Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dům se láme na kousky. Bučící kráva se ve víru zvedá do vzduchu. Traktory padají jako déšť. Těžký benzínový tanker se stává letadlovou bombou. Rozsáhlá ničivá přírodní síla devastuje vše a blíží se rychlostí 300 mil za hodinu. Tornádo udeřilo. Začíná vířící dobrodružství plné vzrušujícího napětí a skvělých speciálních efektů s Helen Huntovou a Billem Paxtonem v roli vědců stíhaných nejničivější silou přírody. Tito lovci bouří doufají, že pomocí elektronických senzorů získají dost informací na vytvořené lepšího varovného systému. Aby to dokázali, musí vražednému tornádu vstoupit do cesty. Honička začíná. (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle byl můj první tornádovej film. poprvé jsem se z něj dozvěděl o šílencích - Lovcích tornád. A taky poprvé jsem ve filmu viděl létat krávy. Technické zpracování bylo na svoji dobu téměř dokonalé, děj však nijak nevybočoval ze schématu amerických katastrofických filmů. Ovoněno a ozvláštněno to bylo po všech těch požárech, sopkách a zemětřeseních jen tím Twisterem. Přesto budu hodnotit tehdejší optikou a mým údivem v kině. * * * * ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ve svém žánru do dneška nepřekonatelný kousek. Tornáda mě vždy fascinovali. Problémem filmů o nich však zpravidla bývá, že na to aby jste tenhle živel patřičně zpracovali potřebujete prachy na pořádný efekty. Proto nikdy žádnej z těch levných televizních filmů nemá a neměl nárok na toto mistrovský dílo. Jan De Bont pro mě osobně stvořil svým způsobem kult a nehodlám teď řešit jak je ten film hloupej postavy plochý a že se tam kromě tý velkolepý destrukce víceméně nic neděje. To je úplně fuk, protože tohle není o hereckých výkonech, tady nehrají herci tady je jediný herec a tím je tornádo. Pro mě je tohle osobně klasika který se zatím žádný z konkurentů nedokázal ani přiblížit. Osobně jsem zvědavý jak dopadne letošní projekt V oku tornáda který mě teda hodně zaujal a hned se pro mě stal jedním z nejočekávanějších projektů tohoto roku. Každopádně jak už jsem napsal tohle je moje srdcovka a top film v žánru a tudíž hodnocení je zcela jasný.100% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mam rád, pokaždý když je v tv tak se na něj musim podívat. Je skvěle natočenej, má spád a ani na chvilku nenudí, pořád se tam něco děje a ten nápad se sledováním a stíháním tornád je originální a ještě suprově zpracovanej. Dvě hlavní role by asi dokázalo zahrát víc neznámých herců, ale známá herecká tvář potěší a ještě film pozdvihne, ale to co se mi na tomhle filmu líbí nejvíc jsou triky, na svojí dobu jsou geniální a realisticky natočený, všechny ty tornáda, který ničej na co přijdou, lítající domy a krávy, který letěj kolem a bučej, teda nevim jestli to bylo chtěný, ale třeba ty létající krávy byly i vtipný. A i když to znám, tak jsem byl napnutej a to jsem to viděl už asi popátý ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Musím končit. Lítají tu krávy." Mezi mé nejoblíbenější volnočasové aktivity patří kličkování náklaďákem mezi tornády. Kdykoli u baráku spatřím nějaké tornádo, tak se neudržím a jdu do toho. Nedělal bych to, kdybych kdysi nezabloudil do kina mezi poletující stodoly, dobytek, cisterny či kombajny. Tam se zkrátka pracovní i rodinné problémy řeší nejlépe a mne vždy pobaví být přitom. Jen ta tornáda se mne snaží naštvat a škodolibě se vyhýbají blízkosti mého domu, takže jsem mezi ně ještě nevyjel. Ale jednou si to určitě rozdáme. Takže všechno lítá, co peří má: Stodola? Samozřejmě lítá. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Film se skvělými akčními scénami - vedle výborných triků při nich ještě De Bont nezapomněl , co předvedl v akčním žánru u Speedu. Společně s mistry z ILM se mu tak podařilo vytvořit pár nezapomenutelných minut. Mezi těmito akčními scénami jsou ovšem velice nezajímavé a špatně napsané dialogové scény řešící vzájemné vztahy hrdinů. Jednak je tu milostný trojúhelník (Paxton, Hunt a Gertz) a jednak rivalita dvou týmů (Paxton a spol. vs. Elwes a spol.) - obě tyto neakční linie jsou nudné. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (48)

  • V malom mestečku Wakita v Oklahome, kde sa odohrával dej filmu a aj prebiehalo jeho natáčanie, sa nachádza malé múzeum s kopou filmových memorabílií. (Real Tom Hardy)
  • Pojmenování přístrojů se senzory Dorothy je nárážkou na stejnojmennou postavu z filmu Čaroděj ze země Oz (1939), která je do země Oz přenesena právě tornádem. (Elyon)
  • De Bont v záchvate hnevu udrel kamerového asistenta, keď nestihol natočiť, čo bolo potrebné. Don Burgess aj so svojimi ľuďmi následne jednoducho odkráčal z pľacu, čo zvyšok štábu šokovalo. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

05.05.2024

Světoznámý spisovatel a mimo jiné i filmový scenárista, režisér a producent Michael Crichton (1942–2008) nám v minulosti přinesl obří divácké hity jako Jurský park, Westworld a Twister, což jsou díla… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Reklama

Reklama