Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yiua (LEUNG KAR FAI) se připlete k vraždě a je odsouzen k trestu ve Stanleyově věznici. Je vhozen do uzavřeného světa s vlastními pravidly. Dostane se do konfliktu se všemi, se kterými by si vůbec začínat neměl. Naštěstí pro něj se ho ujme Ching (CHOW YUN-FAT Neprůstřelný mnich, Full Contact), charismatický podvodník, který má ve vězení výsadní postavení. Jenže v Stanleově věznici kope každý sám za sebe. Vězeňské triády, obyčejní vězňové i kápové ti všichni se snaží přežít. K brutálnímu násilí dochází každý den, lidé jsou mrzačeni a vše pomalu a jistě spěje ke katastrofě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

POMO 

všechny recenze uživatele

Slušná väzeňská dráma, ktorej by ale vôbec neuškodila rozsiahlejšia zápletka. Na 107 minútach sa toho príliš neudeje. Odhliadnuc od toho ale herci skvelí, bitky správne naturalistické a emócie taktiež nechýbajú. Trochu ma prekvapila demokratickosť systému vo väznici, týkajúca sa vzťahu väzňov k mužom zákonu. ***1/2 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Až tak po třiceti minutách se přestalo řečnit a začalo se něco dít. Zaujalo mě, že se Lam (narozdíl třeba od Darabonta ve Vykoupení z věznice Shawshank) soustřeďuje více než na postavy a jejich vztahy na chod a pravidla věznice. Čili hlavní a stěžejní bod příběhu. Příběh je sice sám o sobě docela jednoduchý, ale o to více vynikne zručná, typicky ostrá hongkongská režie, syrové prostředí a velmi drsné akční scény, kterých je tam sice jako šafránu, ale ke konci je to skutečně nářez. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

"Po asijsku" vyhrocené vězeňské drama nespoléhá na akci, z tohoto úhlu pohledu přináší jen několik málo našlapaných rvaček s expresivními výrazy (hlavně skvělý, v závěru až nepříčetný Chow Yun-Fat). Některé výlevy by se daly pokrátit, jiné prohloubit, aby utužování pevného chlapského přátelství chvilkama nepřipomínalo dovolenkovou selanku (dokud vás nějaká svině nepodrazí). ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zpočátku spíše průměrný, zajímavý, ale již několikrát zpracovaný příběh o tvrdosti a nelehkém životě ze mřížemi, který ovšem postupující stopáží získává na kvalitě. Obvzláště ke konci atmosféra hodně houstne. V úvodní části to drží nad vodou jednoznačně herci. Chow Yun-Fat opět zcela přesvědčivý a charisma z něj přímo odkapává, což asi již těžko někoho překvapí, ovšem že i ostatní hrají skvěle a bezproblému jim jejich recividisty uvěříte již tak jasné není. Jako hodně z HK snímků film staví hlavně na přátelství ústřední dvojice, přesto patří spíše do kategorie syrovějších snímků typu Přežít kriminál než-li "lidských" jako Vykoupení z věznice Shawshank. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní vězeňské drama od Ringo Lama, jehož americké remake si sám později natočil s Jean-Claudë Van Dammem. Obě dvě zpracování si jsou velmi podobná - líčí tvrdý život ve věznici, kde si navzáejm kladou překážky vězni i dozorci. Jde spíše od drama než akční film, všechny bitky jsou pravé chlapské rány, žádné otočky a jiné efekty. Jde vidět, že Chow Yun-Fat je výborný herec nejen v krvavých opusech, ale umí zahrát i obyčejného, zranitelného chlápka. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení trvalo pouhých 21 dní. (tequilla)

Reklama

Reklama