka Blacka ako mladého vyholeného hrdinského patriota, príslušníka americkej armády, hynúceho v boji proti odporne vyzerajúcim návštevníkom z Marsu? Priamočiaro skvelé, zvrchovane zábavné! Tieto parodicko-úletárske pocty milujem! Približne 2066,6 periodických intergalaktických percent (násobí sa s užitím alkoholu a akýchkoľvek omamných a psychotropných látok). ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jestli existuje film, který drží rekord v rychlosti anihilace hereckých hvězd za jednotku času, pak je to právě Mars útočí. Režisér Tim Burton se nemazlil ani s takovou veličinou jakou je Jack Nicholson, a nechal ho sejmout v půlce filmu a ještě po "limonádovém" proslovu o významu přátelství a spolupráce mezi pozemšťany a Marťany. A co potom takový Michael J. Fox (známe ho z trilogie Zpátky do budoucnosti), který to odnese hned na začátku? I když film chvílemi ztrácí trochu spád, je to docela zábava, kterou si vychutnáte o to víc, jestliže aspoň trochu znáte béčkové americké filmy z padesátých let (nehlaste se všichni). Burtonův tribut pojednává o vesmírné invazi malých zelených - myslím, že jsou zelení - mužících s velkými zlomyslnými mozky, pobíhajících ve svých létajících talířích jen v lesklém spodním prádle. Vím, že to není důležité, ale nemohl jsem si pomoct. Dlouho nikdo na Zemi nevěří, že by mužíci mohli přiletět se zlými úmysly, a tak když lidstvu konečně všechno dojde, ufouni už se beztrestně prohánějí po ulicích velkoměst a masakrují prchající obyvatelstvo. Jestli chcete vědět, jak to s námi dopadne, nenechejte si tuhle sci-fi lapálii ujít - v životě jste určitě udělali větší hlouposti, ne? Obraz je slušný, lepší jste samozřejmě mohli vidět jen v dobrém kině. O zvuku bych si dovolil tvrdit totéž. Opět připomenu výbornou hudbu Danny Elfmana, která má na DVD skutečně říz. Výbava je - jak už si asi většina z nás u prvních disků Warner Bros. zvykla - chuďoučká. Najdeme zde skutečně jen to minimum: tedy údaje o hercích a režisérovi, informace o vzniku filmu a o jeho natáčení, a nakonec trailer. Nezapomeňme ani na "vysoce užitečnou" izolovanou hudební složku, přehrávanou včetně všech mezer. Věnovat jednu z položek menu reklamě, jako v případě tohoto i jiných disků, mě při možnostech technologie DVD přijde jako vyzývavost. Film 3/5 - Legrace, která vám může, ale nemusí sednout. Celkově by snímku neškodil větší spád. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Titul "Mars útočí!" natočil v roku 1996 rešpektovaný americký režisér Tim Burton. Je to neprávom nedocenený snímok. Veď každý komu sa páčia staré sci-fi filmy z päťdesiatých a šesťdesiatých rokov minulého storočia musí pri tom chrochtať blahom. Má to úžasný retro look. Jednoduchý príbeh o invázii marťanských mozgoskeletonov na Zem natočil maestro Burton svojim jedinečným štýlom. Je vidieť, že ho to bavilo. Do tohto projektu sa zapojila celé plejáda výborných hercov na čele s grandióznym Jackom Nicholsonom, ktorý tu svárnil dokonca až dve postavy. **** ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Mars útočí je naprosto nádherná pocta béčkovým filmům ze starých let. Úplně na mě dýchla ta atmosféra, Burton umí a než že tohle je jeho nejhorší film. Film je dost akční takže nenudí, je dost srandovní takže se člověk i nasměje. Film sice není nijak z dnešního hlediska úchvatný, ale drží si standart i do dnes. Rozhodně to není tak trapná invaze jako třeba z Transformers. Navíc tenhle film může nabídnout i slušné herce, ať v hlavních rolí(Brosnan, Nicholson), či v rolích menších(Fox, Portman). Film je prostě správnou poctou béčkům, na nic si nehraje, je vtipnej a dost černohumornej. Slabších 5*. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Tim Burton se inspiroval fenoménem 50. let, a to sérií "béčkových" sci-fi filmů o invazi nepřátelských mimozemských civilizací z vesmíru. Výtvarné pojetí však přímo odkazuje ke kdysi populárním žvýkačkovým obrázkům firmy Topps. (hippyman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno