Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Constantine od malička vidí svět takový, jaký opravdu je. Má schopnost rozeznat anděly a démony skryté pod lidským vzezřením. Tím, že se dříve snažil spáchat sebevraždu a nežil zrovna životem světce, si přímo koupil vstupenku do pekla. Když jeho plíce začnou vypovídat službu kvůli neustálému kouření cigaret, dozví se od lékařů, že zemře mlád a bude to brzy. Dá se dohromady s nedůvěřivou policistkou Angelou Dodsonovou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Pátrání je přivede do světa andělů a démonů, který existuje těsně pod povrchem Los Angeles. Stanou se zajatci sledu katastrofických událostí z jiného světa a pokusí se najít vlastní klid za jakoukoli cenu. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 281)

castor 

všechny recenze uživatele

Kouří jednu za druhou a vymítá démony. Rentgenové vyšetření plic není nejpozitivnější, takže se hoch musí ohánět, aby se dostal za vymítání do nebe, páč se kdysi pokoušel o sebevraždu. Do toho se objevilo kopí, které kdysi propíchlo Ježíše Krista, Rachel Weisz se navíc zabilo dvojče, Lucifer Petera Stormarea bravurně přehrává, takže hláškující Keanu Reeves má docela dost práce. Hodně ovíněná kamera a zběsilý střih se spolu s působivou vizuální stránkou musejí líbit, celé to má slušnou atmosféru, pestrost a řadu lahůdkových scén. Občasné akční oživení chutná dokonale, možná škoda, že některé komiksové artefakty v příběhu působí lehce násilně. K předloze má ovšem Constantine zdravý respekt, ač se nebojí odkročit stranou. Stylová cesta za spásou. Napodruhé chválím víc. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Škoda že tenhle film je tak nevyrovnaný, chvilku jsou tam silný scény a skvělá akce a za chvilku to zvolní a pomalu se dostavuje nuda. Triky se taky daly udělat líp. Keanu Reeves je dobrej a tahle role v obleku mu zase sedne, Rachel Weisz si odehrála svůj standart, ale v paměti moc neuvízne, je tam spíš dopočtu, ale nějakou ženskou to ke Keanovi chtělo, Peter Stromare krutej jako vždycky a Hounsou jako Papa Midnite neměl chybu. Děj sice nic moc,tak trochu už ohranej, ale konečná pointa to nakonec vylepší a závěrečná scén se satanem je skvělá. Samozřejmě, že jsem od toho čekal víc a něco trošku originálnějšího než zachraňovaní světa, ale jako komiksovej film dobrý ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Inu, z Constantina může být leccos, ale jen sotva druhý Matrix. Ačkoli, vizuální stylizace i motiv alternativních světů, které se prolínají, by se zdály dobrým základem. Jenže Lawrencův film nemá ani zdaleka obrazivou sílu opusu bratří Wachowských a i nosná idea je sdělována až příliš zajíkavě, přerývaně, jakoby se snažila kamuflovat svojí jednoduchost. Ano, všechny ty religózní řečičky jsou únosné, snesitelné, místy i zajímavé, ale postmoderní přímočaré síle matrixovské metafory se prostě nevyrovnají. Jenže to je tak to jediné, co bych Constantinovi vytkl. Jinak je to po všech stránkách velice zábavný a svou stylizací zajímavý film. Celkem se mi zamlouvá Reevesovo rozervané pojetí, byť té jeho andělské tváři se temná strana věří těžko... Ale hvězdu Constantine potřeboval. Řemeslné balení včetně efektů a vizuální stránky je věru dobré a příjemně koresponduje s příběhem. Závěrečná gradace i náznak twistu nakonec převážily můj dojem zcela a stranu dobra. Čtyřhvězdičková podívaná s nadějně pootevřeným koncem. Jen si nejsem jistý, zda by druhý díl Constantinovi prospěl. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Constantine je filmom, do ktorého možno celkom nepreniknete na prvý krát, no o to viac vás poteší na ten druhý. Vťahuje nás do vlastného sveta na pomedzí reality a fikcie, spojenej s vážnymi religióznymi otázkami z našeho každodenného života, je osobitý, inteligentný a šikovne, s nadhľadom sa vysporiadúvajúci s pomerne šialenou látkou. Vizuálna atraktívnosť neskĺza do samoúčelnosti, postavy sú prepracované, herci veľmi slušní. Nie úplne pre mainstreamového diváka, skôr pozoruhodná kuriozitka pre labužníkov. Až sa chce povedať "vysokorozpočtový underground". ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Chladnokrevný Reeves jako spasitel, který charizmatem možná překonává i Nea, jako hrdina, který se nestydí svoji poslední cigaretu típnout ve vlastní krvi a jako drsňák, který každým svým gestem posílá všechny démony včetně Satana hezky rychle někam. A všechna pekelná nadpřirozenost ve zkoumavém duchu nefalšované detektivky tak, jak to v komiksovém žánru ještě nikdo nezkusil. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (72)

  • Když Satan (Peter Stormare) mluví s Constantinem (Keanu Reeves), lze si všimnout, že hodinky, které Constantine položil vedle sebe, v jednom záběru zmizí a v tom dalším je můžeme znovu spatřit. (Habansz)
  • Sestra hlavnej hrdinky (Rachel Weisz) nemohla byť pochovaná cirkevným pohrebom, lebo spáchala samovraždu. Ide však o stredoveký cirkevný predpis a navyše dosť nepresný. Tento predpis totiž netvrdil, že samovraha nemožno pochovať cirkevne, ale že ho nemožno pochovať do posvätenej pôdy (teda na cintoríne). Už niekoľko desiatok rokov je pochovávanie samovrahov v cirkvi bežnou praxou. V oficiálnych pohrebných obradoch je dokonca špecifický pohrebný obrad, určený pre samovrahov a tých, ktorí si smrť spôsobili sami (napr. narkomanov). (ambrobene)
  • Gabriela (Tilda Swinton) řekne Constantinovi (Keanu Reeves), že nemůže jít do nebe kvůli motivům proč zbavoval svět démonů. Dělení skutků na dobré a zlé na základě motivů ovšem není myšlenkou křesťanství, ale islámu. Proto mnoho radikálů dokáže obhájit své činy v očích Alláha. (Sharky95)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (více)

Reklama

Reklama