Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Britská surrealistická komediální show autorů úspěšného sitcomu Father Ted (Otec Ted), kteří pokračují v tradici skupiny Monty Python. (oficiální text distributora)

Recenze (113)

bloom 

všechny recenze uživatele

"A jen tak mimochodem Ti musím sdělit, že jsem se proměnil v loutku." Vynikající seriál, u nás ovšem jako vždy vysílaný ve špatný čas (pozdní večer a brzké odpoledne) na ČT2 a kde jsem poprvé zaregistroval Simona Pegga, jednoho z nejlepších britských komiků současnosti. Viděl jsem sice jenom první řadu, ale myslím, že druhá nemůže za druhou nijak zaostávat. Atentát na husu, pošťák střílející do psí boudy, děti násilně držené v rádiích, George Martin a samozřejmě zírání, to jsou absurdní skeče par excellence. Monty Python mi to zas tak nepřipomíná, je to sice hodně absurdní, ale ne tak parodické (ačkoli mimozemšťan koukající na Rumcajse...). Dá se na to koukat i s českým dabingem, kterému vévodí Petr Rychlý (mluví Kevina Eldona) dokazujíc, že zábavné pořady typu Natočto! byly opravdu strategickou chybou jeho herecké kaiéry. ()

perutman 

všechny recenze uživatele

Linehan neumi, neumí udžet kvalitu svých seriálů, která jde postupně do kopru. Již 4. díl Big Train je až na pár slušných vtipů k uzoufání. Co na tom, že jsou scény dobře zahrané, když nejsou vtipné. Jinak co se týče srovnání s MPFC, to asi někdo masivně upadl. To, že se jedná o seriál skeču z Anglie ještě neznamená, že se jedná o nástupce MPFC. Narozdíl od Big Trainu natočili Pythoni 45 dílů seriálu, 3 celovečeráky, jednotlivé skeče se jim prolínají, díly měly mnohem propracovanější koncepci než prosté pouštění scének za sebou, sami si psali písničky a už vůbec nemluvím o Gilliamových animacích. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po 1 sérii: Výborný počin, u kterého jsem se nejednou zasmál. Prakticky tohle objevilo jednoho z největších britských bavičů (ano, řeč je o Simonu Peggovi) a to je jen dobře. Jinak k Velkovlaku... nejlepší byla již častokrát zde zmiňovaná soutěž v zírání.. kdo neviděl, neuvěří, jak může být zírání zábavné.. :-) Ale například ani žokejové v Africe nebyli špatní... No zkrátka, je toho moc a žádný díl mě vyloženě nenudil. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Na poprvé jsem vůbec nepochopil pointu tohohle seriálu a říkal si: "co to je proboha za blbost?". Až jsem shlédnul každou epizodu 2x nebo 3x už se mi to dostalo pod kůži a pochopil princip vtipu. Z původní kraviny je pro mě úžasná britská komedie se Simonem Peggem, který byl prostě úžasný. A staring contest, prostě vděčné téma, které nezklamalo. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Některé scénky jsou až tak absurdní a trapné, že člověk se směje prostě jen z toho důvodu, jestli to opravdu myslí vážně. Ale pak přijde taková pecka, až mě to srazí z židle na zem a nemůžu se křečí ani zvednout - masturbace v kanceláři, vlak z manchestru, jízda na kole... A mistrovství v zírání? Na to může člověk opravdu jen zírat. Smekám. Skvělá zábava. ()

Zajímavosti (4)

  • Píseň "Big Train" byla nahrána Maxem Gregerem a jeho orchestrem. (PußyMagnet)
  • Oceněno jako "Best 'Broken Comedy' Show" na British Comedy Awards v roce 1999. (PußyMagnet)
  • Pilotní epizoda režírována Chrisem Morrisem nikdy nebyla vysílána v plném rozsahu, některé scénky jsou rozděleny do ostatních epizod. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama