Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. James Bond s harpunou pátrá mezi lidožravými žraloky a dívkami k sežrání po atomové bombě. S případnými protivníky si umí poradit: "Malé ryby házím zpátky do moře." Bondovka je to veskrze průměrná, Sean Connery (agent, č. 007) se zdá být pro tentokrát zastíněn jednookým padouchem Largem (Přízrak, č. 002). Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ElyENM6i0xg ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Podle mne jednoznačně doposud nejslabší bondovka. Nudná, bez akce, roztahaná na ty dvě hodiny a něco jen násilím, navíc Bond je tady jen stafáž - kdyby tam byl třeba Q, vyšlo by to nastejno. Navíc od začátku bez logiky děje - člen Spectre předstírá svou smrt a jde na pohřeb převlečený za vdovu? Wtf? Když chci ukrást letadlo s bombami, musím na to několik let trénovat dvojníka pilota? To by bylo jednodušší a rychlejší udělat přepad na zemi na základně. A když mám letadlo, přistanu s ním v moři?! A nezapomněli na konci vyzvednout taky toho vědce? Těžké zklamání. Jo, je mi jasné, potřebovali se pochlubit svou podmořskou technikou, a tak se většina věcí točí pod hladinou, ale jako sorry, tam moc děje, a překvapivě ani vtipných dialogů moc nenaženete. Z hlediska bondologie je film zajímavý jen v tom, že Bond přijde o klobouk. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem Bonda žral. I teď ho mám rád, ale po v pořadí čtvrté bondovce jsem se ujistil, že jsou přeceňovány. Začátek je vždycky skvělý. Bond zlikviduje pár lidí, nahodí několik stylovejch hlášek a pak - pak to všechno ztuhne. Začne se to vléct, skoro nic se neděje. Únosy a úniky se stále opakují a některé scény pod vodou jsou strašně dlouhé, nic se tam v podstatě neděje a začíná to být místy nuda ( nevyjímaje závěrečnou podvodní bitvu ). Alespoň, že jsme se více podívali k Blofeldovi a jsou tu skvělý baby. Jinak Connery je samozřejmě vždy výborný, to nepopírám. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Plusy: napínavé, akčné, Sean Connery, skvelý záporák, bohovská úvodná skladba od bohovského Toma Jonesa, výborná hudba, sexy Bondgirls Zápory: film je taký nijaký, za čo môže hlavne to, že sa to odohráva na jednom mieste a aj to, že (napriek efektnému záveru) síce akcia je napínavá, ale skôr komornejšia - aspoň mne sa to tak zdalo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mám podobný problém jako někteří tady - splývání. A ačkoliv Bond na Bahamách a kolem Miami provozoval hodně vodních sportů (až to chvílemi vypadalo na dokument o potápění), nejde o splývání s vodní hladinou, ale všech Conneryho Bondovek dohromady. Thunderball rozhodně nemá hromové koule, ale za to disponuje spoustou suchopárných míst, které ani hlavní hrdina svým šarmem nerozhýbá a když si přidáte pofiderního záporáka Larga, jenž z levého profilu vypadá jak Dr.Divnoláska a z pravého jak Leslie Nielsen, začne se vše ztrácet v mlze průměrnosti. Kdyby to Seanovi v roli agenta jejího veličenstva nezakazoval bontón, nosil by atletické nožky odhalující trenýrky snad i k saku.. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Když plavidlo Disco Volante vyletělo do vzduchu, byla exploze tak silná, že otřásla okny ještě 20 mil od místa natáčení. (džanik)
  • V podvodních scénách, kde Bond čelí žralokům, se předpokládalo, že bude Sean Connery chráněn panely s čirého plexiskla. Panely však nedosahovaly ani do výšky jednoho metru a žraloci tak nad nimi mohli volně proplouvat; výsledkem bylo, že se Connery rybám přiblížil mnohem více než chtěl, a ve filmu je to na jeho reakcích vidět. (džanik)

Reklama

Reklama