Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Bond (Pierce Brosnan) překonává všechny limity a vydává se na nezapomenutelnou a vzrušující dobrodružnou jízdu kolem světa! Z temné cely severokorejského vězení až na krásné kubánské pláže zavádí agenta 007 hon na ďábelského zločince, který je odhodlaný rozporcovat svět... a to doslova. Teď je na Bondovi, aby s pomocí smyslné tajné americké agentky (Halle Berry) uložil zločincovy plány k ledu. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (678)

Psema 

všechny recenze uživatele

Brosnan se rozloučil solidně. Škoda, že se celý film nechal strhnout sci-fi hračkami a přeefektovaností, když právě triky nejsou na příliš kvalitní úrovni. Obzvlášť scény Brosnanova surfingu vypadají imho více než směšně. Na dobu vzniku dost špatná vizitka. Jinak spousta odkazů na předchozí díly, hlášek, solidní záporák, bondgirls i zápletka. Takže pěknou 7 si Pierci zasloužíš. And Never say never. ;) ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z těch nejzapamatovatelnějších filmů s Jamesem Bondem. Zápletka mi přišla přitažlivější než jindy (Severení Korea za mě super). Hlavně je ale zapamatovatelný z důvodu, že už se úplně zbláznil. Já nesouhlasím s tím, že to není žádná Bondovka. Jen ty nejhorší věci z předchozích Bondovek dává do koncentrovanější podoby. Honička kluzáků na začátku? Čím je proboha plní, že vybuchují po kontaktu úplně s čímkoliv? To je asi ten nejnebezpečnější dopravní prostředek ze všech! Zároveň koncentrace technických nesmyslů zde dosahuje asi už opravdu bondovského vrcholu, který nebude překonán. Absolutně nechápu, proč tu není uveden žánr sci-fi. Však ta genová terapie, virtuální realita, neviditelnost, a zejména Icarus, to jsou věci jak z Hvězdné brány. Jenomže zpracováno je to jako trapná komiksárna (v tom je to dost pokrokový snímek) navíc s příšernými efekty po celou dobu stopáže. Poslední půl hodina (zhruba od útěku před slunečním paprskem) je už jenom trapná. Přicházejí rádoby šokující odhalení a Bond přežije úplně jakoukoliv situaci, i když je pravděpodobnost přežití někde okolo 0,0001 %. To bylo v Bondovi vždycky, ale tady je toho nějak víc a pořád. Je to škoda, protože se autorům podařilo udělat mnohem zábavnější snímek, ale na úkor toho, že je to už úplná blbost, ne jen pořádná blbost, jako v předchozích filmech s Bondem. Písničku Die Another Day jsem v době vzniku upřímně nesnášel, dneska mi přijde docela cool a dost předběhla svojí dobu (ač nemá s Bondem nic společného) a s úvodní znělkou funguje bezvadně. A baví mě, že John Cleese prostě musí být v každém filmu John Cleese, to jinak nejde. Nejlepší část filmu. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celkovo je snímka poňatá úplne odlišne od toho, na čo sme boli po celú sériu zvyknutí. Začiatok je typicky na Brosnana temný a megalomanský, ale potom sa všetko uvoľní a odvíja v pomalšom tempe. Tvorcovia sa pozreli trochu do budúcnosti a Bondovi naservírovali také high tech hračky, že si nejeden fanúšik hovorí, že už to asi zrejme trocha prepískli. Značne ubudlo aj hlášok, taktiež na Bonda netypické. Ono sa vlastne vedelo, že sa jedná o poslednú Brosnanovu bondovku a tak ma napadá, či sa tým nenasvedčovalo, že s novým predstaviteľom bude aj nové filmové vyznenie. Každopádne sa určite nejedná o zlý film. Len si na tie zmeny musí nejeden fanúšik zvyknúť. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Navzdory kritickým ohlasům musím říct, že poslední "Brosnanovka" to s velkou grácíí velmi slušně uzavřela. Nemá smysl řešit, že něco bylo přehnané (např. Bondův pád z útesu a následný kitesurf, klesající hořící letadlo), to zkrátka k bondovkám patří, i když nad tím zůstává rozum stát, a například mě to nutí přemýšlet nad tím, jak moc je to neskutečné nebo neproveditelné a projekci ruším tím, že se snažím vysvětlit, jak a co by se asi stalo, kdyby to bylo doopravdy. Ale zvykám si (a má spolusledovnice též). Na mé cestě bondovkami napřič časem narážím na mnohem větší nešvary. Zde například tvůrci šáhli zničehonic po zpomalených záběrech. Nechci být škarohlíd, ale namontovali je v devadesáti procentech v časově velmi nevhodných situacích. Takový efekt sem nejspíš nepatří. Ale dosti hanění díla. Pierce Brosnan je zde nebývale elegantní a zdá se mi nejvíce "bondovský". Dokonce si šáhne na dno v korejském krimu, kde se z něj stane dobře živený Robinson, což je poměrně veselé. Ale více to toho robocopa polidšťuje a to se mi líbí. Pasáže z Kuby nebo školy šermu považuji za nejlepší z celého filmu. Potom už všechno jede podle zajetého schéma. Bond se dostává do situací, kde mu jakoby náhodou zrovna pomůžou vychytávky od Q. (naprosto vynikající John Cleese). Dokonce ani nejde do finální akce jako solitér, ale se svou Bond girl. Halle Berry byla velká sázka do loterie a možná ji puritánští zastánci starých bondovek nepřijali, ale mně rozhodně kápla do noty. Každopádně mnohem akčnější podívaná, než předchozí Jeden svět nestačí a to si tu čtyřhvězdu zaslouží. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že se jedná o jednu z nejpovedenějších bondovek. Je v ní několik překvapivých momentů, také fantazie tvůrců ohledně Bondových pomůcek už překročila hranice sci-fi, tradičně zůstávají dva půvabné ženské prvky (to je ale divný výraz, že? :)) ), rovnoměrně rozloženy na stranu dobra i zla, a na své si v neposlední řadě přijdou i milovníci klasiky díky několika přímým a několika nepřímým odkazům na staré dobré bondovky ze šedesátých a sedmdesátých let. ()

Galerie (175)

Zajímavosti (61)

  • Miranda Frost (Rosamund Pike) Bondovi (Pierce Brosnan) říká: "Já o vás vím všechno, 007. Sex k večeři a smrt ke snídani." Smrt ke snídani je název jedenácté kapitoly ve Flemingově knize "Ve službách Jejího Veličenstva". (Morien)
  • V domovských štúdiách spoločnosti EON Productions v Pinewoode vzniklo niekoľko monumentálnych stavieb, vrátane interiérov ľadového hotela, ktorý mimochodom skutočne existuje. Tento exkluzívny komplex sa nachádza v prekrásnej zasneženej scenérii Laponska. Nie je to trik, skutočne je v ňom všetko z ľadu. Posteľ pokrytá kožušinami zo sobov, ľadový bar aj poháre, ľadové reštaurácie a apartmány. (ash99)
  • Natáčelo se od 14. ledna do července 2002 v Anglii, Norsku, Jižní Koreji, Islandu, Španělsku, na Havaji a ve Finsku. (Varan)

Související novinky

Kdy se vrátí James Bond?

Kdy se vrátí James Bond?

25.07.2017

Produkční společnost MGM začala po Spectre přehodnocovat budoucnost Jamese Bonda. Místo rychlého pokračování přišly 2 roky čekání, během nichž se objevily drby o odchodu Daniela Craiga, návratu… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Parfémový vrah montuje bouchačky pro Bonda

Parfémový vrah montuje bouchačky pro Bonda

26.11.2011

Produkce nové bondovky Skyfall konečně odtajnila, koho bude hrát dávno obsazený Ben Whishaw, jehož proslavila role Grenouilla v Parfému: Příběhu vraha. A je to docela překvapení: jde o roli Q,… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama