Reklama

Reklama

Jacob Harton (Nikolaj Coster-Waldau) býval úspěšným obchodníkem.Jedna nešťastná nehoda ho ale dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musel si vydobýt respekt. Z Jacoba se tak rychle stává právoplatný člen árijců, začíná se řídit pravidlem buď my, nebo oni. Přijímá svou novou identitu vůdce a svůj nový vliv přenáší i za zdi věznice, kde plánuje obchod se zbraněmi pro mexický kartel. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (407)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Neskutečně lobotomizované béčko, které má asi stejný cit pro relativizovanou morálku jako nácek po flašce jägera. Zároveň ale jede na vlně usopleného macho sentimentu. Skoro žádné klíčové rozhodnutí nedává valný smysl a Waugh se obhájí jen tím, že ty tuny klišé dokáží Coster-Waldau a hlavně Bernthal přežvejkat se ctí trochou zájmu. Jinak naprostá katastrofa. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Warrior or victim, aneb přehlédnutá červená na semaforu postaví jemného finančníka před volbu, jestli být bílou pichnou, či bílou pýchou.. Waughova studie o kazivých účincích nápravných zařízení se snaží pohybovat ve dvou módech. Ten vězeňsko-gangsterský působí poněkud klišovitě a o atmosféře Training Day či černobílých scén American History X si může nechat jenom zdát. Psychologický mód se stavěním bariéry proti rodině vykazuje plochost Moneyho hrudníku ještě před nástupem do oploceného fitness centra a zbytečně bere prostor tomu prvnímu. Nehledě na to, že snaživý Coster-Waldau tu sice má Movember 12 měsíců v roce a spoustu tetování z časopisu Bravo, ale ten přerod na vypočítavého (skoro)gangstera mu nelze i kvůli konstrukci příběhu příliš věřit. Trošku mi zůstává záhadou, jak se Moneyho řitní pošta vypořádala se vstupní prohlídkou při posledním nástupu do vězení. Falešné dno konečníku? ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Osobne veľká spokojnosť. Na druhej strane chápem divákov, ktorí Shot Caller ohodnotia nižším počtom hviezd ako ja. Je pravda, že dej sa častokrát vyvíja nepravdepodobným spôsobom, na míle vzdialeným realite a hlavne Jacobove emócie nefungujú tak ako by mali. Bežný človek by sa z toho ako skončil aj zbláznil. Trestanecs Jacob Harton alias Money koná chladne, vypočítavo, s dokonalou presnosťou profíka. Neverím, že sa nenašla pre neho iná cesta ako z danej situácie vycúvať, ale.. je to viac-menej jedno. Nikolaj Coster-Waldau bol perfektný a film mi ubehol ako voda, takže pokojne prižmúrim oči neautentickosťou celého príbehu. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Drsný film z vězení, který mírně ztrácí na kvalitě venku. Dobře herecky zahrané, silný příběh, který je až drastický pro odsouzeného Moneyho. Možnosti na výběr sice měl, ale nebyli zrovna příjemné. Ze záčátku může divák lehce tápat, ale vše se postupně vyjasňuje, díky dobrým flashbackům.. 8/10 = 82% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ric Roman Waugh ještě není nijak známý, ale nemůže se mu upřít, že filmy z vězeňského prostředí opravdu umí. Dokázal to Zločincem a vylepšil právě Trestancem. Přestože se ve výsledku jedná o béčko a přerod hlavního hrdiny v obávaného gangstera, nepůsobí úplně věrohodně, dokáže navodit hutnou atmosféru vězení jako málokterý film. Film ma velice příjemné tempo, kdy se neustále něco děje a většina scén z věznic působí dost reálně i díky výborně vybraným "ksichtům". ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Frank (Jon Bernthal) má na krku tetovanie "PEN1," čo znamená "Public Enemy No. 1" (verejný nepriateľ č. 1). PEN1 je tiež názov pouličného gangu z okresu Orange v Kalifornii. (zajo91)
  • Money (Nikolaj Coster-Waldau) si svůj trest odpykává v cele číslo 13. Pokoj se stejným číslem má i v motelu v době, kdy je na svobodě. (Yokolobuna)

Reklama

Reklama