Reklama

Reklama

Alcatraz

(seriál)
  • USA Alcatraz
Trailer
Akční / Mysteriózní / Thriller
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Sarah Jones, Jorge Garcia, Jonny Coyne, Parminder Nagra, Sam Neill, Leon Rippy, Jason Butler Harner, Robert Forster, Samuel Patrick Chu, Greyston Holt (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

21. března 1963 byl Alcatraz oficiálně uzavřen a všichni vězni byli odvezeni z ostrova. Tak alespoň zněla oficiální zpráva. Ve skutečnosti 302 vězňů zmizelo ze svých cel beze stopy, jako by se vypařili a dodnes o nich nikdo neslyšel. Vzhledem k tomu, že se pohřešovala banda hrdlořezů, nikdo se jejich zmizením nepotřeboval moc zabývat a vše bylo zameteno pod koberec jako jedna z mnoha nevysvětlitelných událostí. Celá věc upadla v zapomnění, až do chvíle, než o několik desítek let později, v dnešním San Francisku, jeden z vězňů nezačal zabíjet lidi. A vypadá tak jako by nezestárl ani o den. (3DD!3)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

hrona 

všechny recenze uživatele

Jedna věc se tomuto seriálu upřít nedá. Velmi dobře propracované příběhy a specializace vybraných vězňů. Ovšem zbytek se po delším sledování stává obyčejnou dílovou kriminálkou, s pro mě ne moc sympatickými herci v rolích vyšetřovatelů. Sam Neill by ještě šel, i když jeho neutrálního výrazu už je přehršle, za to ta mladá policajtka, ta je jako osina v zadku. Čím přibývá více dílů, tím se snaží být drsnější a to se stává neúnosné. Doktor je neustále ze všeho vykulenej a je už ho také dost. Škoda, seriál měl poměrně dost našláplo, sliboval dobrou podívanou s neotřelým námětem, avšak až moc veliká samostatnost dílů jej vhodila do obyčejně tuctových kriminálek, kterých je všude ažaž. Poslední dva díly, už se pospojily a začaly odkrývat to, nač se celou dobu čeká a co bylo doposud odhalováno v pár větách každého dílu. Jak to celé skončí, zde prezentovat nebudu, každopádně, dle mého názoru další seriálový adept na pouhou jednu sezonu. Apropo seriál má dílů 13 ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Po pilotu jsem se dost těšil na pokračování, navnadil mě. Říkal jsem si, že by to mohl byt povedený mysteriózní seriál s dobrým obsazením. Pak ale jednotlivé díly nabraly na stereotypu a mé prvotní nadšení začalo pomalu uvadat. Jasně, seriál si drží určitou úroveň. Ale případy, byť jsou rozdílné, mají zároveň stejný vzorec v každém díle. A tajemno, na pozadí honění trestanců, nenabývá konkrétnějších rysů... Jestli seriál skončí, tak se nedovíme ani prd a to by mě naštvalo. Dal bych ještě šanci na další sezónu. ()

Reklama

Orthank 

všechny recenze uživatele

Tri diely za nami, traja väzni za mrežami. Dúfam, že tvorcovia neplánujú v každej časti lapať minulosť, inak už dnes vieme koľko dielov by nás pri všetkom šťastí malo čakať. Málo materiálu na nejaký širší názor, no Sam Neill je klasicky drsniak v super cool kabáte v charaktere, ktorý mu sedí ako uliaty. Na druhej strane Jorge Garcia pôsobí trochu neohrabane a scenáristicky vykonštruovane, a hlavná dámska hrdinka zatiaľ len cupitá v tieni svojich dvoch kolegov. Na pozadí sa však rozvíjajú zaujímavé pletky s časom a dokonca aj emotívno- dramatické linky odsúdených. Zaujímavá kombinácia sci-fi, drámy a populárnej krimi s dobrou vyhliadkou do budúcnosti. Nechám sa prekvapiť. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Creator: Steven Lilien, Elizabeth Sarnoff, Bryan Wynbrandt .. Podprůměrné kriminální zápletky naroubované na mysteriózní základnu jejímž středobodem je ostrov s věznicí Alcatraz. Je třeba zmínit, že k ostrovu se přidává několik dalších aspektů známých z LOST (producenti, hudba a zvuky, Hurley, nezodpovězení přímé otázky, podzemní bunkr, atp.), jenže ať už byl LOST jakkoliv rozporuplný, alespoň ze začátku měl zajímavý vývoj a ve vatě se utopil až postupně. Nejen ve srovnání Alcatraz (prozatím?) evidentně pohořívá. Na začátku každé epizody se objeví jeden vrah, zloděj, prostě bývalý vězeň a většinou za sebou nechává mrtvé. Po chvilce je ve velice přímočarém, zkratkovitém a především stereotypně odfláklém vyšetřování polapen a buď usmrcen nebo uvězněn, kdy na úplném konci přijde nějaká ta tajemná otázka, která vytvoří tzv. cliffhanger… Celé je to napínavé a zajímavé asi jako kdyby vám na začátku LOST v prvních pár minutách bylo řečeno, že před lety spadlo někde letadlo plné lidí a nyní se tito pasažéři po jednom (wtf) objevují v současnosti a po chvíli jsou vládní organizací lapeni. Prostě zatím velká nuda, především díky mizerné kriminální části seriálu. A ta zatím zabírá 95% epizod. ___ Upozorněte mne někdo, až se koncept epizod změní nebo se něco důležitého stane!! Prozatím totiž 40%. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně v 1. epizodě, kdy si jde Jack Sylvane (Jeffrey Pierce) vyzvednout zbraň, si chlapec za stolem čte knihu "Under the dome" od Stephena Kinga. (starblade)
  • Každá epizoda je pojmenována podle vězně či dozorce, jehož případ se v daném dílu právě probírá. (W-e-n-d-a)
  • Ačkoli se seriál odehrává v San Franciscu a na samotném Alcatrazu, byla zde natáčena pouze část pilotu. Zbytek seriálu byl filmován ve Vancouveru, který je pro filmaře po finanční stránce únosnější. (Aurum)

Související novinky

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama