Reklama

Reklama

Resident Evil: Lék

(seriál)
  • USA Resident Evil
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(8)

Skoro tři desetiletí po objevu viru T dojde k epidemii, která odhalí temná tajemství Umbrella Corporation. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (146)

jhr 

všechny recenze uživatele

Naprosto nehorázná nuda s otřesným scénářem. Netflix neumí točit adaptace známých knižních nebo herních titulů. Místo toho, aby se pokusil o věrnou adaptaci původních her, vyhodil oknem peníze na nesmyslný seriál, který s předlohou nemá nic společného. To co udělali s Weskerem je nepochopitelné. Ta postava je velice špatně napsaná a se svým předobrazem nemá nic společného. Všechny charaktery jsou na tom podobně. Není zde jediná zajímavá postava a casting se také nepovedl. Ella Balinska se sice snaží, ale její postava je nudná a hrozně napsaná, takže nemá co hrát a jen se trápí. Na celém obsazení je vidět, že pro tvůrce bylo důležitější naplnit rasové kvóty než obsadit skutečně dobré herce. Děj se více soustředí na woke agendu než na kvalitní příběh, a na něco takového u seriálu pod názvem Resident Evil nikdo není zvědaví. Netflix se opravdu nemůže divit, že mu ubývají předplatitelé, když je schopen vypustit do světa něco podobného. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně jsem po všech těch ohlasech tohle čekal mnohem horší. Jasně naprosto nesmyslně to adaptuje jednu z největších herních značek. Kdo by si pode Resident evil představil teen drama? NIKDO. Navíc se na to montuje hromada politických agend. Tím nemyslím etnické obsazení, ani LGBT postavy, ale spoustu jiných zpráv, které různé postavy a jejich chování obsahuje a je to naprosto prvoplánové. Když se podívate na roli těch témat v příběhu, tak spíše tvrdí opak, než co byl záměr. Avšak první polovina byla vcelku působivě zpracovaná, ať už co se týká režie, palety barev, zakomponování efektů a gradace příběhu, kde dobře funguje prolínání dvou linek. Opravdu je tu občas působivá práce s kamerou a nebo se najdou i zapamatovatelné akční momenty. V tomhle ohledu to vyčnívá nad něčím jako Kenobi nebo Zaklínač: Pokrevní pouto. Má to prostě svůj styl a vizi a ta je dobře odvedena. Problém je v tom, že ten styl a vize není od začátku úplně dobrou volbou a ikdyž to hodnotím jen jako seriál, tohle vše se začne rapidně zhoršovat v druhé půlce. Ta už pokrývá v minulosti nepotřebné věci a v přítomnosti se stává méně zajímavou. Prolínání nadále dramaturgicky nefunguje a celé je to až moc překomplikované. Místo toho, aby se to drželo jednoduchých motivů, které to mělo pěkně načrtnuté. Když řeknu že se to týká klonů a geneticky upravených děti pro darování krve a tak dále, tak to bude mluvit asi za vše. Upřímně ale premisa sledovat Weskerovu dceru, která se cítí provinile za zničení světa a chce jej tak napravit nezní špatně, zvlášť když k tomu připojíme její rivalitu se sestrou. Avšak i tohle nakonec nedopadlo tak slibně jak znělo. Když na to ale koukneme očima adaptace, tak se to už naprosto rozpadá. Nedává smysl, proč by se někdo rozhodl takto adaptovat Resident Evil (Ne že by ty příběhy her stály za to, ale aspoň zachytit tón původního díla by bylo fajn). Shrnul bych to asi takto: docela solidně odvedený příšerný nápad. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem člověk který přehrál všechny díly RE kromě jednoho(Resident evil Outbreak 2), tak jsem se na seriál těšil. Filmy s Jovovich mi nevadí a mám je rád, reboot z minulého roku se mi celkem taky líbil. Ale tohle je děs a bída. Neuvěřitelně zbabraný scénář který nic nezachrání, ani sem tam mrknutí na herní sérii. Co si vzpomenu jsou tu tak dvě dobré scény....a efekty ujdou. Ale jinak seriál o dvou pipkách a jejich tátovy který je Wesker(snad nejhorší casting ever). Dvě hlavní postavy jsou strašně otravné a vůbec mě nezajímaly. Navíc seriál je celkem dost "woke" takže další mínus. Nejlepší postava(ten tlouštík, který v jednom díle každého zmasakruje) umře rychle a nemá moc prostoru. Hodně špatné. 2* a to jsem velkorysí. Tohle je opravdu bahno které zachránilo hodně málo. Druhou sérii raději už ne. ()

ramislav 

všechny recenze uživatele

Podle mě se tento seroš natáčel pod jiným názvem a úplně jiným fylozofickým příběhem, ale v post produkci si uvědomili, že vyrobili totální slepenec všech covidových zapařených hoven. No, tak někdo velkej a chytrej změnil název na Resident Evil, aby fanoušci mohli stříkat blahem. Nic proti černejm bratrům, ale ČERNEJ WESKER? PROBOHA PROČ? Vydržel jsem celý první díl a konec. To se opravdu nedalo :) Navíc mě začínají úplně vysírat těma sračkama s LGBT tematikou. Furt ty sračky lítaj ze všech stran... Hele, 10% za Černýho Weskera. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Zase tak hrozné to nebylo. Slabší průměr. Je pravda že jsem to musel začít asi po víc jak půl roce koukat zase od začátku, protože už jsem si to nepamatoval. Když překousnete první díl, tak se do toho dostanete. Děj se neustále prolíná ve dvou časových rovinách. Takže vlastně sledujete dva příběhy stejných lidí jen dohromady. Filmy s téhle série jsou někde jinde, ale jako kulisa při hraní her dobrý. Za zmínku stojí zmutovaný obří pavouk či krokodýl. Netflix si opět neodpustil stejnopohlavní paskvil v ději. ()

Galerie (170)

Zajímavosti (21)

  • Psací stroj, který vidíme hned v několika záběrech, kdy se Jade (Ella Balinska) snaží dovolat své dceři z uzavřené místnosti, je odkazem na herní adaptaci „Resident Evil“, kde se psací stroj používá k uložení hry. (UncleMorty)

Reklama

Reklama