Reklama

Reklama

Jacob Harton (Nikolaj Coster-Waldau) býval úspěšným obchodníkem.Jedna nešťastná nehoda ho ale dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musel si vydobýt respekt. Z Jacoba se tak rychle stává právoplatný člen árijců, začíná se řídit pravidlem buď my, nebo oni. Přijímá svou novou identitu vůdce a svůj nový vliv přenáší i za zdi věznice, kde plánuje obchod se zbraněmi pro mexický kartel. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (407)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Poslední film z mýho vězeňskýho pětiboje(5 filmů s vězeňskou tématikou) a pro mě taky ten nejslabší. Neříkám, že je to vyloženě špatnej film ale ty čtyři předchozí vězeňský filmy mě oslovily daleko víc. Film je rozdělen na dvě dějový linky a je vyprávěn retrospektivně. Mě osobně bavila víc dějová linka odehrávající se za katrem. Co bylo mimo katr mě už tak nebralo. Nikolaj Coster-Waldau jako Jacob Harton nebyl špatnej ale, že by si získal moje sympatie abych mu mohl fandit to rozhodně ne. Myslím si, že mohl být vybrán i lepší herec. Dle zdejšího vysokýho hodnocení jsem očekával rozhodně víc. Tohle je za slabší 3 hvězdy. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Filmom drsného charakteru s väzenskou tematikou sa snažím vyhýbať (geniálne výnimky potvrdzujú pravidlo – Felon, Block 99), no Shot Caller je totálna filmová delikatesa so životným výkonom Coster-Waldaua. Príbeh jeho postavy dostávame v troch časových rovinách, ktoré rejža prepája veľmi umne a v správnych chvíľach. Reálie väzenského života a autenticitu tejto stránky snímky posúdiť neviem, z povrchného pohľadu mi prišlo všetko v poriadku, no neviem sa zbaviť pocitu, že keď sa na scenár pozrieš hlbšie, je pomerne plochý a prázdny, len to zakrýva jeho zaujímavé nelineárne podanie a nálož testosterónu alfa-samcov bratstva bielej rasy (Evan Jones potešil, hoc aj na tých pár málo scén). Koniec koncov je to len pocit, preto by som na ten tretí raz už mohol nahodiť aj štvrtú hviezdu, či? --- (18.01.2018) (20.7.2018) (15.6.2021) ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Snímek rozhodně měl hrozně dobré momenty, nicméně neustále sám sobě házel pod nohy klacky, a to katastrofálním střihem. Vždy v momentu, kdy se snímek nadechval k nějaké koukatelné stopáži, přišel střih, který přepnul děj úplně jinam. Vždy do míst, kde se pranic nedělo. Pasáže z věznice byly výrazně lepší než rodinný zbytek. Nikolaj ukázal, že umí být i škaredý. Hlavně však ukázal, že je vynikající herec, který si poradí s každou rolí. V ději bych ocenil snad jen méně morálních mouder a více předmětů v prdeli. Lepší dvě hvězdy. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Khalesi. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Coster-Waldau zní jako název německé firmy specializující se na těžkotonážní těžební stroje. Ve skutečnosti nejsme až tak daleko od pravdy, jelikož když se Nikolaj rozjede, je to prostě buldozér a zároveň nejmohutnější opěrný prvek filmu. A pak je tu taky atmosféra, která se postupně odívá do hutnějších a hutnějších kabátů. Celek nepůsobí úplně jako famózní dělovka bez chyb, ale určitě jde o dost dobré vězeňské drama, které by nemělo uniknout pozornosti diváka. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Zvláštní snímek. V první třetině si říkáte, že je to strašný béčko, pak se to ale začne dál a dál rozvíjet, začne přibývat drsných scén a je tu čím dál tím víc krve, ale zároveň nás to více vtahuje do samotného příběhu ústředního antihrdiny. Spoiler alert! Jako na rovinu, ten přerod, alespoň tak, jak je podaný ve filmu, není moc realistický a uvěřitelný. Ale opravdu to nakonec diváka i docela vtáhne a na konci jste napjatí, jaké bude tedy rozuzlení. A i když není nijak scénaristicky světoborné, je zde vidět snaha o to se odlišit od podobných příběhů. A to se počítá. Celkově prostě zvláštní film. 3,5* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. června 2017 na Los Angeleském FF. (Varan)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Nové Mexiko. Začalo 26.5.2015 v Albuquerque a v Santa Fe. Potom sa nakrúcalo predovšetkým v mestečku Los Lunas. Natáčanie filmu sa začalo 26. mája 2015. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama