Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodinná komedie o početné rodině sportovního trenéra Toma Bakera, který je navzdory americkým rodinným statistikám, podle nichž na jednu rodinu připadá 1,87 dítěte, otcem 12 synů a dcer. Jeho žena Kate je nejen chápavou manželkou a milující matkou, která rutinně řeší každodenní chod domácnosti i radosti a strasti ratolestí, ale dokáže se i sama prosadit jako spisovatelka. Trable rodiny Bakerových začne, když Kate dostane dopis, že prestižní nakladatelství vydá její knihu a zve ji na promotion akci do New Yorku. Ve stejné době se hlavě rodiny Tomovi Bakerovi splní celoživotní sen - má trénovat univerzitní mužstvo a rodina se kvůli jeho zaměstnání musí přestěhovat, což se dětem velice nelíbí. Kate odjíždí na turné a Tom Baker je jediný, na kom je udržovat domácnost v chodu, řešit denní porci rodinných trablů a navíc se předvést v novém místě v tom nejlepším světle. Nezbývá, než se obrátit o pomoc k nejstarší dceři Noře, která už opustila rodinné hnízdo a odstěhovala se do Chicaga, aby žila vlastní samostatný život... Snímek Dvanáct do tuctu patří mezi ty rodinné komedie, v nichž kromě situačního humoru vznikajícího z běžného každodenního života velké domácnosti, v níž žijí dospělí, malé i takřka dospělé děti, se klade důraz i na soudržnost a lásku, která pomáhá překlenout i těžká období, kterými musí čas od času projít každá rodina. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Peabody 

všechny recenze uživatele

další všeamerický zbytečný remake klasického filmu, rovněž se SM (Clouseau). Ale v USA to funduje a sancta simplicitac se baví a baví a platí. Ono je to hodně posunuté proti prvnímu filmu, kde postata je v patriarchálnosti a ženské emancipaci, ale to by dnes v době MíTůůůůů nešlo, tak je z toho hlavně rozverná komedie a la Deniis the Manace. BRRRRR ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Slušná komedie, která nabídne několik docela úsměvných situací. Ovšem, že bych se při nich popadal za břicho, tak to se rozhodně říct nedá. Tedy když to shrnu, tak užitý humor nebyl nijak převratný. Osobně rodinu, která má tolik děcek, neznám, tudíž to byl opravdový unikát. Děj, zápletka a vyvrcholení se nevyhnou opakovaním už dříve přežvýkaného. ()

Reklama

Pagliacci 

všechny recenze uživatele

Kromě žánru, velikosti rozpočtu a ztvárnění si poslední dobou víc a víc říkám, že by se filmy měli dělit podle toho, kdy se mají pouštět. Jsou filmy do kina, filmy na večerní, multimediální pařby s kamarády, chvíle s lepšími polovičkami, všichni známe .Ale pak je tu skupina filmů na nedělní odpoledne, kdy člověk vyhledává nenáročnou komedii rodinného typu bez vyložených stupidit. A tohle je ten typ filmu. Herci tu nejsou nijak třeskutě nadaní ale pohodově se na ně dívá, Steve Martin se v pozici utrápeného otce dobráka už tak zabydlel, že hraje s jistotou jako by se točilo u něj v obýváku a lapálie dvanácti rozdílných dětí jsou skromně úsměvné . Z ničeho nevyzařuje snaha být něčím víc, než co je a mě to stačí. A že je to hloupoučká agitka na americký sen? Naštěstí je mi to v neděli ráno(v pelechu) srdečně ukradený. ()

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Americký sen střední třídy se zde naplno ukazuje ve své lehkomyslnosti... Rodina s 12- ti dětmi mohla zažít lepší dobrodružství, než potkat Ashtona Kutchera nebo fotbalový tým! Chtělo by to více humorné akce, prostě si nemyslím, že z toho nešlo vytáhnout víc, když možností se nabízí nespočetně! Slabé, nudné a trochu postrádá inteligenci! ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Pokud si chtějí američani připomínat důležitost rodiny (kterou já také nepopírám !), pak si zvolili opravdu slabou a chvílemi téměř trapnou "komedii". Když už zvolil scénárista tolik těžko uvěřitelnou rodinu, pak mohl vytěžit z tuctu dětí mnohem mnohem víc. To co vymyslel, je natolik stupidní a tak málo vtipné, že nad úspěšností tohohle filmu v Americe zůstává - mírně řečeno - rozum stát..... Něco ještě mohl možná v "akčních" scénách zachránit režisér, ale stal se spíš opak. Dvě hvězdičky, ani vlastně nevím za co..... ()

Galerie (103)

Zajímavosti (14)

  • Steve Martin a Bonnie Hunt, kteří zde hrají rodiče 12-ti dětí, nemají ve skutečnosti ani jeden z nich děti. (HappySmile)
  • Režisér Shawn Levy si ve filmu střihl roličku reportéra, který žádá Toma o vyjádření. (HappySmile)
  • Když Hank (Ashton Kutcher) gestikuluje a ukazuje na svůj obličej ("Tohle je výnosná záležitost!"), pohyb, který dělá, ve znakové řeči znamená "krásný". (HappySmile)

Reklama

Reklama