Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Constantine od malička vidí svět takový, jaký opravdu je. Má schopnost rozeznat anděly a démony skryté pod lidským vzezřením. Tím, že se dříve snažil spáchat sebevraždu a nežil zrovna životem světce, si přímo koupil vstupenku do pekla. Když jeho plíce začnou vypovídat službu kvůli neustálému kouření cigaret, dozví se od lékařů, že zemře mlád a bude to brzy. Dá se dohromady s nedůvěřivou policistkou Angelou Dodsonovou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Pátrání je přivede do světa andělů a démonů, který existuje těsně pod povrchem Los Angeles. Stanou se zajatci sledu katastrofických událostí z jiného světa a pokusí se najít vlastní klid za jakoukoli cenu. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 281)

Marius 

všechny recenze uživatele

Boh je decko čo má farmu mravcov. Týmto mi Constantine pripomenul moju obľúbenú knihu Memnoch the Devil od Anne Rice a mal u mňa definitívne vyhraté. Po X-men a Hellboyovi tu máme ďalší inteligentný comics (samozrejme v rámci možností) . Ak by som mu niečo mohol vyčítať bola by to prílišná (niekedy až lacná) digitalizácia. Naopak musím pochváliť réžiu a hudbu. Keanu Reeves síce už bude navždy Neom, ale v tomto filme sa snaží byť čo najviac anti-Neovský. Striedmy herecký prejav, obligatórna cigaretka a ako píše Cival "fakáč" v pravý čas. Rachel Weisz sa mi od filmu k filmu páči čím ďalej tým viac (ak nepočítam Múmie), pretože svoje herectvo presne dávkuje na tú ktorú scénu. Mojou naj postavou bola ale Tilda Swinton ako archanjel Gabriel. Táto dáma už v Pláži vyzerala tak "sexless" že jej postava vychcaného archanjela padla ako uliata. A veta "John, you are fucked." od archanjela určite pobaví. Kto sa mi výrazne nepáčil bol Satan. Prečo ho v poslednej dobe(okrem C. napr. Umučenie Krista) zobrazujú ako necharizmatického pošuka ? Aby sme sa rozumeli Stormare je výborný herec, ale tu je zle napísaná postava. Mne omnoho viac reže Al Pacinov ďábel z DIablovho advokáta. Tento tu vyzeral ako vyšinutejší Frank Sinatra. Záverom len toľko, že Constantine je kvalitná a inteligentná popcornová jazda, pri ktorej vôbec nevadí dlhá stopáž a do tohto vozíka na horskej dráhe je možné nasadnúť i opakovane. 8/10 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Další komiksová adaptace, tentokrát s trochu religiozním podtextem. Díky trailerům, propagaci a hlavnímu představiteli ovšem všichni čekali druhý Matrix. Ale pravda je (jak už to tak bývá) trochu jinde. Constantine je slušně nadupaný duchařský ,,vymítací" fantaskní thriller, který má několik skvělých momentů (vymítání zrcadlového ducha, cesta do záhrobí...) a slušnou atmosféru. Místy však taky nudil... Religionizita tohohle díla je silná, ale naštěstí funguje jen v populární rovině. Je to zábava, hollywoodská zábava jak má být... ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves nám pomaličky stárne, ale stárne do krásy a jeho charizma sa dá vážiť na kilá a trúfam si povedať, že je stále väčšia, čo v Constantinovi predvádza s dokonalou sebaistotou. Ak vezmeme do úvahy, že toto nie je náboženská psychologická dráma, ale komixový príbeh, ani jedno jeho gesto, ani jediný výraz tváre nie je zbytočný alebo nepresný. Všetko na chlp sedí a aj keď môžem mať určité výhrady k postave Rachel Weisz a hlavne kúskom scenára, kde z nej napriek celkovému profilu inteligentnej ženy urobili hlupaňu (aké typické pre Hollywood), občas silenému humoru okolo mladého Chasa alebo k škôlkárskym ponaučeniam na záver (čo spolu Constantina oberá o poslednú hviezdičku), pravdepodobne ide o najlepšiu komixovku, akú som videla. Cynický salámista „Constantine, John Constantine“ ma proste dostal. Jeho svet je mýtický, strašidelný a lákavý zároveň. Holt, Keanu sa narodil práve pre takéto filmy. Tilda Swinton je dokonalé božské (=bezpohlavné) stvorenie, či už "kope" za belasých alebo oranžových. Peklo má výbornú atmosféru aj efekty a pekelníci sú šmrncovne diabolskí. Fajn zážitok. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Bohužel, původní comics neznám, tak nevím, jak dalece se film "trefil". Každopádně na jeho pojetí dobra a zla jsem nejdříve nevěřícně zíral, pak se mu vysmál, ale nakonec jsem se celkem slušně bavil. Bohužel, tahle "drobnost", která dělá Constantina jakousi křesťanskou pohádkou pro dospělé mi trošku bránila užít si tu atmosféričnost a vše okolo, kteréžto film nabízí velmi stylově. U "Stigmat" zradila "forma", tady pro změnu "obsah", ale bavit se u toho dá slušně. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves i Rachel Weisz tvoří téměř dokonale komiksový pár. Doplňuje je mnoho originálních postav od slizského Baltazara až k bezpohlavnímu archandělovi Gabrielovi. Texty dialogů/monologů jsou celkem konvenční, ale neotravující. K povedenějším částem filmu patří rovněž bezproblémový střih, standardní hudba, profi kamera a v neposlední řadě i triky. Například peklo prolezlé hladovými mozkožrouty skutečně nevzbuzuje dojem místa, na kterém byste chtěli strávit letní dovolenou. Constantine je temný film plný dialogů s dobrými hereckými výkony, režii a zvláštní atmosférou. Jenže (!) - ona atmosféra, která by snad měla být největším tahounem celého filmu, není zdaleka tak působivá, jak nejspíš tvůrci zamýšleli. A vlivem toho nefungují ani četné „kecací“ scény nebo scény, ve kterých nikdo nedělá nic podstatného. Což žel Bohu nemůže zachránit několik minut akčních a vizuálně skutečně podmanivých sekvencí. 70% Zajímavé komentáře: kiddo, anais, MIMIC, petero, Amadeo, matthew.d, pjotr76, Barak, prof.horak ()

Galerie (139)

Zajímavosti (72)

  • Pojem Kopija osudu a jeho výklad je vo filme fiktívny. Stotník, ktorý "v skutočnosti" kopijou prebodol bok Kristovi, mu nespôsobil smrť. Kristus už bol mŕtvy. (Piri)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (více)

Reklama

Reklama