Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi uprostřed pustiny je ukryta Cela - skleněná komora, v níž sadistický vrah Carl Stargher pomalu a důmyslně topí své dívčí oběti. Krátce po dalším únosu je vrah zadržen agenty FBI, při zatýkání je těžce zraněn a upadne do kómatu. Zatímco se agenti marně snaží najít místo, kde postavil své šílené mučící zařízení, v Cele jeho poslední oběť zoufale pozoruje, jak voda pomalu stoupá. Na záchranu zbývá 40 hodin a poslední šancí jsou schopnosti doktorky Catherine Deane, která dokáže vstupovat do mysli duševně nemocných lidí. Catherine se pokouší projít krvavým bludištěm mozku šíleného vraha a najít stopy, které umožní Celu najít dříve, než bude pozdě. Tuší však, že na tak děsivou a nebezpečnou cestu se ještě nikdy nevydala... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný thriller s velmi dobrým námětem i dějem, ale především s úchvatnou vizuální stránkou. "Snové" fantasmagorické scény se surrealistickými a horrorovými prvky jsou fantasticky krásné - režisérova výtvarná inspirace Saudkovými fotografiemi je zjevná. Výborná byla i hudba. Herecky nezajímavá a nijaká Jennifer Lopez byla naštěstí vyvážena (převážena!) mým oblíbencem Vincentem D'Onofriem, který si s gustem opět střihl roli ujetého zabijáka. Tentokrát tedy opravdu hodně ujetého - jeho komplikovaná a krajně šílená metoda dosažení orgasmu (zavěšení nad vylouhovanou a vybělenou mrtvolou) mě nadmíru pobavila. A přišel jsem na jednu zajímavost - místnost s vanou z druhé třetiny filmu je tatáž, ve které Tarsem Singh točil videoklip Loosing My Religion od R.E.M.! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ty obrázky lákající na bizarní fantasy zatraceně klamou tělem, Cela je ve skutečnosti normální sci-fi s cyberpunkovým nádechem. Akorát tady se hackuje přímo lidské podvědomí a sny, z čehož pak vychází ty nádherné fantasmagorické záběry... ale nijak nenarušují smysluplnost vcelku standardního příběhu. Velmi příjemné překvapení (zvlášť překvapující tedy je že J.Lo umí hrát). 8/10 ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je mylníkem v mém žebříčku hodnocení filmů. Většina speciálních efektů ve filmu je na docela slušné úrovni, kterou jim může většina podobných filmů jen závidět. Ale co se týká děje, tak ten mi přijde dost nedomyšlený, nepřehledný a občas i chaotický. Atmosféra filmu se přelévala jak na horské dráze. Některé scénky, jako například cesta do dětsví zabijáka mi přišla velice slušná, ale hned na to se tam objevili naprosto zbytečné vedlejší scény, které vyšuměly do prázdna. Pro mě zůstává tenhle film někde uprostřed mezi odpadem a lepším průměrem. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tarsem Singh sa klasický thrillerový motív pátrania po masovom vrahovi snaží  inovovať výtvarným umením snových výletov do jeho mysle. Thrillerová rovina miestami dosahuje aj vďaka hudbe Howarda Shora pôsobivosti najlepších momentov zo Seven. Aj snové vízie sú úžasné. Ale skĺbenie týchto dvoch prvkov vo filme nefunguje a robí z neho iba rozorvaný filmový experiment. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zvrácený výlet do mysli sadistického vraha, který si vychutnává mimořádně krutou smrt unesených slečen – skleněná cela se začíná naplňovat vodou, okolo jsou kamery, nad jejichž záznamem i vyběleným mrtvým tělem oběti se následně bude náš psychopat s kroužky nastřelenými do zad ukájet. Při policejním zásahu upadne do katatonického stavu, což už je parketa pro Jennifer Lopez, která se na léčbu takto postižených pacientů zaměřuje. Detektivka je to prostá, podstatná je forma. Dravý Tarsem Singh přispěchal s vizuálními orgiemi a je fascinovaný zvrácenými fantaziemi. Takže se jeho výtvarníci, kostyméři a maskéři náležitě vyřádili. Přesto trošku nafouknutá bublina, trošku pseudointelektuálství v jinak scénáristické impotenci, každopádně rozhodně kvituju snahu něco v daném žánru vymyslet. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, ve které Catherine Deane (Jennifer Lopez) doma sleduje televizi, vysílají československo-franouzský snímek Divoká planeta (1973). (Stegman)
  • Scéna, ve které Jennifer Lopez sleduje mladého Carla, jak utíká po dlouhých schodech vzhůru, je založena na obrazu H.R.Gigera "Schacht". (Ai.ma)
  • Nositel Pulitzerovy ceny a filmový kritik Roger Ebert zařadil snímek mezi 10 nejlepších filmů roku 2000. (Terva)

Reklama

Reklama