Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

,,Přemýšlela jsem...'' ,,To musel bejt zážitek!'' Sice mi slečna Marplová připomíná nějakou osobu trochu vyšinutou, ale přemýšlet, to jí jde! S tolika skvělými herci na plátně je radost sledovat příjemnou zápletku s opravdu nečekaným koncem. Nemám sice v lásce tuto paní v důchodu, ale zde ji naštěstí zastínili ostatní, mohla jsem tedy jen sledovat její myšlenkové pochody při spánku. A děkuji českým dabérům, že se alespoň pro tentokrát snažili! ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Prvních 25 minut je to seznamování se s postavami, až poté se objeví první oběť. Synovec slečny Marplové se poté pustí do vyšetřování, ale případ nakonec vyřeší ona sama. Děj na můj vkus nějak pomalu plyne, ale špatný film to určitě není a takových 60% si jistě zaslouží. Myslím si totiž, že od Agathy Christie jsou i lepší detektivky. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Věhlasný režisér, věhlasní herci, a předloha věhlasné autorky. Leštění rodinného stříbra matičky Británie. Uvolněné až zábavné vyprávění o tom, jak Američani přijeli točit na anglický venkov - a přesto v těch nejdůležitějších chvílích zamrazí tak, jako by někdo sestříhal dva filmy dohromady. Mě osobně ty herecké etudy (na čele s Tonym Curtisem alias producentem) bavily, a melodramatický závěr je skutečně hodný velké herečky. No není to fajn, když se sejdou lidi, co rozumí své práci, a ještě se přitom baví? I za kontrast žoviálních dedukcí slečny Marplové s mrazivými obrazy (pohled, polibek, léčba rýmy) dávám pevných 80%. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Velké díky České televizi, že oprášila původní dabing. Filmové studio Barrandov dabing 1982 - Alena Kreuzmannová - Libuše Švormová - Bohumil Švarc - Stanislav Fišer - Eduard Cupák - Alena Vránová - Věra Galatíková. Ke komentáři kolegy PetrPan2 jen poznámka: sežeň si s Angelou nějaký její starý film z šedesátých let, kdy často hrála krásné a charakterem zkažené ženy, doporučuji zejména Svět Henryho Orienta. Jako detektivka poněkud omšelé, nezábavné a bez napětí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pre mna suverenne jedna z najlepsich detektivok, ake som vobec kedy videl. Inspektor vysetruje vrazdu, vsetko je poriadne zamotane, vidno, ze scenarista odviedol poriadny kus prace. Filmu vladne suverenne skvela pani Elizabeth Krajcirka /Kleopatra, Cat on a Hot tin Roof.../, ktora v pohode dokaze film utiahnut aj sama. Veru, damy a pani, tak megatalent sa skryval v pani Krajcirke. A ked sa k nej prida vyborna Kim Novak, par vysperkovanych dialogov a krasne prostredie interierov, kde sa odohrava pribeh, hned je postarane o kvalitnu podivanu : 100 % ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama