Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film na horúce leto, len sa môže stať, že budete chcieť prežiť radšej leto v sedemdesiatkách.  V podstate niet čo vyčítať, čisto subjektívne ale musím skonštatovať, že k surfovaniu ani skateboardingu nemám vôbec žiadny vzťah a nič z toho som nikdy neskúsil. Občas trochu drhne kauzalita, útek pred políciou, dokonca aj napadnutie strážcu zákona, ostane nie že bez potrestania, ale aj bez povšimnutia. Ale tu išlo najmä o sprostredkovanie tej neuveriteľnej voľnosti, na ktorú dnešná mládež môže zabudnúť a po ktorej už ani vôbec netúži. Možno to chcelo viac akcentovať ten rozdiel medzi plánovanými "20 rokmi prázdnin" v balíku a rutinný život strednej vrstvy v strednom veku. 70% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Efekty 8/10/// +dobré herecké výkony, realistické zpracování, kamera, sekvence na skejtu -hudba tradiční filmu/// Celkem příjemný film, oddychový, nedramatický, reálný ze života. Jen jsem měl trošku problém rozeznat kdo je kdo a navíc mi film trošku připomínal film jiný a to Třináctka (hlavně některé teen části). Jako někteří další jsem se trošku bál tématu, není proč. Jen dodám, že čím blíže máte k tomuto sportu tím více bude pro vás film srdeční záležitostí./// Celkem 74%/// ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Stacy Peralta .. Free sk8 styl je mi poměrně cizí, ovšem film, který se zabývá jeho vznikem se mi líbil a Vám bude určitě také. Tvůrci zvolili pohodový a velice svěží rozměr vyprávění, který je příjemné sledovat. Atmosféra bezstarostnosti dýchá plně z každého okénka a herci v kombinací s dvojníky ukazují jezdecké umění i problémy s narůstající popularitou tohoto sportu. Zvláště zaujmou pasáže, kde se jezdí a utváří nejrůznější triky na prknech - kamera je dynamická, hudba sedí jako ulitá a podtrhuje jejich umění tak, jak o tom může většina z nás jen snít. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ďalší film o divokých, nezačleniteľných rebeloch, veriacich svojmu (pre ostatných nepochopiteľnému) životnému štýlu. Okrem skvelej atmosféry 70. rokov uprostred Kalifornie, sú ozdobou tejto snímky (ktorú mal pôvodne režírovať David Fincher, ale nakoniec zostal "len" ako producent), herecké výkony neznámych chalanov, ktorých mentorom je miestami až valkilmerský Heath Ledger. Spolu s Jokerom a SKROTENOU HOROU podľa mňa jeho najlepšia postava. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Krásnej film se skvělými herci a špička v žánru. Mimo to, že se tam jezdí na prkně, tak je to hlavně příběh party kamarádů, kteří zažívají různý problémy a překonávaj překážky v životě, ať už společně, nebo každej sám, o tom v podstatě pojednává tenhle film. Láska, přátelství, pohrdání životem a hledání jeho smyslu zabalený v hezkym a svižnym kabátu. Konec mě se slzami v očích emočně vyždímal. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Nejnáročnějším úkolem byla rekonstrukce Dogbowlu, velkého bazénu ve tvaru ledviny. Z původního místa v Santa Monice totiž zbyla pouze hromada sutin, a proto musel být 15 m dlouhý, 7 m široký a 3 m hluboký Dogbowl postaven znovu. (HappySmile)
  • Do kin byl film rozvážen pod krycím jménem "Extreme". (Karlos80)
  • Skip Engblom si přál, aby jej ztvárnil Heath Ledger. (Tygrys)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama