Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Naprosto stejně ujetá podívaná jako první díl, jen s tím rozdílem, že se děj odehrává v Egyptě. Francouzi opět potvrdili, že jejich humorné podání se musí brát s dost velkou reservou, stejně jako český dabing. Dvojice Gérard Depardieu a Christian Clavier opět nepřidali nic navíc, drželi se svého standartu a zcela je předčila „božská“ představitelka Kleopatry Monica Bellucci – která byla jak jinak zase neuvěřitelně sexy. Její sporé kostýmy – to byla pastva pro oči. Jednička však přece jenom nabídla méně nudných pasáží, kterými se to tu jen hemžilo a dost mi chybělo tradiční mlácení Římanů. 50% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tahle šílená hovadina nešahá jedničce ani po kotníky.ale něco na tom je.totálně ujetá šílenost,snad všichni zbaštili aspoň tunu kokainu ne???filmu dává o hvězdu navíc hlavně skvělý český dabing,což nebývá pravidlem a postava numerobise,je snad tou nekomičtější díky vlastní hlouposti.kde je mněhně???voni snědli mněhně!!když se ti to podaří zasypu tě zlatem,to potěší!když se ti nepodaří hodim tě krokodýlům,to už nepotěší:-) ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Pro někoho největší kravina po sluncem, pro jiného zase skvělá šílenost. Já patřím do té druhé skupiny - v tomhle filmu se nebere vážně naprosto nic a u některých gagů umřete smíchy (příklad za všechny: ve chvíli kdy má Obelix zmlátit velké množství římanů se film pro přílišnou násilnost následující scény přepne na krátký dokument o langustách). ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Více střeštěnější než jednička, ale mě to bavilo trochu více. Depardieu opět hrozný, jak nechci jít proti tomuto herci, ale jeho postava mě po celý čas ve filmu štvala. Jinač film nabízí dost vtipnýc, střeštěných a také fantasy nápadů. Takže má film větší spád než jednička, ale velký zázrak to není. Dá se to vydržet dodívat celé. Hodnotím proto na 63% = *** ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k brutálnosti frekvence ikonických hlášek vám raději místo tradičního komentu dopřejeme jejich náhodný výběr: Papír balí kámen! Určitě? Stopro.-Je mě vidět, není mě vidět, je mě vidět, není mě vidět. Není mě vidět, je mě vidět.- Asi jsem to koupil... ne, nekoupil-Lev nikdy nespojí své síly se štěnici-Jde to, jde to, imhotep.-Tento hrob se stane vaším hrobem.-Dělnice, dělníci! Soudruzi.-Tak co, amatéři? Přišli jste se kouknout na profesionály? Neurážejte nás.-Kde je mněhne?-Tak si říkám, je-li to násilí nutné.-Fujtajfusi, připravte vojsko k útoku. Žádné slitování.Antivirus. Jmenuji se Antivirus. Filmový Asterix mého srdíčka je sice animovaných 12  úkolů, ale pro koho se předchozí  hraná adaptace Claude Zidiho (někdejšího mistra bláznivých komedií) drží moc opatrně při zdi a pro koho je zase  následující kultovní komedie pana režiséra Kleopatry RRRRrrrr  možná až moc nechutná a amatérská, vzdalující se od starého dobrého francouzského humoru  (jako obojí pro mě.:D) je tady Kleopatra. Mrzí mě, pokud nebyl kreslíř Uderzo spokojený a považoval výsledek za příliš ujetý. Ale tohle je jedno z těch vděčných  guity pleasure, které snad při žádné televizní repríze  nezklame a neomrzí...Zase to dneska dávali a miluji to. A v závěru nabídne i pořádnou romantickou chvilku. Ale ať žije hlavně Otis se svým monologem a jedinečným: Těším se. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Otis (Edouard Baer) vytvořil ve filmu výtah. Ve skutečnosti existuje společnost, zabývající se výrobou výtahů, která se jmenuje Otis. (KucC)
  • Obelix (Gérard Depardieu) má tak velkou sílu, že zvedne celou Sfingu, ale v pyramidě se musí napít kouzelného nápoje jen proto, aby vyrazil dveře. (G3niu5)

Reklama

Reklama