Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Oceňované herecké hvězdy Johnny Depp, Kate Winsletová, Dustin Hoffman a Julie Christieová excelují v tomhle kouzelném příběhu o jednom z největších vypravěčů všech dob a o lidech, kteří ho inspirovali k vytvoření jeho mistrovského příběhu o Peteru Panovi! Kariéra slavného dramatika jménem James M. Barrie (Depp) se ocitne na křižovatce, když se z jeho nejnovější hry stane propadák a skeptici začnou zpochybňovat jeho budoucnost. Pak se ale náhodou seznámí s vdovou (Winsletová) a jejími čtyřmi dobrodružnými chlapci. Zrodí se mezi nimi přátelství, které podnítí představivost potřebnou k vytvoření Barrieho největšího díla! Snímek Hledání Země Nezemě s hvězdným hereckým obsazením skýtá okouzlující zážitek! (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (742)

Falko 

všechny recenze uživatele

Krasny, ale aj smutny film o tom, ako vlastne vznikol pribeh Petra Pana. Nikdy by mi nenapadlo, za akych okolnosti prisiel autor k takemuto krasnemu pribehu o Petrovi Panovi, co vsetko prezival s vdovou Kate Winslet a jej detmi, ohovaraniu spolocnosti alebo aj nedovere v uspechu voci tejto divadelnej hre, ktora mala mat premieru. Kate Winslet je ako vzdy super, opät ma jej postava presvedcila a dojala a Johnnyho Deppa nemusim ani chvalit, on je stale dobry. Petrov Panov alebo Hookov bolo uz natocenych mnoho verzii, avsak najznamejsie, ktore poznam su od Stevena Spielberga HOOK (1991), kde si zleho kapitana Hooka zahral Dustin Hoffman, ktory si tu zahral Charlesa Frohmana alebo zatial poslednu verziu PETRA PANA (2003) s Jasonom Isaacsom. Film ziskal jedneho Oscara za hudbu a ma 6 nominacii vratane najlepsieho filmu alebo herca v hlavnej ulohe Johnnyho Deppa. Johnnymu v tom rocniku sosku vyfukol Jamie Foxx za ulohu jazzoveho hudobnika Raya Charlesa pod nazvom RAY (2004) a najlepsim filmom sa stal vtedy Eastwoodov MILLION DOLLAR BABY (2004). Mozno je prekvapujuce, ze sa Kate Winslet neusla ziadna nominacia, ale to je omyl, Kate bola v tom rocniku Oscarov nominovana ako najlepsia herecka v hlavnej ulohe za dramu VECNY SVIT NEPOSKVRNENE MYSLI (2004), avsak favoritom toho vecera bola drama Million Dollar Baby, takze Oscara ziskala Hilary Swank... 15.01.2010 _______ Johnny Depp - (Sir James Matthew Barrie) +++ Kate Winslet - (Sylvia Llewelyn Davies) +++ Dustin Hoffman - (Charles Frohman) +++ Julie Christie - (Pani Emma du Maurier) +++ Radha Mitchell - (Mary Ansell Barrie) +++ Freddie Highmore - (Peter Llewelyn Davies) +++ Joe Prospero - (Jack Llewelyn Davies) +++ Nick Roud - (George Llewelyn Davies) +++ Luke Spill - (Michael Llewelyn Davies) +++ Kelly Macdonald - (´Peter Pan´) +++ Produkcia: Bob Weinstein, Harvey Weinstein +++ Hudba: Jan A.P. Kaczmarek +++ ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Pojmy zdánlivě abstraktní a odtažité mají své živé obsahy. A často také přesahy. I pohádkové a fantastické. Lze se tomu smát, ale každý, kdo se z těchto kouzel vymaní, ochudí svůj život, někdy i nenapravitelně. K výbornému scénáři a suverénní režii lze přidat i ústřední herecké trojhvězdí a ocenění kvality propojení skutečnosti a přetvárnění ve výborně napsaném příběhu. I dojetí a slzy patří do života, má-li být plně a všestranně žit. ()

Reklama

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Opět zkusím (i když možná ne úplně se smyslem) porovnat s dalšími Oscarovými filmy, které jsem dosud viděl. Titulní postavou připomíná Letce; známý autor divadelních her, který utíká od skutečného světa do snového a vymyšleného. S MDB to má společné poměrně jasný a odhadnutelný děj, který nepřekvapí. Ale dost nesmyslného srovnávání :) HZM je přesně ten typ filmu, co si pustíte, když máte chuť na něco příjemného, milého, s emocionálním závěrem. A daří se to velmi dobře; od zřetelně čitelného děje, přes sympatické postavy a herce, krásnou hudbu Jana A. P. Kaczmarka, k zručné a hravé režii. Hledání Země Nezemě sice nemůže něčím výrazně překvapit, ale myslím, že to není to hlavní – o to se totiž ani nesnaží, jeho hlavním úkolem je potěšit a to se mu opravdu daří. 90% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak v půlce snímku jsem si říkal: "Jo, dobrý na lepší 4".... ale pak přišlo SPOILER! závěrečné vystoupení pro umírající matku a to mě dostalo... nemám slov.. jinak Depp jako vždy báječný, ale více se mi líbila Kate... takže rozhodně tento film doporučuju, určitě se nudit nebudete... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo si mi nepovedal, že tá hra je zlá?“ – „A ty mne?“ Tieto typy filmov (ďalej napríklad Crash Paula Haggisa či Mendesovo Road to Perdition) sú mi tak trocha odporné svojou silenou snahou stať sa žijúcou klasikou a získať aspoň troch Oscarov. Zvyknem tomu hovoriť akademická nuda. Dané filmy vám ponúknu PRESNE tie emócie, aké budete čakať. Najhorší je však stereotypný scenár plný klišé, v ktorom sa nenájde veľa miest, v ktorých by Marc Forster (režisér výborného – a atmosférou a vlastne aj všetkým iným drasticky odlišného - Plesu príšer) popustil uzdu fantázii. Preto ďakujme kvalitným hercom (Johnny Depp, Kate Winslet, Julie Christie, Radha Mitchell a hlavne Dustin Hoffman) a hŕstke pôsobivých scén (divadlo s detským publikom, Barry ako pirát Karibiku) za to, že to nedopadlo horšie. Viac humoru („Ale Nana predsa nie je žena!“ – „Och ježišikriste ale mi odľahlo.“ – „Nana je predsa pes.“) by snímke rozhodne prospelo. Kino Považan NMnV 2005 ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Ačkoli Barrie (Johnny Depp) požaduje pro sirotky 25 míst ve svém publiku, v obsazení filmu je uvedeno pouze 15 sirotků. (Kulmon)

Související novinky

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

15.10.2011

Praha se už brzy zařadí po bok dalších světových měst, která mají štěstí na velké kulturní akce s účastí zajímavých hostů. V pondělí 21. listopadu 2011 totiž Rudolfinum hostí benefiční Concert for… (více)

Besson sa vracia

Besson sa vracia

20.05.2005

V roku 1999 Príbeh Johanky z Arku s Millou Jovovich pomerne nečakane prepadol a jeho režisér - slávny Luc Besson (na obr.), tvorca takých kultov ako Leon alebo Brutálna Nikita - sa odvtedy venoval už… (více)

Reklama

Reklama