Dnes už klasická anglická detektivní série..(27.3.2005)

Tyto staré dobré klasické díly s McManusem byly nejlepší. Nové příběhy jsou už jen slabý sterilní odvar minulosti...(5.3.2008)

Výborný britský seriál o jednom tvrdém policajtovi, který je však také smrtelným. Na tomto seriálu utrpěli autoři snad jen předčasnou smrtí, bohužel, hlavního představitele komisaře Taggarta.(25.6.2009)

Britské detektivky - ať už z Anglie nebo ze Skotska, jako v tomhle případě - zkrátka tvoří špičku žánru nejen v Evropě.(9.7.2007)

• IllIlIlIIl

Jen další z řad kriminálních příběhů...(29.11.2007)

• Grafito

Nehodnotím hvězdama.. hodnotím slovně.. původnímu seriálu s Markem McManusem v roli Taggarta (podle kterýho to celý má jméno) bych dal pět hvězd, úžasná atmosféra, drsný příběhy, drsnej Taggart.. potom, co McManus umřel, to šlo do koprovýho průměru, max. tříhvězdičkovýho..(1.1.2007)

Anglické klenoty v podobách seriálových detektivek, pro mě vždy znamenaly a stále znamenají vysokou úroveň kvality a nacházím v nich takovou prazvláštní energii. První série Taggerta tuto zažitou skutečnost potvrzuje a příběhy mě vždy dokázali nejen potěšit, ale i občas zamyslet se. Tato série není tolik cítit tv produkcí, respektive není cítí tv produkcí 21.století. Neumím si to vysvětlit, jelikož ztvárnění není nějak světaborné. Jde prostě jen o tu atmosféru, snad o bezpečí teplých kámen, u kterých obrazně člověk při sledování sedí. Toť vše. Tuším, že hodnocení nebylo vůbec objektivní, ale při neustále snaze toto dodržovat, mám občas chuť, jako v tomto případě, nechat se unést i blbostí a takříkajíc zalibovat si v těch slovech.(19.12.2009)

Velmi inteligentni detektivni cyklus se skvelym Markem McManusem, ktery dokazal udelat z Taggerta kultovni postavu britske policie. Jako maji Francouzi sveho Moulina, Anglie ma tohoto prijemneho starika.(4.9.2003)

Seriál má klesající úroveň, té aktuální 27. řadě dávám max 50%, celkově ale sriál hodnotím pozitivně(14.5.2011)

Nejlepší detektivky jsou ty britské. Po vzoru Agathy Christie pekelně zamotané, s co nejvíce podezřelými, a to je to, co se mi na nich líbí. Nejsou předvídatelné. Ještě se mi nestalo, že bych dopředu věděla, kdo je vrahem. Další plus je, že nikdy nezůstane jen u jedné mrtvoly, a většinou se jedná o zločiny z vášně, či něco více ušlechtilého. A k seriálu - hlavní představitelé jsou civilní, jsou jedni z nás, se svými životy. Když bych srovnávala s americkými detektivními seriály, tam jsou hlavní postavy pečlivě vybrané, a co do kvality jednotlivých dílů, je to vykompenzováno tím, že je alespoň na co, resp. na koho, se dívat. U britských detektivek je to jiné, jde tam hlavně o děj, a co díl, to skvost. Abych se nemusela vyjadřovat ke každému seriálu zvlášť, tak k Taggartovi bych přidala ještě Dalziela a Pascoa a Vraždy v Midsomeru. Každý seriál má své, ale jak jsem uvedla na začátku, není lepších detektivek, než těch britských..:-)(26.1.2012)

Dobrá střízlivá anglická detektivka.(3.5.2008)

Dílům s McManusem bych dal 4 hvězdičky, vzhledem k pozdějším sériím to budou 3(28.12.2010)

• Ospalek

Noční zážitek z koukání na Taggarta byl takový velmi podivný. Seriál na mě dělal dojem, že neumí nic jiného, než jen nesmyslně babrat blbosti.(4.2.2012)