Reklama

Reklama

Ace Ventura 2: Volání divočiny

  • USA Ace Ventura: When Nature Calls (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ace Ventura se uchýlil do buddhistického kláštera, kde se plně oddal meditacím, ale nezůstane bez práce dlouho. Objeví se totiž neodbytný cizinec, který mu nabídne práci a společně s představeným kláštera, který by se svérázného detektiva rád zbavil, ho přesvědčí, aby nabídku přijal. Jde o to, aby v provincii Bonai našel ukradené posvátné zvíře kmene Wačatů, bílého netopýra Šikaku, které měla náčelníkova dcera dostat jako svatební dar. Pokud by se zvíře nenašlo, je útočný kmen Wačutů, z něhož pochází ženich, připraven nevěstin kmen zmasakrovat a do jednoho vybít. Ace nejprve ztropí řadu skandálů v sídle konzula Cadbyho, kde šokuje zdejší bělošskou smetánku, a potom se okouzlen Afrikou vydává do vesnice, aby zahájil pátrání. Setká se tu mimo jiné také s krásnou náčelníkovou dcerou, která na něj má velmi neobvyklou prosbu a přestože jí nedokáže odolat, nezapomíná na své poslání. Brzy se dostane na stopu bezcitnému lovci ohrožených druhů zvířat Quinnovi, jehož havraní pero najde v jeskyni, odkud byl netopýr ukraden. Sleduje ho pomocí velmi rafinovaných metod a pomalu se přes řadu nečekaných nebezpečí propracovává k odhalení skutečného pachatele i jeho nekalých úmyslů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (382)

kingik 

všechny recenze uživatele

Včas skončit, a pokud možno, nacpat do pokračování o excentrickém zvířecím detektivovi co nejvíce gagů. Tohle si zřejmě řekli tvůrci. A jak řekli, tak udělali. V praxi to znamená, že snad každý záběr tlačí na divákovu bránici, ale pochopitelně vedle sebe se seřadily gagy vtipné, originální, naivní i trapné. O dějovou zápletku vlastně ani nejde, když uvážím, jak se z toho všeho vytrácí pátrání po vzácném bílém netopýrovi, na jehož vypátrání byl detektiv Ace Ventura přivolán. Carrey táhne film kupředu opravdu nebývalou silou a není na něm znát nechuť z natáčení panující kolem druhého dílu. Jeho zásluhou je dvojka napěchována gagy až k prasknutí, ale stejně u Carreyho tak trochu převládal pocit, že je mu jedno, jak tohle pokračování diváci přijmou. Nemám větších výhrad, ale v době uvedení na mě tahle komedie zabrala víc. Občas se objeví fámy z chystaného třetího dílu. I kdyby se jednou opravdu (s Carreym) realizoval, jistě by to Carreyho vrátilo na výsluní popularity. 70% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

První Ace Ventura je veskrze oddychová blbinka s teatrálně střeleným Carreym, Volání divočiny je spíše jen blbin(k)a s nadmíru otravným Carreym. Ve druhém dobrodružství milovníka zvířat (tedy, až na netopýry) se to hemží potrhlými až bizarními scénkami, které mě spíše iritovaly než pobavily. "Detektivní" rovina rovněž fungovala lépe v jedničce. Volání divočiny je ve výsledku vhodné primárně pro fanoušky Carreyho s vysokou mírou tolerance vůči jeho postavě. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Niektoré vtipy sú na hranici s genialitou. Iné sú za hranicou únosnosti. Je vtipné ako sa perspektíva mení. Keď som bol malý tak som to žral. teraz sa len pousmejem nad Carreyovskými kreáciami. Priemerná komédia, ktorá sa zasekla v čase. Pre súčasného diváka to musí byť niečo nedopozerateľné. Hoci scéna s nosorožcom funguje pre mňa furt. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tehdy mi to přišlo mnohem vtipnější než jednička, Carrey opět předvádí to nejlepší, co umí. Hlavně porod nosorožce pobavil. Poprvé jsem se opravdu hodně nasmál, po letech jsem si oba díly zopakoval a u jedničky jsem se smál mnohem více. Jim v této době prostě neměl konkurenci a díky jeho typické mimice ho zná snad každý filmový fanoušek...90% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dnes je už zvieracím komédiám zažehnané, a tak mi ostáva pobaviť sa pri Carreyho debilných výstupoch. Debilné odrody typu 'Beethoven' totiž dávno nezaberajú. Jimove kreácie ale ešte aj teraz prekvapujúco áno, kto to nevidel ako malý, nemôže dať nad dve hviezdičky, to mi je jasné, preto som rád, že ja môžem. A rád. 65%. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (18)

  • Ve verzi s českým dabingem označí Ace (Jim Carrey) postavu, kterou hraje Tommy Davidson (The Tiny Warrior), za "corvus corax", což má být "havran, nejchytřejší pták". Ve skutečnosti jde však o latinský termín pro krkavce velkého, havran má označení "corvus frugilegus". (Kohaves)
  • Ve filmu se objevuje v podstatné úloze slon, avšak navzdory skutečnosti, že se příběh odehrává v Africe, jedná se o slona indického. (CrownThomas)
  • Ace (Jim Carrey) trefí otrávená šipka do krku, avšak v jednom z dalších záběrů ji má v rameni. (Pepy)

Reklama

Reklama