Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Constantine od malička vidí svět takový, jaký opravdu je. Má schopnost rozeznat anděly a démony skryté pod lidským vzezřením. Tím, že se dříve snažil spáchat sebevraždu a nežil zrovna životem světce, si přímo koupil vstupenku do pekla. Když jeho plíce začnou vypovídat službu kvůli neustálému kouření cigaret, dozví se od lékařů, že zemře mlád a bude to brzy. Dá se dohromady s nedůvěřivou policistkou Angelou Dodsonovou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Pátrání je přivede do světa andělů a démonů, který existuje těsně pod povrchem Los Angeles. Stanou se zajatci sledu katastrofických událostí z jiného světa a pokusí se najít vlastní klid za jakoukoli cenu. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 281)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves je Constantine. Nostalgické vzpomínky na Nea a jeho vohoz, brýle a sakra velkou kupu zbraní pod kabátem jsou zadupány do země démonicky zábavnou komiksovou jízdou do pekla a zpět. Postava Constantine, ač se od komiksu v mnoha ohledech lišící, je stále děsivě charismatická, nahláškovaná a stylová a to vše díky Vyvolenému. Keanu si roli očividně užívá, kouří cigaretu za cigaretou, suše reaguje na úplně cokoliv a k tomu vyhazuje zrcadla s démony z několika pater. Weisz a její typická silná poloha, tentokrát okořeněná zážitky s podsvětí, funguje taky, a nakonec, těžko bych si v její roli představil někoho jiného. Jelikož viděno zpožděně, je fajn vidět i Shiu v jeho boční roli taxikáře. U Tildy jsem si vzpomněl na Tři veterány a jejich andělskou mrchu a výkon Stormara, i když tak velmi časově omezený, byl naprosto famózní. Příběh sic ne úplně originální, zaujme parádně díky očividně silnému podkladu v předloze a vytvořeném světě plném polopekelníků a polonebeštanů, v závěru se to pak nehorázně pekelně rozjede a na akční složku si nemůžu stěžovat, i kdybych chtěl. Škoda, že je to už tak dlouho, a druhý díl stále nikde. Tohle mělo a stále má velký potenciál. At se do pekla propadnou, jestli to nakonec zruší úplně ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves nám pomaličky stárne, ale stárne do krásy a jeho charizma sa dá vážiť na kilá a trúfam si povedať, že je stále väčšia, čo v Constantinovi predvádza s dokonalou sebaistotou. Ak vezmeme do úvahy, že toto nie je náboženská psychologická dráma, ale komixový príbeh, ani jedno jeho gesto, ani jediný výraz tváre nie je zbytočný alebo nepresný. Všetko na chlp sedí a aj keď môžem mať určité výhrady k postave Rachel Weisz a hlavne kúskom scenára, kde z nej napriek celkovému profilu inteligentnej ženy urobili hlupaňu (aké typické pre Hollywood), občas silenému humoru okolo mladého Chasa alebo k škôlkárskym ponaučeniam na záver (čo spolu Constantina oberá o poslednú hviezdičku), pravdepodobne ide o najlepšiu komixovku, akú som videla. Cynický salámista „Constantine, John Constantine“ ma proste dostal. Jeho svet je mýtický, strašidelný a lákavý zároveň. Holt, Keanu sa narodil práve pre takéto filmy. Tilda Swinton je dokonalé božské (=bezpohlavné) stvorenie, či už "kope" za belasých alebo oranžových. Peklo má výbornú atmosféru aj efekty a pekelníci sú šmrncovne diabolskí. Fajn zážitok. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

What an excellent day for smoking…, sorry, I mean exorcism.. Neuvěřitelně přitažlivý vizuál, co polaská jazykem erotogenní zóny každého filmového fajnšmekra. Co na tom, že byl liverpoolský vymítač vzat na americkou převýchovu, brouzdá se v dětském bazénku spiritismu, děj se pohybuje v sinusoidách a občas (i vzhledem ke Kopí osudu) asociuje dobrodružství Flynna Carsena.. Strejda Lu excelentní. Sice s vodnatou pletí, poměrně odulý a oči skelné jak po demižonku pálenky z čertích paznehtů, ale excelentní.. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Takhle se mají dělat komiksové adaptace - za zvuku skřípání fanboyovských zubů jít vlastní cestou. Tady tvůrci pochopili, že komiksy, nejen ty mainstreamové, ale také i ty overgroundově alternativní jsou funkční snůška přepálených klišé, pozérství a povrchnosti s nádechem něčeho hlubšího. Ale když se to adekvátně uchopí a rozehraje, může to být ohromně zábavné, a to na celém spektru od camp cringe až po neironickou lásku. Obsazení Keanu Reevse je geniální tah, jak existenciálně zasmušilého hrdinu místo tuctového dark and gritty pajduláka pro kluky proměnit v nejvíc ňufí trpitele v historii blockbusterů. Kdykoli si připálí cigáro, procedí přes rty nějakou tu osudově obtěžkanou hlášku nebo dělá nedostupného, máte sto chutí ho obtulit a hodit do ohrádky se štěňátky. Hodně to podporuje Rachel Weisz coby cool laňka s bouchačkou na mýtince obehnané démony. Jejich společná chemie funguje skvostně a vyprávění to rozkošně šponuje, až si přejete mít moc ďábelsky zastavit čas a napasovat je do toho polibku. K tomu vymazlená kamera, která se opájí těmi skvostnými obličeji v nekonvenčních širokoúhlých kompozicích, a precizní výprava coby součást zábavného world-buildingu, kde je něco směšně doslovné a něco se prostě jen děje. Při prvním Reevesově otevření zippáka se člověku na tváři rozlije takový ten přiblblý úsměv, který přebije až fenomenální nefiltrovaná rozkoš z Tildy Swinton coby nadpozemsky povýšeneckého archanděla Gabriela a Petera Stormareho v roli Tilla Lindemanna. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, nebudu zastírat, že mě film celkem zklamal. Po obsahové stránce mi přišel dost prázdný, nic neříkající (kecy o nebi a pekle mě brzo začaly nudit), ale užíval jsem si formu snímku, a to v podobě úchvatných triků, působivých akčních scén, mrazivého napětí, drsného Reevese a temné, ponuré atmosféry (ikdy je teda fakt, že na můj vkus mohla být mnohem víc temnější a ponurejší). Původní comics neznám, ale to nemění nic na tom, že víc jak 3* ze mě Constantine nedostane ani pomocí vymítače. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (72)

  • Podle původního scénáře mělo peklo být jen temnou prázdnotou s olejem na podlaze. (Morien)
  • Nemocnice Ravenscar nese jméno po blázinci z komiksové předlohy. John Constantine (Keanu Reeves) zde strávil čtyři roky po nervovém zhroucení z nepodařeného vymítání. (HellFire)
  • Constantine (Keanu Reeves) sa chystá do pekla a v rukou drží kočku. V jednom záběru sedí kočka zády ke kameře s tváří otočenou k němu, ale v dalším záběru sedí naopak (tedy zády k němu) a Constantine si ji teprve otáčí tváří k sobě. A přitom není nikde vidět, že by se kočka otočila. (DaviD3141)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (více)

Reklama

Reklama