Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (760)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Hlavne v prvej polhodinke dosť rozpačitý film. Dlho to bolo až príliš áčkové béčko a Burton trashovosť veľmi krotil. Našťastie ku koncu to už bolo lepšie. Chcelo by to ale viac ničení amerických symbolov laserovými lúčmi z mimozemských lodí. Cameo role sú vynikajúce, Burton zabíja jednu hviezdu za druhou, ale najlepším bol aj tak Tom Jones! Hlavne posledný záber filmu ma rozosmial na dlhú dlhú chvíľu. Ten chlapík je génius ... It's not unusual to see me cry, oh I wanna' die! ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Burtonově přátelskému štouchnutí do ufounských filmů padesátých let podráží nožky dva hlavní faktory. Tím prvním je plochost, kterou Burton do svého filmu přetiskl od svých vzorů spolu s povedeným vizuálním stylem. Mars Attacks! měl zplastičnět díky nadsazenému humoru, ten však přiliš nefunguje kvůli faktoru číslo dva, kterým není nic jiného, než režisérova "uletěnost". Útočící Mars nabízí podívanou spíše děsivou a nepříjemně morbidní - legrace si moc neužijete. Tedy za předpokladu, že vám bránici nerozvibruje pohled na po(s)tupně vymírající kladné hrdiny (ztvárněné erlitními hollywoodskými tvářemi)... Ještěže velký Tim dovede většině svých filmů vtisknut duši a nenapodobitelné kouzlo - tyto elementy v příběhu o Marťanech neznajících kultivovanou diplomacii nepostrádám. _____ Jo, mám tenhle film moc rád ;-) ()

Reklama

May 

všechny recenze uživatele

Většina filmařů se drží svého „zažitého“ žánru, ale to rozhodně není případ Tima Burtnona. Edward Scissorhands, Beetljus, Sleepy Hollow všechny tyhle filmy se od sebe liší žánrem, ale přesto jsou v hlouby své duše stejně podivné a tajuplné. A ani Mars Attack není výjimkou; mimozemšťané snažící se vyhladit lidskou rasu, pojatí ale s vtipem, nejedná se o slizké hobotnice jako v Independent Day a ani nic podobného jako je/byl Alien, ale o „sympatická“ zelená stvoření s originálním jazykem. Když jsem byla malá, vyděsil mě tenhle film k smrti, za každým závěsem jsem čekala zelenou příšerku s pistolkou:) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tim Burton jako by se po svém předchozím životopisném filmu o Edu Woodovi nedokázal vymanit z jeho (ne)blaze proslulých filmů a rozhodl se natočit vlastní "woodovinu". Mars útočí! je totiž velký bizárek, ale ne v tom "burtonovském", nýbrž "woodovském" slova smyslu. Chápu, nebo se tedy snažím pochopit režisérův záměr natočit film právě tak, jak byl natočen, nicméně ať to beru z jakéhokoli pohledu, jedná se (za mě osobně) o jeho nejslabší snímek. Destrukční sekvence byly vydařené, i když stejně starý Den nezávislosti byl někde jinde, a zaujala mě rolička Lisy Marie, která si mě získala podobně jako v Ospalé díře, aniž by vlastně promluvila. Celkově mě překvapilo, kolik se ve filmu sešlo známých tváří - o to více mě mrzí, že mě snímek neoslovil, ani jako komedie, ani jako sci-fi. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nechce sa mi ani veriť, že tento nezmyselný guláš má na svedomí T. Burton. Aj keď v mnohých scénkach je jeho štýl ľahko rozoznať, film ako celok ma skôr znechutil. Často sa stáva, že čím viac hviezd sa vo filme vyskytuje, tým horšie film dopadne a toto je ukážkový príklad. Celý film som odsledoval s kamenným výrazom, aj keď sa tvorcovia snažili rozosmiať za každú cenu. Nedarilo sa...Nezaujalo ma to , nebavil som sa a tento film je zatiaľ suverénne najhorší od T. Burtona. Konkurovať mu pravdepodobne môže Planéta opíc, ale tú som zatiaľ nevidel. Babka na vozíku v závere vyhlási : "A nie aby sa to opakovalo!"...Ja si dám fakt pozor, aby som sa s týmto filmom už nestretol. Raz stačilo. 40%. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Mimozemšťané se moc neliší od podoby, jež jim vdechl H.G. Wells ve svém románu "Válka světů" a kterou dodrželi i autoři jeho filmové verze z roku 1953. (hippyman)

Reklama

Reklama