Reklama

Reklama

Jacob Harton (Nikolaj Coster-Waldau) býval úspěšným obchodníkem.Jedna nešťastná nehoda ho ale dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musel si vydobýt respekt. Z Jacoba se tak rychle stává právoplatný člen árijců, začíná se řídit pravidlem buď my, nebo oni. Přijímá svou novou identitu vůdce a svůj nový vliv přenáší i za zdi věznice, kde plánuje obchod se zbraněmi pro mexický kartel. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (407)

misterz 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, nebolo tu všetko dokonalé, no celkovo ide o milé prekvapenie. Pekne budovaný príbeh o človeku, ktorému jedna sekunda zmenila život. K tomu ešte slušná, potemnelá atmosféra (hlavne z väzenia) a zaujímavé rozuzlenie na záver, viac na výbornú krimi drámu nie je treba. Samozrejme nemôžem zabudnúť na výborne hrajúceho Nikolaja, ktorému som toho drsňáka aj celkom uveril. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Coster-Waldau zní jako název německé firmy specializující se na těžkotonážní těžební stroje. Ve skutečnosti nejsme až tak daleko od pravdy, jelikož když se Nikolaj rozjede, je to prostě buldozér a zároveň nejmohutnější opěrný prvek filmu. A pak je tu taky atmosféra, která se postupně odívá do hutnějších a hutnějších kabátů. Celek nepůsobí úplně jako famózní dělovka bez chyb, ale určitě jde o dost dobré vězeňské drama, které by nemělo uniknout pozornosti diváka. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pěkný krimi-tvrďácký překvápko, kde je krásně vidět, jak se může i ukázkový život dosrat jednou osudovou chybou a pak skrze následný vězeňský buď a nebo. Waldau v týhle roli šéf a celá jeho proměna a snaha je skálopevná, k tomu spousta castingových radůstek (Bernthal 🙏🏼), lepší přehlídku Cali white pride hovad jsem neviděl od SONS OF ANARCHY. Ale celkově vzato mi ten film vyšel neprůstřelný, uvěřitelný, držel mě a bavil, fungoval po stránce emocí, líbil se. Velký palec za násilí, hezky brutální syrový, závěr naprostá jahůdka. / Po druhé projekci dávám 5, protože mě nenapadá, jaký jiný vězeňský film mi tak skvěle a jasně ukázal taková ta pravidla hry. To, jak skrze hlavní postavu a herectví vyniká neskutečný hrdinství a vnitřní utrpení, nemá prostě chybu. A až teprve dokonale mi seplo to finále. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Po nevídaném nářezu s Vaughnem se mně do dalšího standardně "muklovského" opusu nechtělo. Dal jsem filmu druhou šanci. Dvakrát jsem to totiž vypnul. Ne, ten film na mě nezafungoval, nezapůsobil. Je to prostě pořád ta samá odrhovačka z vězení, nápravných zařízení a káznic. Jenže to by se snad ještě vstřebalo, kdyby film měl normálního, podotýkám normálního herce, který by ze mě neučinil Maguu, vyluzujícího huronský smích, pokaždé když ten šašek vplul do manéže. Už jen to jeho namaskování, kterým se podobal na Asterixe, hledajíc ve věznici Parmské svého Obelixe, mě neskutečně iritovalo. Naposledy jsem se takhle zasmál u Tombstone Jasonu Pristleymu. Nikolaj Kostěj Valdauf - chlapče, ty jsi ten nejúděsnější herec všech dob. To takový Jeff Wincott, Michael Dudikoff a spol. by hrdě obstáli v čekané na Oscara. Jediným řešením je kontaktovat specialisty na retuše, vygumovat ho z filmu, nahradit ho normálním a zdatným hercem. Ke všemu se mně film ale ani nijak nelíbil a nebavil mě. Bohudík, stejný osud stihne i Wind River a Sněhuláka Huhuláka. Pokud se nestane zázrak. 4/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo ▐ Dejovo ide o dosť klasický príbeh o nešťastne odsúdenom, ktorý musí nejako zapasovať do väzenskej hierarchie aby prežil bez väčších následkov. Následky sa ale dostavia a stane sa z neho ešte ďaleko horší človek. Dejovo tu nemáme žiadne väčšie prekvapujúce zvraty. V danej téme ide skôr o taký všedný priemer, ktorý nemá nejaký zdrvujúci element, ktorý by dostal do kolien. Herecky dosť civilné, dejové prestrihy vydarené. /60%/ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Frank (Jon Bernthal) má na krku tetovanie "PEN1," čo znamená "Public Enemy No. 1" (verejný nepriateľ č. 1). PEN1 je tiež názov pouličného gangu z okresu Orange v Kalifornii. (zajo91)
  • Money (Nikolaj Coster-Waldau) si svůj trest odpykává v cele číslo 13. Pokoj se stejným číslem má i v motelu v době, kdy je na svobodě. (Yokolobuna)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. června 2017 na Los Angeleském FF. (Varan)

Reklama

Reklama