Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

klerik 

všechny recenze uživatele

Asi najlepší hraný Asterix. Pomerne vtipné nápady (STAR WARS, výťah), málo trápností. Omnoho lepšie ako ASTERIX A OLYMPIJSKÉ HRY. Scenár je mierne plytký a natiahnutý. Prekvapivo dobre ale funguje Jamel Debbouze ako de facto hlavná postava architekta, tekže je to pozerateľné (možno aj pozerateľnejšie) aj keď nie sú na scéne Galovia... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ke shlédnutí tohohle filmu jsem byl motivován výbornou animovanou předlohou a doporučením kamaráda, bál jsem se sice, že to bude plytké, ale on mi tvrdil, že rozhodně ne... Takže jsem pak jen nevěřícně kroutil hlavou a divil se, proč je na přebalu napsáno komedie. Obvykle to nedělám, ale tady jsem začal počítat vtipy a napočítal jsem jich za celý film pouhých pět:-( Tedy jeden výborný (krátký dokumentární film o langustách) a pak dva dobré (ty tradičně animované - mrkající bělma a rostoucí palmy), no a asi dvě parafráze na kosmopolitně známé velkofilmy (Hvězdné války, kung-fu). Pak několik dobrých počítačových triků a zajímavé choreografie těch několika tanečních čísel... a tohle málo byl důvod, proč se takovýhle výpravný vysokorozpočtový film točil?!?!?! Měl jsem z toho smutný pocit... ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Po nudnej jednotke som očakával niečo podobné. Nastalo však obrovské prekvapenie. Smial som sa od začiatku do konca. Je pravdou, že niektoré pasáže neboli najvtipnejšie a hraničili s trápnosťou. Je to však tak milo uletené, odkazmi na iné filmy a aj na kreslené príbehy Asterixa a Obelixa preplnené dielo. Na výprave sa nešetrilo a je vážne veľkolepá. Jedna lepšia hláška strieda druhú a aj keď sa to stále nechytá na geniálne komiksy, oproti prvému hranému filmu to bol krok vpred (nie je to verný opis, no to ani väčšina slávnych filmov podľa knižných predlôh). Pre túto Galskú dvojku mám proste slabosť. 75% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nevím, co by na to řekl pan Goscinny. Na jedné straně se tvůrci filmu celkem přesně drželi geniální comicsové předlohy, na straně druhé jsou tu takové úlety jako závěrečný vzdušný souboj, piráti na Nilu a Asterixova love-story, což s předlohou nemá nic společného a trochu ji degraduje. Navíc si tu Chabat také přisadil citacemi slavných filmů (mj. Star Wars, Tygr a drak atd.), které jsou vážně dost ujeté. Pokud jde o Asterixovy adaptace - ty animované nejsou nic moc, první hraný film je podivnou splácaninou z několika Asterixových epizod a "MISE KLEOPATRA" není splácaná, ale doslova přeplácaná a hodně CRAZY zábava. Pokud jste fanoušky kreslených Asterixů (mezi které se počítám), tak jí asi nezkousnete, pokud se rádi bavíte u ptákovin, tak budete možná spokojeni. Já volím kompromis :o) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Je to divné, ale podstatně kritizovanější "dvojka" se mi líbila více, než "jednička". Ne o moc, ale přesto. Některé scénky a fórky byly skutečně vychytané (miniparodie na Hvězdné války, neustálé komolení jmen - mimochodem výborné jméno bylo Antivirus :)) - apod.), navíc na Monicu Bellucci byl úúúúžasnýýýý pohled (a na některé její kurtizány taky). Kreslený Asterix je ale hold kreslený Asterix - tomu se nic nevyrovná. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Díky celosvětovým tržbám 108 milionů amerických dolarů (později ještě navýšeným po obnovených premiérách) se film stal jedním z největších komerčních hitů ve francouzské historii. (NIRO)

Reklama

Reklama