Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Bravurní filmeček plný mladí, naivity, rebelie, dlouhých vlasů, namyšlenosti a trávy. Skvěle vybraní herci, kterým se dá lehce uvěřit, že jsou skuteční skejťáci. Film je takovou zábavnou minibiografií zakladatelů skateboardingu, který skutečně není lehký sport (znám z vlastní zkušenosti). Bylo zde krásně vidět, jak se tento sport od časů, které jsou zachyceny ve filmu, změnil, mentalita skejťáků ale zůstala. Krásný film na chvilky pohody na gauči 70% ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Skejťácka partia športových hrdinov sa v tomto filme krásne predviedla. Môže sa zdať, že v porovnaní s určitým druhom adrenalínových športových zážitkov sú tieto kúsky na drevenom prkínku nič moc. Lenže okrem športovej exhibície sa tu mihnú aké také hodnoty (priateľstvo, rodina, hľadanie vlastnej identity...) a Heath Ledger, ktorého si vždy rada pripomeniem. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Keď je výpoveď úprimná, tak naozaj nemusí byť prikrášľovaná. Sympatický snímok, Catherine Hardwick sa o čosi podobné pokúsila už pri debute Trinástka, kde práve až príliš tlačila a vo výsledku sa jej to celé rozsypalo. Legendy z Dogtownu dopadli nad očakávania dobre asi hlavne preto, že tentokrát sa mohla oprieť nie len o autentický, ale tiež vyzretý scenár jedného zo samotných členov Z-Boys. Zdravý odstup, štipka nostalgie, nadšené herecké výkony - a malý filmový zázrak je na svete! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Efekty 8/10/// +dobré herecké výkony, realistické zpracování, kamera, sekvence na skejtu -hudba tradiční filmu/// Celkem příjemný film, oddychový, nedramatický, reálný ze života. Jen jsem měl trošku problém rozeznat kdo je kdo a navíc mi film trošku připomínal film jiný a to Třináctka (hlavně některé teen části). Jako někteří další jsem se trošku bál tématu, není proč. Jen dodám, že čím blíže máte k tomuto sportu tím více bude pro vás film srdeční záležitostí./// Celkem 74%/// ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Skvělý film z prostředí, ve kterém se zrodil skateboarding. Film disponuje až z plátna dýchající atmosférou Kalifornie minulého století. Akční sekvence se střídají s těmi dramatickými, ve kterých se řeší věci jako přátelství a vztahy mezi lidmi celkově. Skvělá kamera, hudba a především herecké výkony všech zúčastněných. Zvlášť Emile Hirsch a výborné kreace Heatha Ledgera. Nečekala jsem od toho nic, ale dostalo se mi velice příjemného a svěžího filmu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Stacy Peralta založil tím Powell - Peralta, za ktorý začal jazdiť aj 14 ročný Tony Hawk. (Smok)
  • Emile Hirsch v príprave na jeho úlohu mladého Jaya Adamsa, odletel na Havaj stráviť s Jayom istý čas. Toho práve prepustili z väzenia za napadnutie a distribúciu drog a mal pred svadbou. (Smok)
  • Skladba "Wish you were here" od kapely Pink Floyd byla složena jako vzpomínka na bývalého člena kapely Syda Barretta. Paralela cover verze ve filmu na také "odcházejícího" Sida (Michael Angarano) je zřejmá. (Mbali)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama