Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Viktora Navorského, který přijíždí do New Yorku. Netuší, že během dlouhého letu proběhl v jeho zemi vojenský převrat. Nesmí vstoupit na území USA. Bezprizorní, s pasem neexistující země, musí Viktor Navorski strávit nějakou dobu v tranzitní části Kennedyho letiště a čekat, až v jeho zemi skončí občanská válka. Týdny a měsíce jsou čím dál tím delší. Viktor pomalu objevuje labyrint terminálu - zhuštěný svět plný absurdit, velkorysosti, ctižádosti, zábavy, společenského postavení, ale i romantiky, kterou pozná s překrásnou letuškou Amelií. Pro Viktora však ještě neskončilo uvítání letištním úředníkem Frankem Dixonem, který ho bere jako poruchu v byrokratickém systému, jako problém, který nemůže vyřešit a kterého se zoufale snaží zbavit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (831)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Srdceryvná fikce na téma "že trpělivost růže přináší..." je asi největším úletem mistra S.S. Zároveň však řekl bych i nejslabším (nejsladším) úletem i přes pravidelné přílety a odlety... Pohádková taškařice pro stovky milionů diváků od deseti do sta za stovky milionů dolarů od desíti k pěti - leč tak zoufale prvoplánová, až (byť) úsměvně nudná. Na tomhle letišti zkrátka čekejte jen (v nejlepším smyslu slova :-) průměrný příběh i průměrný film. Za tři (de)terminované hvězdičky... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Úžasný film, v ktorom mi nechýbal ani príbeh ani zábava. Nemohol som od filmu odtrhnúť oči, pretože ma tak veľa zaujal. No a Tom Hanks, opäť predviedol svoj nadľudský výkon, ktorý snáď nejde ani opísať. Jasný palec hore a skvelé bodovanie nesmie chýbať. Bola dobrá voľba obsadiť do hlavnej úlohy Toma Hanksa. Neviem ako by to inak dopadlo. A tiež Catherine Zeta-Jones bola úžasná. Najlepšia bola chipsová scéna a tiež scéna kedy Viktor opúšťal letisko. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Amerika CLOSED. Alespoň tedy pro sběratele autogramů. Ta samá, co pro teroristy byla ještě donedávna OPEN.. Ač se to nezdá, nežádoucí občan fiktivní východoevropské země Viktor Navorski v roztomilém podání T.Hankse a Marilyn Monroe mají hodně společného - oba na čas uvízli na JFK.. Tvrdím to pořád, Spielbergova aura v 21.století postupně ztrácí na záři a ono vlastně není divu, když jsou jeho filmy mimo žánr sci-fi bez jiskry. Pár vtipných jednotlivostí a precizní kamera Janusze Kaminskeho tak nemají šanci zachránit vlekoucí se vlažný celek s klišovitými postavami jak z nějakého filmu, co běží v televizích na konci prosince a v názvu má v různých pádech skloňována slova "Santa Claus", či "Vánoce". Vždyť nakonec i ta empatie některých pracovníků kolem amerického imigračního úřadu zaváněla až veskrze pohádkovou atmosférou.. Stanley Tucci začíná podezřele často protláčet do svých filmů jablko jakožto prostředek k úderné demonstraci nějaké události - jen jestlipak ho neplatí jedna nejmenovaná počítačová firma s akcionářským podílem pana Gumpa.. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Spielberguv kamarad a oblibenec Tom Hanks dostal tu poctu zahrat si hlavni roli v Terminalu a myslim si, ze to byla skvela volba! Jako turista z fiktivni zeme je vynikajici! Krasna letuska Cathrine Zeta Jones taky neni k zahozeni :) Pribeh se nese pomalym tempem, ktere vubec nevadi pokud se divate poprve. Podruhe to zacne docela nudit, ale zivot Viktora na letistnim terminalu je zajimavy, od jeho prvniho melouchu, kdy shromazdoval voziky az po nakupovani v luxusnich buticich. Tohle je opravdu romanticka komedie ktera ma neotrely zaver a prijemne herce v prijemnem prostredi. 8/10 ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"AIRPORTS ARE TRICKY PLACES, MR. NAVORSKI." ---------- Ako zvyčajne, Steven k sebe dokáže zvolať neuveriteľný káder és. Filmársky progresívna štvorka - Kamiński, Williams, Hanks a Spielberg to poriadne rozkrútila, no vypadla z toho jedna veľká utópia. Viktorov takmer ročný pobyt na Kennedyho letisku je viac uveriteľnejší, ako správanie letiskového personálu a väčšiny postáv. O tých dvoch slabých(zbytočných) romantických zápletkách nehovoriac. Samozrejme je otázne, o čom inom by to nakoniec celé bolo, nemyslím si ale, že kreatívni borci za kamerou neboli schopní zbúchať niečo lepšie. I keď, to je otázne ešte viac, keď vezmeme do úvahy, aký mal koniec pôvodne byť. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (36)

  • V jedné ze scén je Viktor Navorski (Tom Hanks) ušpiněn od chipsů. V následujících scénách je však čistý a ani okolo něj není žádný nepořádek. (CrownThomas)

Související novinky

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

24.04.2014

Steven Spielberg stále neví, jaký bude jeho příští film. Před několika dny začal kroužit kolem historického dramatu The Kidnapping of Edgardo Mortara, teď ale jeho pozornost zaujal thriller z období… (více)

Reklama

Reklama