Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

Legas 

všechny recenze uživatele

V první polovině jsem měl k filmu ještě výhrady ohledně "ne-děje" a stále jsem čekal kolem těch všech prkýnek nějakou chytlavou story. Ta se naštěstí v druhé půli dostavila, takže můžu tomuto výtečně stylizovanému filmu dát s klidem plný počet bodů. Nádherně natočené "prkýnkové" sekvence (podpořené výtečným dobovým hudebním výběrem) mě úplně odkouřily, stejně jako dokumentárně pojatý styl vyprávění spolu s uvěřitelně skutečnými postavami (tedy kvalitními herci / skejťáky). Více takovýchto filmů! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Súčasnú sk8erskú pokolenagaťovú generáciu moc nemusím, ale tento snímok mi ukázal, že to nebolo vždy tak ako to je. Príjemný, inteligentný filmík, žiadna nervytrhajúca dráma s extra príbehom. Proste film o niečom, a to niečo bol nielen príbeh, ktorý nech neodrádza prosím vás neprajníkov a nesympatizantom tohto športu, ale samozrejme aj herci spravili svoje. Pre mňa napríklad zatiaľ jednoznačne najlepší Ladger. Len by som chcel vedieť, či Hirsch sa kvôli filmu ozaj naučil mágiu sk8boardingu, alebo mali viac práce doubléri. Ale 80%. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Bravurní filmeček plný mladí, naivity, rebelie, dlouhých vlasů, namyšlenosti a trávy. Skvěle vybraní herci, kterým se dá lehce uvěřit, že jsou skuteční skejťáci. Film je takovou zábavnou minibiografií zakladatelů skateboardingu, který skutečně není lehký sport (znám z vlastní zkušenosti). Bylo zde krásně vidět, jak se tento sport od časů, které jsou zachyceny ve filmu, změnil, mentalita skejťáků ale zůstala. Krásný film na chvilky pohody na gauči 70% ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol fanúšik športov končiacich sa na -board. Nefandím tomu štýlu, čiže som sa nemohol ani poriadne nadchnúť tomuto filmu. Chápem, že pre niektorých sa film môže stať kultovou záležitosťou. Ako historický snímok na základe skutočných udalostí beriem. Ako snímok zobrazujúci začiatky a vznik novej popkultúry opäť dobrý. A tiež, ako film o priateľstve, súdržnosti, sláve a hodnotách je film na slušnej úrovni. Avšak pre človeka ktorý tomuto štýlu nejak neholduje je to priemerný film na jedno zhliadnutie. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Solidní snímek o počátcích, nejen komercionalizace, skateboardingu. Režijně dobré, vizuálně zajímavé, obsazení také sedí. Má to tempo a nestihne to nudit, ovšem nějak mi scházela atmosféra doby kdy si nikdo z těchto kluků nic z ničeho nedělal a vše bylo "prostě v poho". Přesto zajímavé a pokud vás surfování a skateboarding zajímají, tak jasná volba pro zhlédnutí. Držku si ostatně nenabijete ani pokud tyhle dva pojmy jdou mimo vás. Aspoň ne tolik jako kdybyste to vyjeli zkusit ven před barák takříkajíc na vlastní kosti. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Sid zomrel na rakovinu mozgu. (Smok)
  • Tony Hawk, jedna z ikon skateboardingu, se ve filmu objevil v roli kosmonauta. (Witta)
  • Kameraman - jazdec pre bazénové scény bol skateboardista Lance Mountain, jazdec tímu Powell - Peralta z roku 1980. (Smok)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama