Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Krutý film z prostředí skinheadů. Mlátičky s japonci nakonec přejdou v mlátičky mezi sebou. Konec filmu je vůbec ironický. Docela se mi to i líbilo, ale děj nebyl tak hutný. Kdybych to měl srovnat s Kultem hákového kříže, je to pro mně jasný propadák. Navíc mi tam vadila i docela slabá hudební kulisa. Naopak musím vyzvednou Russella Crowa za bezchybné ztvárnění nacistického šílence. Takže pokud už se chcete poučit o holých lebkách, je pro mně Kult hákového kříže takový více říkající. Díky Hendovi dávám 65% jinak by to bylo míň. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý film s velice drsně vyhlížejícím Crowem. Pořád jsem slyšel že je to trochu jako Mechanický pomeranč, ale nenechte se mýlit Romper Stomper má do brutality pomeranče dost daleko. Jasně že tam ty bitky jsou a ze začátku jsem extrémně fandil Vietnamcům až pozdějc se jaksi šlo trochu ztotožnit s hrdiny (to už bitky vymizely z příběhu) a říkám vám že Daniel Pollock zahrál výborně (jenže Crowe má holt to cool tetování na ruce a vypadá fakt drsně). Pokud vám nevadí že, si půlku filmu přejete aby hlavní hrdiny už konečně někdo zabil mohu Romper Stomper doporučit. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Drsné a syrové drama o australských skinheadech nemá možná zrovna dokonalý scénář, ale je velmi dobře natočené, i celkem slušně zahrané. Russell Crowe byl sice tak přesvědčivý, že jsem hned krátce po začátku začal doufat, že ho někdo brutálně zabije, ale nejzajímevější herecký výkon předvedl Daniel Pollock (R.I.P.). ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Hodně násilný film. Ale podaný tak, že mi to všudypřítomné násilí, rabování a očišťování bílé rasy trochu vadilo. Tak trochu se nabízí srovnání s Kultem hákového kříže, v jednom momentu dokonce s Mechanickým pomerančem, ale zde bylo násilí, respektive neonacismus podáno o několik tříd hůře. Jediný dobrý herecký výkon podal nepřekvapivě Russel Crowe, který zastiňuje všechny zbylé herce rozdílem tří koňských délek. Ještěže má Romper Stomper jen hodinu a půl, jinak by mohl přijít o další hvězdičku z mého hodnocení. Trochu škoda Daniela Pollocka, který před uvedením filmu spáchal sebevraždu, protože jako jediný opravdu působil dojmem skinheada... Jako klad nemůžu připočítat ani hudbu, ani erotické scény, ani kameru, která byla hrozná. Proč tedy hodnotím průměrně? Na dvě hvězdy jsou tu imho horší filmy. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Vskutku vynikajici a dechberouci film s nezvyklym nametem, nabitym scenarem a hodne hustou atmosferou. Boje s vietnamci ci prepadeni rezisera v jeho dome jsou naturalisticke a pritom filmarsky ciste a perfektne zvladnute sceny, zaverecne drama dvou hlavnich protagonistu je hereckym koncertem R.Crowea, ktery ale svoje kvality dokazuje po cely film a jako skinhead je daleko presvedcivejsi nez i takovy E.Norton v American History X. Vyzdvihnout musim jeste hudebni doprovod sikovne namixovany se skinheadskou muzikou. Filmarsky se jedna o temer bezchybne dilo, z umeleckeho hlediska velmi netradicni a velmi hodnotne. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Poté, co Pollock 13. dubna 1992 spáchal sebevraždu skokem pod vlak, složil Russell Crowe píseň o jeho smrti "The Night That Davey Hit The Train". (Kirman)
  • Během natáčení byl Russell Crowe kvůli své vizáži několikrát zatčen. (morgos)
  • Daniel Pollock se údajně v průběhu natáčení vážněji sblížil s herečkou Jacqueline McKenzie. (Krissty)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno