foto

Stockard Channing

  • nar. 13.2.1944 (73 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Filmová a divadelní herečka se narodila 13.2.1944 v New Yorku. Celým svým jménem se jmenuje Susan Antonia Williams Stockard Channing. Pochází z irsko-katolické rodiny. Její otec byl vysoce postavený úředník námořní dopravy. Vyrůstala v Brooklynu. Když ji bylo 6 let, otec zemřel.

Navštěvovala Chapin School v New Yorku, později Madeira School a internátní školu pro dívky. Vystudovala literaturu a historii na Radcliffe College. Promovala v roce 1965. To už byla dva roky vdaná za jednoho ze svých čtyř manželů, Waltera Channinga. Stockard bylo pouhých 19 let, když se vdala.

Připojila k experimentálnímu divadelnímu souboru The Theater Company of Boston. Vystřídala pak ještě několik dalších regionálních souborů. Na počátku 70. let zakotvila v Los Angeles, na jevišti Mark Taper Forum, kde se mimo jiné představila v Shakespearově komedii Dva kavalíři z Verony (1973). Po pár letech se dostala na Brodway. Na Broadwayi hrála asi v 25 inscenacích. Za postavu matky v černé komedii Petera Nicholse Den smrti Joea Egga získala v roce 1985 po dvou nominacích cenu Tony.

Účinkovala v TV. Měla vlastní tv pořady STOCKARD CHANNING IN JUST FRIENDS (1979), THE STOCKARD CHANNING SHOW (1980). Vroce 1974 byla nominována na Zlatý glóbus za roli bohaté dědičky unikající vražedným nástrahám dvou mužů v komedii BOHATSTVÍ. Těmi muži byli herecké hvězdy Warren Beatty a Jack Nicholson. Další popularitu ji přinesla role Betty Rizzo v POMÁDĚ (1978). Tehdy tříatřícetiletá herečka zde hrála sebevědomou studentku střední školy, vůdčí osobnost dívčí party.

V roce 1993 byla nominována na Oscara a Zlatý globus za roli Ouisy Kittredgeové v adaptaci hry Johna Guareho ŠEST STUPŇŮ ODLOUČENÍ, kterou před tím hrála na Broadwayi. V roce 1996 hrála ve filmu MOLL FLANDERSOVÁ. Její postava byla nelítostná majitelka nevěstince, paní Allworthyová.

V roce 1999 se představila po boku herce Laurence Fishburnea jako královna Eleanor Akvitánská v broadwayské inscenaci komediálního dramatu Jamese Goldmana Lev v zimě.

Markéta "blackrain" Rejzková

Herecká filmografie

Filmy

2016 Elizabeth, Michael and Marlon (TV film)
2013 Pulling Strings
2012 Family Trap (TV film)
2011 17th Precinct (TV film)
2010 Neděle u Tiffanyho (TV film)
2007 Přijít a zazářit
2005 Láska na inzerát
Red Mercury
3 jehly
2004 Jack (TV film)
2003 Abby Singer
Behind the Red Door
Cokoliv
Hitler: Vzestup zla (TV film)
Pianistova dcera (TV film)
Rozverná mládež
Rozvod po francouzsku
2002 Matthew Shepard Story, The (TV film)
O Popelce trochu jinak (TV film)
Život nebo něco takového
2001 Cizí záležitost
Mezi námi děvčaty (TV film)
2000 Jdi za svým srdcem
Nevěra naruby
Pravda o Jane (TV film)
Život hvězdy
1999 The Venice Project
1998 Cena lásky (TV film)
Dítě na prodej (TV film)
Lulu na mostě
Magická posedlost
Soumrak
1996 Edie & Pen
Intimní detaily
Klub odložených žen
Lily Dale (TV film)
Moll Flandersová
Prokurátorky (TV film)
Správná rodina (TV film)
1995 Mr. Willowby's Christmas Tree (TV film)
Smoke
Tři muži v negližé
1994 David's Mother (TV film)
1993 Šest stupňů odloučení
1992 Hořký měsíc
1991 Manželské rošády
Seznamte se s Applegatovými
1989 Perfektní svědek (TV film)
Zůstat spolu
1988 Tidy Endings (TV film)
Time of Destiny, A
1987 Echoes in the Darkness (TV film)
Pokoj v podkroví (TV film)
1986 Hořkost
Mužský klub
1985 Not My Kid (TV film)
1984 Table Settings (TV film)
1983 Beze stopy
1982 Safari 3000
1979 Fish That Saved Pittsburgh, The
Silent Victory: The Kitty O'Neil Story (TV film)
1978 A Different Approach
Detektiv ze San Franciska
Pomáda
1977 Lucan (TV film)
1976 Sweet Revenge
Velký autobus
1975 Bohatství
1973 Girl Most Likely to..., The (TV film)
1972 Příběhy z pískoviště
1971 Nemocnice

TV seriály

2017 The Guest Book (TV seriál)
Story Seven (E07)
Story Six (E06)
Story Five (E05)
další epizody (5)
2009 Dobrá manželka (TV seriál)
2005 Tak trochu mimo (TV seriál)
1999 Batman budoucnosti (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
1980 Stockard Channing Show, The (TV seriál)
1979 Stockard Channing in Just Friends (TV seriál)

Dokumentární

2017 The Fabulous Allan Carr - a.z.
2012 The 66th Annual Tony Awards (TV film)
2009 Hollywood tančí a zpívá: 1970
2008 Odkrývání Bible: Pohřbená tajemství Bible (TV film)
2006 Look, Up in the Sky: The Amazing Story of Superman (TV film)
2003 Nicole Kidman: An American Cinematheque Tribute (TV film)
2002 VH-1 Where Are They Now? - Grease (TV film)
2001 Putování s pravěkými zvířaty (TV seriál)
1997 Behind the Music (TV seriál)
1993 Right Said Fred: Fred Schepisi Film Director (TV film)
1992 Lincoln (TV film)
1982 Nature (TV seriál)
1979 Television Annual: 1978/1979, The (TV film)
1975 Lion Roars Again, The

TV pořady

2009 The 63rd Annual Tony Awards (TV pořad)
2006 The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2005 The 32nd Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
2002 The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1997 The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1994 66. Annual Academy Awards (TV pořad)
1989 More You Know, The (TV pořad)
1988 The 40th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1979 The 31st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1975 Les rendez-vous du dimanche (TV pořad)
1969 Sezame, otevři se (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace