Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film, který nesází na klasická klišé sportovních filmů, ale ukazuje nám, co udělá s mladými kluky, když je někdo začne platit za jejich koníčka. Vlastně sledujete konec sportu jako zábavy a začátek téhož jako produktu. Mladí, převážně neznámí herci jsou přesvědčiví a Catherine Hardwicke je režisérka, která o mladých točí chytré filmy, které neurážejí ani vkus starších. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol fanúšik športov končiacich sa na -board. Nefandím tomu štýlu, čiže som sa nemohol ani poriadne nadchnúť tomuto filmu. Chápem, že pre niektorých sa film môže stať kultovou záležitosťou. Ako historický snímok na základe skutočných udalostí beriem. Ako snímok zobrazujúci začiatky a vznik novej popkultúry opäť dobrý. A tiež, ako film o priateľstve, súdržnosti, sláve a hodnotách je film na slušnej úrovni. Avšak pre človeka ktorý tomuto štýlu nejak neholduje je to priemerný film na jedno zhliadnutie. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemohol som čakať viac od filmu, ktorý ma míňa žánrovo, generačne a najmä filmovo. Takže dosiahnutým maximom bolo, že som tento nezaujímavý film dopozeral do konca bez toho, aby som sa naštval. Ale nabudúce to už s filmami tohto typu radšej nebudem skúšať. A už vôbec nie s filmami, ktoré ostatní umiestnili na 975. miesto v rebríčku najlepších. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Dokonalá scéna, když kluci objevujou novej - bazénovej - styl jízdy a do toho hrajou Deep Purple "Space Trucking"..bomba.. Celkově hudba je perfektní, Let me stand next to your fire od Jimiho, Suffragette City od Davida Bowieho, Iggy Pop, Sweet, "Wish You Were Here", paráda:) Celej film je totální pohodka a navíc je velmi dobře natočenej. Atmosféra sedmdesátek je úžasná a Heath Ledger podává skvělý výkon. V malym vtipnym štěku se objeví Tony Hawk, kterej spadne z prkna se slovy že je to těžší, než se zdá:) Nechápu jedinou věc: jaktože nemaj při ježdění chrániče.. fakt divný.. Jo a ještě něco, k příběhu: kdybych nevěděl, že je to inspirováno skutečným příběhem, přičemž jeden z hlavních hrdinů, Stacy Peralta, napsal scénář, asi bych se na to díval malinko jinak. Konec je tak smutný, že jsem i slzu uronil a rozhodně se ze strany tvůrců nejednalo o citové vydírání. 90% a rád se na to zase někdy podívám. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

V první polovině jsem měl k filmu ještě výhrady ohledně "ne-děje" a stále jsem čekal kolem těch všech prkýnek nějakou chytlavou story. Ta se naštěstí v druhé půli dostavila, takže můžu tomuto výtečně stylizovanému filmu dát s klidem plný počet bodů. Nádherně natočené "prkýnkové" sekvence (podpořené výtečným dobovým hudebním výběrem) mě úplně odkouřily, stejně jako dokumentárně pojatý styl vyprávění spolu s uvěřitelně skutečnými postavami (tedy kvalitními herci / skejťáky). Více takovýchto filmů! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Stacy Peralta sa stal v 90. rokoch (potom, ako v 1990 odišiel zo svojej firmy) aj filmárom. Jeho dokument Dogtown And Z-Boys vyhral v roku 2001 - 2 ceny na festivale v Sundance a v roku 2002 aj cenu Independent Spirit Award. (Smok)
  • Tony Alva ďalej pokračoval v skateboardovej kariére a má firmu Alva Skates a stále chodí do cudzích bazénov, aby si v nich zajazdil. (Smok)
  • Pro Johna Robinsona, představitele Stacyho Peralty, byl skateboarding neoddělitelnou součástí dětství. Díky svým schopnostem pak mohl ve filmu sám obstarat více než polovinu skateboardových triků své postavy. (Sufferer)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama