Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (368)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nový režisér, nový Bond. Tam kde Young, Hamilton a Gilbert tvorili štramáckeho agenta, ktorý sa presúva po exotických lokalitách, guľky sa mu zázračne vyhýbajú a stačí mu len úbohých 5 minút aby mu každá žena podľahla, tak tam Glen a v prípade v tajných službách jeho veličenstva Peter Hunt, vytvorili agenta, ktorý je vážnejší, emotívnejší a hlavne uveriteľnejší. Dalo by sa povedať, že črtali akýsi predobraz k novodobému Jamesovi Bondovi. V prípade For your eyes only - to platí dvojnásobne. Moore má už svoje roky a namiesto toho aby pôsobil smiešne, tak to režisér využíva a nedáva Bondovi vydýchnuť. V mnohých scénach je jasné, že sa Moore pekne zapotil, ale o to sa na to lepšie pozerá. Charaktery sú celkovo dokonalé, síce aj tu sa nachádza pár samoúčelných postáv, ale bez nich by to nebolo ono. Prostredie grécka je využité tak ako v žiadnej inej bondovke, plus je tu absolútne najlepšia akčná scéna na lyžiach. Nová generácia bonda je skrátka tu a dokazuje to konečne úchvatná úvodná pieseň. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejvážněji pojatá Mooreova bondovka, zdaleka ne tak za vlasy přitažené propriety jako v Moonrakerovi a jemu podobných veledílech, skvělý hodný zlý hoch, k tomu patřičně efektní árijský agent-zabiják-biatlonista:), bond-girl na kterou jsem si musel docela dlouho zvykat, její a Bondovy osobní motivy a hlavně velice roztomilý Lotus Esprit, který se tentokrát panu Q příliš nevyvedl:). Prostě méně je někdy více... ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ježiš, dědo, co tu pobíháte?! Vás zase pustili na procházku? Ne, už se Mooreovu věku asi nemůžu smát, protože do téhle doby šlo o nadsázku, což se může, ale smát se OPRAVDU starému člověku, že je OPRAVDU starý, to už není hezké. Že podle toho vypadá i tahle jinak nadějná Bondovka, to je věc jiná. Jediná působivá část je pak lezení po skále, kde je Bond zabírán dostatečně zdálky na to, aby nám bylo jasné, že tam vlastně vůbec není Moore. Jo a uznávám, že i závěrečný fórek má šťávu. Opět proto, že v něm není Moore. :-D PS: Bondovské sérii budu vždy vyčítat, jakým způsobem nezvládla využít postavu Blofelda. Nejprve ji sáhodlouze představuje, pak, když je jí divák zaujat, zásadně rozmělní její stylizaci, aby nakonec skončila takto nedůstojně a vzhledem k Bondově spojení s ní nelogicky. Největší fail série! PPS: Výběr hudby je tak strašně osmdesátkový, že to snad nemůže být myšleno vážně. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

S veľkou pravdepodobnosťou je to iba záležitosť osobného nastavenia a vkusu, ale For Your Eyes Only je demonštratívnou ukážkou všetkého kriticky zlého na bondovkách, ktorých tvárou sa stal Roger Moore a viedli celú sériu do slepej, lacno ironickej uličky (a nevymanévrovali odtiaľ s podobnou bravúrou, ako červený ford mustang v Diamonds are forever, haha). Už pri nástupe Rogera Moorea v snímke Live and Let Die je jasné, že sme sa ocitli v novom, maximálne prehrotenom univerze, kde len ťažko budeme brať niečo vážne (všetka exotickosť, navyše naúojená na blaxploitation žáner, a prepálenosť ďaleko presahuje mieru z You Only Live Twice). For Your Eyes Only je symbolom istého vyčerpania z tlačenia do extrému a pokorovania všetkého predošlého - Glenov film pôsobí ako frenetická koláž a pastiš predošlých bondovských lokácií a motívov zároveň. Navyše je to celé podopreté insitnosťou, ktorá v moorevskom podaní (na rozdiel od conneryovského) akoby nepoznala hraníc. __ Stručne povedané: séria sa tu akoby nevyvíja, ale cyklí a metastázuje do naozaj bizarnej podoby. I don´t like it. sorry. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

007-12 Seriózněji pojatá bondovka. Režisér John Glen nám nyní představuje Agenta 007 v příběhu, který je prost o futuristické nástroje a vrací se ke svým kořenům. Rovněž potěší i zasazení do atraktivních lokací Řecka či několik výtečně nasnímaných akčních scén – namátkou třeba vysokooktanová lyžařsko-motorkářská honička mezi sportovci na olympiádě. Za zmínku také stojí finále na Orlí skále či třeba ladné křivky bond-girl a vozu Lotus Esprit Turbo. (HBO GO) „Mr Bond! We can do a deal! I'll buy you a delicatessen! In stainless steel!“ ()

Galerie (98)

Zajímavosti (39)

  • Když je Bonda (Roger Moore) s Melinou (Carole Bouquet) táhnou za lodí, krvácejí. Když ale vylézají po žebříku zpět na loď, ani jeden z nich už nekrvácí. (Axarus)
  • Po předchozím filmu, Moonraker, který byl laděn do žánru sci-fi, se tvůrci u této bondovky snažili o návrat ke kořenům bondovek z 60. let a větší realističnosti. Proto je například Bondovo superauto zničeno a on musí prchat v obyčejném Citroënu 2CV. (Colonist)
  • Scéna, ve které jsou Bond a Melina táhnuti lodí jako návnada pro žraloky, pochází ve skutečnosti z románu Žít a nechat zemřít. (Colonist)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama