Reklama

Reklama

Rok 1662 je v Paříži poznamenán velkou bídou a nespokojeností lidu. Zatímco obyvatelé nemají co jíst, mladý král Ludvík XIV. pořádá ve Versailles okázalé slavnosti. Slavní mušketýři zestárli, ale to nic nemění na jejich bojovném duchu. Aramis našel novou cestu ve víře, Athos se těší ze svého syna Raoula, Porthos dál prohání pěkné dívky, přestože si stále stěžuje na neduhy a nepříjemnosti stáří, a d´Artagnan nadále věrně slouží králi. Aramis obdrží zprávu, aby se dostavil do zámku, kde ho král pověřuje tajným úkolem: protože jezuité štvou lid proti němu, má Aramis najít jejich vrchního představeného a zabít ho. Ludvík ovšem ani zdaleka netuší, že tímto představeným je právě Aramis. Athosův syn Raoul je zamilovaný do krásné Christine, která ale padla do oka také králi, jenž z ní chce učinit svou milenku. D´Artagnan varuje krále před nebezpečím, protože mezi lidem panuje velká nespokojenost, ale král nedbá, přestože brzy dojde k útoku na jeho osobu. D´Artagnan mu zachrání život. Athos se s překvapením dozvídá, že jeho syn stáhl žádost o přijetí k mušketýrům a nechal se naverbovat do války. Je zděšený, stejně jako Christine, oba vědí, že král ho do války poslal proto, aby ho oddělil od Christine; d´Artagnan ale slibuje, že s králem promluví a pokusí se zajistit Raoulovi bezpečí. Král se za to zaručí, ovšem slib nedodrží: Raoul je naopak poslán do útoku v první řadě a umírá. Porthos, pološílený žalem nad smrtí milovaného dítěte, přísahá pomstu a d´Artagnana obviňuje ze zrady. Král mezitím zve Christine do Versailles a učiní z ní svou milenku. Aramis se schází se svými přáteli mušketýry a pod tlakem posledních událostí navrhuje, aby krále vyměnili. Nikdo zatím netuší, oč se bude jednat, ale d´Artagnan přesto odmítá: svému králi bude sloužit dál. Mušketýři se rozcházejí. Aramis zavede své dva přátele do Bastily, kde je už šest let držen neznámý vězeň, který má na obličeji železnou masku. Když ji mušketýři sejmou, objeví tvář navlas podobnou Ludvíkově. Dozvědí se, že královna porodila dvojčata, ale ze strachu před případnými bratrskými rozmíškami a spory o trůn jednoho chlapce oddělili, vychovali na venkově a poté vsadili do vězení. Nyní hodlá Aramis, trýzněný výčitkami svědomí, protože o těchto skutečnostech věděl, a dokonce pomáhal chlapce ukrýt, násilnického Ludvíka vyměnit za jeho dvojče Philippa. Toho se lstí podaří dostat z vězeňské cely, kam mušketýři dopraví jakousi mrtvolu s maskou na tváři, kterou pod záminkou šíření moru zapálí. Nyní je třeba nešťastníka, který žil šest let pod maskou, naučit královským způsobům, čehož se mušketýři horlivě ujmou. K samotné výměně králů má dojít za tři neděle, během maškarního plesu, kde budou mít všichni účastníci masky. Christine teprve nyní dostává dopis od Raoula z fronty, a protože byl doručen do Versailles, pochopí, že její milý věděl o tom, co se stane po jeho smrti. Sžírají ji výčitky svědomí a králi řekne, že vždy milovala jen Raoula… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla už kdysi dávno v televizi. Herectví Leonarda DiCapria mě tentokrát moc nenadchlo a vnímala jsem ho jen jako tahák na diváky, protože byl právě v kurzu díky Titaniku. Celkově mě tohle dílo neurazilo ani nenadchlo, historická témata ve filmech mám ráda, ale uznávám, ale Hollywood má často tendenci z nich dělat slátaniny... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že když byl Leonardo DiCaprio mladíček, tak jsem ho v lásce moc neměla. Mohl za to samozřejmě Titanic a ten velký poprask okolo. Nechápala jsem jak z Leonarda mohly moje karádky omdlévat. Měla jsem taky pocit, že právě po Titanicu byl obsazován téměř do všeho. Dávám raději přednost staršímu zpracování tohoto příběhu. To je samozřejmě věcí vkusu. Obsazení bylo slutečně hvězdné. ()

Reklama

Tyny 

všechny recenze uživatele

Velká nostalgie a strašně skvělá doba mušketýrů, ve které se děj odehrává. Byrne je pan herec a tímhle snímkem odstartovala má sledovat a láska k jeho rolím, které si umí vychutnat. DiCaprio v dvouroli byl fajn, ale nemůžu se zbavit toho pocitu, že mi není jako herec moc příjemný. Ale to je můj problém. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie vzhladom na nižšie hodnotenie filmu s 5 top hviezdami. Presne, ako tu už bolo spomenuté, film napriek dlhšej stopáži nenudí, naopak upúta. 3 z 5 hviezd hrajú skvele, a Depardieu a Caprio to nekazia. Aj ked je začiatok slabý, po oslobodení väzna dostáva film správny švih. Síce má pár obohraných klišé a hudba nie je práve najvhodnejšia, ale príbeh má niečo do seba. Pripomínam, že originál z 1977 som zatiaľ ešte nevidel a musím to do budúcnosti napravit (teda ak existuje v cz/sk jazyku). Hodnotenie: 70% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Celkom mám v paži knižnú predlohu, mušketierov poznám iba z televíznej obrazovky a musím povedať že toto vydanie bolo jedno s tých najlepších. DiCaprio mi prekvapivo celkom nevadil a konečne mu to vo filme celkom slušalo (s maskou). Zábavný historicko-dobrodružný film. Nič svetoborného, ale nenáročná zábava so známymi xichtami. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Hoci Ľudovít XIV. (Leonardo DiCaprio) bol skutočným kráľom, v záverečných titulkoch sa uvádza, že všetky postavy sú fiktívne. Ide o zbavenie sa zodpovednosti za predvedené akcie, keďže filmové zobrazenie sa značne líši od autentických opisov skutočnej osoby. Takže postava je v tomto zmysle natoľko fiktívna, že jej slová a činy nie sú považované za veci, ktoré skutočná osoba povedala a urobila. (Arsenal83)
  • Historici sa zhodujú na tom, že muž so železnou maskou sa v skutočnosti volal Eustache Dauger. Maska, ktorú nosil, nebola železná, ale zamatová. Bol komorníkom a pokladníkom kardinála Mazarina, ktorý bol prvým ministrom za čias vlády Ľudovíta XIV. (vo filme Leonardo DiCaprio). Mazarin nazbieral obrovský majetok a komorník tušil, že časť z toho bola ukradnutá. Mazarin ho dal zatknúť a vyhrážal sa mu, že ak prezradí svoju identitu, dá ho zabiť.
    (Raccoon.city)

Související novinky

Poslední irský král Leonardo

Poslední irský král Leonardo

17.09.2007

Je to jen pár dní, co jsme tady psali o návratu Vikingů na plátna kin v historickém eposu Last Battle Dreamer s Ryanem Phillippem a Seanem Beanem v hlavní roli a ejhle, je tady další projekt, v němž… (více)

Reklama

Reklama