Reklama

Reklama

King Kong

Trailer 3

Obsahy(1)

New York, 1933. Bezohledný filmový producent Carl Denham hledá představitelku hlavní hrdinky do svého nového filmu. Naivní Ann Darrowová, která nemá žádné angažmá, jeho nabídku přijme a společně s ním a scénáristou Jackem Driscollem se vydají na záhadný Skull Island, ležící kdesi hluboko v Indickém oceánu. Tam filmaři objeví zapomenutou divokou civilizaci uctívající obrovskou opici jménem King Kong. Ann je vzápětí unesena zdejšími domorodci, kteří ji v rámci tradičního rituálu chtějí obětovat právě King Kongovi. Ten se do křehké blondýnky zamiluje. Mužům ze štábu se podaří zachránit Ann z jeho spárů. King Konga omámí, převezou do New Yorku, kde ho chce krutý Denham ukazovat veřejnosti a vydělat tak obrovské jmění. King Kongovi se podaří přetrhnout řetězy a při hledání Ann ukáže městu svou neuvěřitelnou sílu. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (1 255)

KarelR 

všechny recenze uživatele

All right look, there's only one return, okay, and it ain't "of the King," it's "of the Jedi." A co tenhle návrat? Nemá ho sice v názvu a je taky od Jacksona, ale stojí zato. Odpouštím přepálenou stopáž úvodu (Hodina nudy než se dohrabou na ostrov. Zlo). Odpouštím Brodyho neuvěřitelný charakter (Z pisálka akčním hrdinou snadno a rychle? To snad ne). Odpouštím trochu krkolomnou stavbu příběhu a pár směšných triků. King Kong je velkolepý, vizuálně úchvatný a Jack Black hraje nejlepší postavu svého života. Hodně lidí ztratilo v Petera Jacksona víru. Moje se akorát posílila. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

ŽÁDNÁ DOBRÁ VĚC NETRVÁ DLOUHO, PANE DENHAME. King Kong žije! Už jsem zjistil, co mi na Kongovi 76´ tak vadilo. Vy zkrátka MUSÍTE uvěřit v romanci mezi ženou a opicí. A to je (netvrdím, že ze sta procent!) otázka triků. BTW triky: některé jsou opravdu méně povedené (ale tak dva, tři) a kvůli tomu já menší hodnocení VĚTŠINOU nedávám. V podání Petera Jacksona není Kong tupé, velké zvíře, které NAJEDNOU pocítilo náklonnost ke člověku, ale tvor, který má svůj vnitřní život, i přes pobyt na neznámém ostrově, a jehož povahu přítomnost PRAVÉHO člověka vyvolá. Bude se vám více líbit vztah krásky a zvířete než vztah krásky a spisovatele, proto jsou tak důležité scény "salta" či "západ slunce," nebo "na ledu." Navíc, když King Kong poprvé vezme Ann do náruče a peláší s ní džunglí, budete vám připadat doslova na vlastní kůži, jako by chňapnul vás. A aby to nevypadalo, že se mi líbila jen "zvířecí část", napíšu, že jsem viděl nejlepší herecký výkon Jacka Blacka a skvělou muziku, složenou za ne zrovna "standardní čas", od hudebního mága, Jamese Newtona Howarda. A režijní mistrovství Petera Jacksona je nejvíce vidět na scéně z Empire State Buildingu, kterážto v mých očích vyvolala vlhkost slz. Tak. PS a nic takového jako dlouhodobá výpůjčka neexistuje! ;-) ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Carl Denhem by Peter Jackson pro tentokrát potřeboval k ruce pořádného producenta, který by ho držel více na uzdě. Ono totiž mnohdy méně znamená více a King Kong to (i v prodloužené verzi, která; bohužel; obsahuje především nové scény s dinosaury a jen tu a tam smysluplné doplnění něčeho jiného) jen a pouze potvrzuje. Celá ostrovní pasáž je totiž přeplácaná a plněním svých dětských snů to Peter neomluví. Scény s Kongem a Ann jsou skvostné, ale naprosto upozaděné na úkor dinosauřího nahánění záchranného paktu, což se rychle přejí. Jediná scéna, která v tomto "brakově šestákovém akčním" ohledu funguje, je až ta s Ann, Kongem a triem T-Rexů. V zásadě se dá říci, že pokud je na scéně Kong/Ann, tak je to bezvadné a pokud na plátně nejsou, tak je to průměrné. Ovšem veškeré výhrady berou za své při finálním newyorkském aktu (o stopáži běžného celovečeráku), tam je to za plný počet a bez výhrad. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po Pánu Prstenů sebou nesl Jackson balvan očekávání jeho dalšího filmu a ten balvan byl, přiznejme si, velký jako King Kongova ranní stolice (Rimmerova jednotka velikosti). A výsledek? Plavba na Venture nezáživně dlouhá, prostředek na Skull Island přehnaně spektakulární (netočil to Sommers?) a tak jen bohužel v úplném závěru na Empire State Building si pro mě Jackson zachoval tvář poutavého vypravěče. Škoda jen, že stopáž filmu o Gorile v mlze se více nepřiblížila číslu původní verze z roku 1933. Zase mi nikdo nevysvětlil, jak toho několikatunového zamilovaného opičáka naložili bez těžké techniky na loď.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Toto nie je dobrodružný príbeh, však?“ pýta sa zdesene mladík Jimmy svojho mentora, pána Hayesa a v tej chvíli už aj my chápeme, že Jackson sa s nami (zasa raz) zahral. Namotal nás na romantický, dobrodružný a najmä bezstarostný epos. Lež v strede sme so šokom zistili, že v skutočnosti nám nerozpovedal neškodnú báchorku, ale smutný, epický (miestami až hororový) príbeh o veciach stratených v tme zabudnutia. Zapredanie duše diablovi, pretvárka, Kráska a zviera, obavy zo zlyhania (filmárskeho i ľudského), Andy Serkis, prekvapivo melancholická hudba, bombastická kamera, strom nad priepasťou, pingpong s autami, lietadlá, člny, útes, rozbúrené more, hmla, kniha Srdce temnoty, zúrivosť, 30-metrová stena, komáre, kanibali, oštep, Billy Elliot, Jurský park IV, smradľavý dych, zle zrastená čeľusť, hmyz, T-Rex, seriál Zajtrajšie noviny. Peklo na zemi, ktoré našťastie trvá 190 minút (vďaka čomu je film obľúbený u televízií, lebo vedia, že ním aj vďaka reklamám vyplnia polovicu soboty, prípadne, ak ho reprízujú v nedeľu, tak to spustia okolo obeda a potom idú rovno večerné správy). Je pravda, že v Kongovom príbehu ma nikdy nebavili jeho návštevy mesta, ale keď sa dej odohráva v džungli, je to bomba. Práve ostrovná prvá časť je nabúchaná, dynamická, vášnivá. Po príchode do New Yorku to už nie je ono, ale ktovie, možno máme dočinenia s umeleckým zámerom: režisér nám chcel ukázať, ako krásny príbeh stratí farby a život, keď ho vytrhnete z jeho prirodzeného prostredia a šmaríte ho do sivej ľudskej reality. Z Hercov sa mi najviac pozdával Thomas Kretschmann, ktorý však z deja zmizne rovnako záhadne, ako svojho času Pete Postlethwaite v druhom Jurskom svete. Ale skvelý bol i Jack Black, ktorý výborne zahral muža, ktorý je pre slávu ochotný urobiť čokoľvek, ale kdesi v kútiku duše si uvedomuje, že nerobí dobre. Okrem predsa len nudnejšej koncovky vo Veľkom Jablku by som snímke vytkol najmä divný strih resp. logické lapsusy (Kong sa do "nedobytnej" pevnosti dostane behom 10 sekúnd... a ako ho vlastne ku*va naložili na loď?) ()

Galerie (157)

Zajímavosti (78)

  • Ve filmu se měl objevit - přesněji, měl být zastřelen - nelétavý pták moa. Scéna byla nakonec vystřižena. (Jirka_Šč)
  • Ve scéně, kde je Kong připoután v divadle, hraje hudba z původního filmu King Kong (1933). (Mikahu)
  • Líčení herečky Vicky Haughton, která ve filmu ztvárnila hlavu starších z kmene domorodců, trvalo čtyři hodiny. (Reiniš)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Peter Jackson a Smrtelné stroje

Peter Jackson a Smrtelné stroje

26.10.2016

Režisér Pána prstenů, King Konga a Hobita si našel další velký projekt. Tentokrát se ale neujme režie, Peter Jackson totiž postapokalyptické sci-fi Mortal Engines dodá jen scénář a zajistí produkci.… (více)

Star Wars a Avengers se Serkisem

Star Wars a Avengers se Serkisem

03.07.2014

Král motion-capture Andy Serkis nemá o práci nouzi. Představitel Gluma z Pána prstenů, kapitána Haddocka z Tintinových dobrodružství nebo King Konga ze stejnojmenného remakeu Petera Jacksona sice… (více)

Návrat Godzilly potvrzen

Návrat Godzilly potvrzen

21.05.2014

Godzilla není v kinech ani týden a už zvládla vydělat přes 200 milionů dolarů. Reboot slavné značky, který je zároveň velkou poctou šedesáti rokům její filmové historie, tak pochopitelně čeká… (více)

Reklama

Reklama