Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (368)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Návrat ke špionážním kořenům a hlavně na planetu Zemi byl potřeba. Bond je sice zralý na předčasný důchod a Moneypenny obchází rovnou zubatá, ale má to konečně drive, nezvykle chytrou zápletku, nové nápady, pořádné bond girls a hlavně fenomenální akční pasáže, které vrcholí průjezdem 007 přes Cortinu d´Ampezzo. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vážné, střídmé a přízemní. Snada tvůrců o návrat ke kořenům, avšak nepovedená. Moore je příliš prkenný a nezajímavý aby mohl hrát stejnou hru jako Sean Connery. Záporáci jsou nudní a toporní, bondgirl mdlá a nehezká, snad jen příjemné finále na kláštěrech Meteora potěší, stejně jako solidně natočené a ozvučené akční scény bohaté na výbuchy a celkovou destrukci. Ještě aby ne za 28 milionu dolarů rozpočtu ! ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Že začínají ´80's o tom vás tenhle Bond nenechá na pochybách hned od úvodní písně. Celkově ten sentimentální popík sice může být jedním z nejhorších Bondovských podkresů, ale ke stárnoucímu Mooreovi se nakonec celkem hodí. Dýchavičnému Bondovi tentokrát výrazněji pomáhá nejen Bond-girl (vztah k nim je tady navíc v podání Bonda v pravdě otcovský), nehoní se za nějakým světovládným šílencem, ale o jeden kufřík soupeří s bandou pašeráků, a dokonce si místo svého oblíbeného drinku dává stylově ouzo. Jenže, vedle toho, že je film barvitou reklamou na Řecko a jeho krásy, má celkem spád, parádní akční scény a na začátku stylové a definitivní vyrovnání se s minulostí. Jako film s Jamesem Bondem tedy určitě za 4****, jako Bondovka, díky té "důchodcovské" atmosféře, u mě o jednu méně. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jedna velká honička. I tak by se dal tenhle film popsat. Moore ještě stále snesitelný, i když místy mi přišlo, že vlastně ani nebyl moc potřeba. Většina akčních scén si vystačila s kaskadéry a pěstní souboje, které Rogerovi nikdy nešly, jsou omezeny na minimum. Sice se v té hromadě akce trochu ztrácí příběh, ale i přesto se mi to velice zamlouvalo. Carole Bouquet mě zaujala hodně, už jen tím, že jako jedna z mála Bondových dívek měla mozek a nedala 007 během dvou minut. Jednoznačně palec nahoru. A za vtipný úvod s Blofeldem má u mě John Glen malé plus. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Špičková Bondovka! Možná by opravdu nevadilo kdyby v tu dobu Roger Moore vypadal trochu více mladý aby malá, mladá a krásná Bobo nevypadala že je na senily a staré dědy. Příběh, zápletka, vtipy, akce... není co dodat. Příběh je i sem tam trochu zastřen aby měl divák také šanci se trochu topit, ale těm pozornějším divákům nemůže nic uniknout, a tak vše co se odehraje si hned spojí s jinou událostí. Jako by se stalo tradicí, že tam kde je Bond James Bond je vždy skvělé a dokonalé vše okolo. Jako například svůdné a krásné dívky (ženy). Tady to místy může zavánět pedofistvím, ale když ona chce taky, tak se u soudu není o čem bavit ;o) ... Není nad vysokohorskou lyžařkou honičku, nebo nad vysokohorskou, v olivových hájích automobilovou honičku. Když už by se zdálo že se filmzačíná zbatečně natahovat vezme to 007 pevně do svých rukou a nastane akce jak má být. Hrdina přesně dokáže odhadnout co jeho protivník uděláa tak své předvídavosti využíví kde se dá. No je proste skvělý, co na plat. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (51)

  • Když je Bonda (Roger Moore) s Melinou (Carole Bouquet) táhnou za lodí, krvácejí. Když ale vylézají po žebříku zpět na loď, ani jeden z nich už nekrvácí. (Axarus)
  • Při natáčení scény na bobech tragicky zahynul kaskadér. (Colonist)
  • Předchozí film Moonraker (1979) byl natočen prakticky celý mimo Anglii. Nové daňové pobídky zavedené v rámci úspor vládou Margaret Thatcher umožnily návrat natáčení do Británie, avšak i tak se točilo i v jiných zemích. (kenny.h)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama