Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ace Ventura je specialistou na pátrání po ztracených zvířatech. Jeho nejnovějším případem je pátrání po delfínovi Snowflakeovi, který je maskotem Miamských delfínů, což je tým amerického fotbalu. Delfína ukradli neznámí muži a mužstvo je bez svého maskota značně nejisté, což není před blížícím se Miamským pohárem ten nejlepší stav. Ředitelka marketingu Melissa Robbinsová je sice šokovaná Venturovým klackovitým chováním, přesto mu však případ svěří. Zpočátku se zdá, že stopa vede k bohatému Ronaldu Campovi, který nedávno koupil zařízení na přepravu delfínů a je známý svým zájmem o americký fotbal. Jenže brzy se tato stopa ukáže jako lichá. Případ dostane mnohem závažnější rozměr, když je nalezen trenér Delfínů Podacter mrtev. Ace brilantním způsobem přesvědčí detektiva Aguada i poručici Einhornovou, že nešlo o sebevraždu, ale o vraždu. Objeví také fotografii bývalého hráče Delfínů Raye Finkla, který byl vyhozen poté, co zavinil prohru svého mužstva. Ace však zjistí, že za prohru mužstva může jiný hráč, současná hvězda mužstva Dan Marino, a že Finkle, který skončil v blázinci, z něj před lety uprchl. Ace spěchá za Marinem, ten je však právě v té době unesen. Ace objeví další stopu, která vede přímo k šokujícímu odhalení pachatele obou únosů. Ace již ví, kdo je kdo v této podivné hře, ale ještě má před sebou opravdu těžký úkol, musí zachránit a osvobodit nejen delfína, ale také Marína a včas je dopravit na stadión, kde probíhá rozhodující střetnutí šampionátu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (566)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úvod: Ace ide cez mesto a kope do balíka, kde je (podľa zvukov) niečo krehké. Dorazí do bytu a hovorí: "Tu máte balík. Pozor, je to krehké." Muž, čo otvoril nahnevane: "Ale veď je to rozbité!" Ace: "Sklo veľa nevydrží, hlavne že ste rád." Dokonalá slovná výmena na úvod - a menej vtipné to už nebude! Okrem dokonalého humoru film disponuje aj určitou vážnosťou. Tú podporuje aj skvelá temná hudba v daných scénach. Najsilnejšia scéna je určite Finklova izba. Akoby z nejakého dobrého thrilleru. Tom Shadyack bol v tej dobe mladý nádejný režisér; réžia je nápaditá a komické (i vážne) scény sú skvelo zostrihané. Kráľom filmu je však Jim Carrey, ktorý predvádza asi najlepší komediálny výkon svojej kariéry. Jeho genialita sa odzrkadľuje asi v každej scéne pričom vrcholí pri scéne v blázinci a pri každom rozhovore. Síce koniec je neskutočne praštený (a čudný), no o to údernejší. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

U tohohle se pokaždý zaručeně nasměju. Carreyho ksichty, hlášky a taky hlavně pohyby a hlasovej projev je prostě geniální věc. Star Trek v nádrži, večírek u boháče nebo jeho jízda autem nemá chybu. -"Pleasure to meet you sir and may I congradulate you on all your success... you smell teriffic!" ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Protivný Jim Carrey a jeho odpudivé a protivné grimasy. Jak se jim někdo smát, to mi zůstává záhadou. V porovnání s inteligentním a sofistikovaným Mr. Beanem je třetiligovej trapák nejhorší kategorie... Ale to by bylo na dlouhou úvahu a na tu zde není prostor. Pouze řeknu, že pokud je tohle (po Masce) jedna z nejlepších Carreyho komedií, svědčí to o tom, jaký kvality jsou ty ostatní. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jim Carey je živel. A s ním také celá ta ujetá zápletka stojí a padá. Jeho gagy, fórky a hlášky obsáhnou celou škálu kvality, od trapných na jednom konci spektra po geniální na konci druhém. Jako celek však dokázaly vklínit prvního Ace mezi komediální klasiku devadesátých let. "Můžu ti udělat ze života peklo." - "Promiň, ještě se necítím na vážný vztah. Ale díky za nabídku." ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pro normálního smrtelného konzumenta skvělé vytržení ze stereotypu amerických komedií. Pro ignoranty poučení, že zvířátka máme mít rádi. Pro transsexuály naděje, že s takovou to lze dotáhnou i dál. Pro lačné fanoušky vynikajícího Jima Carryho důvod říct: "Ano, to je on, komik mé doby." Každopádně bych si dovolil poznamenat, že tento snímek mistrně paroduje známé bijáky, ale trousí i své vlastní gagy, které bych klidně hned parodoval také, kdybych na to měl. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (35)

  • Když na večírku Ace (Jim Carrey) prochází kolem kapely, zatáhne za ruku hrajícího violoncellistu. Byla to improvizace Jima Carreyho. (JustEdems)
  • Ve skutečnosti skončilo 19. finále Super Bowlu (mezi San Franciscem a Miami) 38:16. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

21.03.2021

Žádná jiná role neproslavila Jima Carreyho víc než prakticky jedna z jeho prvních. V roli Ace Ventury, prapodivného zvířecího detektiva s bizarními metodami, divákům vůbec poprvé na velkém plátně… (více)

Reklama

Reklama