Reklama

Reklama

Dětská hra 2

Trailer

Obsahy(1)

Chucky se vrací. Neschvalně proslulá dětská hračka s úsměvem zabijáka ožívá v novém pokračování děsivého souboje mezi chlapcem Andym (Alex Vincent), a démonickou panenkou, která se snaží ovládat jeho duši. Přestože byl Chucky v předchozím díle usmažen zaživa, povstává z popela ve chvíli, kdy ho továrna na hračky znovu sestaví, aby rozptýlila negativní publicitu, která se kolem panenky rozšířila. Chucky - opět v plné síle - objeví svou oběť v dětském domově a nový souboj dvou nesmiřitelných protivníků v ďábelsky povedeném pokračování filmu, který si získal ohromnou popularitu, může začít...
(Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

petero 

všechny recenze uživatele

„Pusť ma Andy. Sľubujem že nikoho iného nezabijem.“ Dvojky nebývajú zrovna najpodarenejšie no práve v CHILDS PLAY 2 začína to kúzlo Chuckyho a jeho vynaliezavá kadencia čiernohumorných hlášok i keď s tou hororovou atmosférou je to už poslabšie. Dej parádne ubieha vďaka výbornému scenáru a ideálne zvolenej herečke Christine Elise (z kade mi je len známa?), nikto sa nechová vyložene idiotsky, práve naopak, a záver na výrobnej linke kde je Chucky zabitý nespočetnekrát (a kde strážnik dostane nové oči) je priam kúzelný. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Prvý film s Chuckym, ktorý som videl. Asi aj preto, že som ho videl skôr ako jednotku sa mi celkom pozdával. Chucky vyzerá dosť vierohodne a scenár je tiež dobrý. Potešilo ma tiež, že sa film neberie až tak vážne a občas inklinuje k čiernej komédii. Dúfam, že budem mať možnosť zhliadnuť aj zvyšné diely série. ()

Reklama

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*NA NARODENINY NECHCEM* Vydarené pokračovanie a miestami som sa pristihol pri myšlienke, že druhé vyčíňanie Chuckyho sa mi páči o niečo viac, ako to prvé. Bolo to spôsobené aj tým, že nesmrteľná bábika tu dostala oveľa viac priestoru, bola oveľa viac naladená na vraždiacu strunu a jej gestá a hlášky boli veľmi dobre umiestnené (= hodiace sa k situácii), pestrejšie a zábavné ("You've been very naughty Miss Kettlewell." "I promise I won't kill anyone else." "You act like you've never seen a dead body before!" "How's it hangin', Phil?"). Taktiež sa mi pokračovanie zdalo strašidelnejšie a napínavejšie, Chuckyho smrť nechutnejšia, a tam, kde sa jednotka snažila o vytvorenie najmä tiesnivej atmosféry využívajúcej fakt, že bábika ožila a postupne koná svoje dielo, dvojka vsadila na akciu a príbeh, kde sa bábika takmer od začiatku filmu zbavuje jedného protagonistu za druhým. Verdikt v 1 vete: Druhé akčnejšie a krvavejšie vyčíňanie bábiky. 29.08.11 ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Stejně jako první díl, i toto pokračování jsem viděl během svého dětství (tuším když mi bylo 8 let), ovšem tehdy to bylo nedobrovolně, takže asi nepřekvapí, že mě ještě dlouho po zhlédnutí filmu panenka Chucky budila ze snu a že jsem během některých scén schovával hlavu pod peřinu (dodnes si pamatuji, jak jsem zoufale nechtěl vidět vraždu Andyho učitelky). Dnes už se svému strachu z tohoto filmu jen směji, ale jako dítě jsem to bral smrtelně vážně (je neuvěřitelné, co dokáže takový horor udělat s dětskou psychikou). A zatímco tehdy jsem se zařekl, že už se na žádný film s Chuckym nikdy nepodívám a svého strachu z této panenky jsem se zbavoval řadu let, tak nyní, když jsem dospěl, jsem se u toho naopak docela dobře bavil. Některé hlášky byly fakt parádní, jako například tahle, kterou pronese panenka Chucky k Andymu: "Ale Andy, děláš, jako bys nikdy neviděl žádnou mrtvolu." Pokud jste dočetli můj komentář až sem, tak je vám asi jasné, že už jen z nostalgie nemohu hodnotit nízko, i když podle mých běžných měřítek by asi toto pokračování jen s velkými problémy dosáhlo sotva na tři hvězdy, ale mé vzpomínky, které se k tomuto filmu vážou, ta nostalgie mi zkrátka nedovolí hodnotit nízko. Takže celkově se jedná o povedené pokračování a o solidní horor, kdy panenka Chucky opět zabije pár nevinných lidí, které se jí připletou do cesty a nakonec skončí tak, jak asi skončit měla. K tomu je tu pár solidních hlášek a sympatická nevlastní sestra malého Andyho, na kterou se dobře dívalo. Celkově tedy dávám lepší čtyři hvězdy, v procentech je to 90%. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Andyho matka skončí po událostech v jedničce v blázinci a on se stěhuje k pěstounům. Chucky je mezitím majitelem fabriky opraven kvůli napravení image firmy a po jedné vraždě se vydává najít Andyho. Kdo říká, že dvojka je dost slabší než jednička, ať si... ať se podívá pořádně. Jasně, už to není takové hororové psycho, ale jinak je vše při starém. Andy je vyděšený, Chucky vraždí na koho přijde a přitom stíhá házet hlášky (moc jste zlobila paní učitelko). Vraždy jsou tak akorát, občas brutální, občas naznačené a většinou se stanou někomu, kdo si to beztak zaslouží. A vrcholem filmu je brutální finále v továrně na panenky, kde Chucky opět předvede svoji téměř nesmrtelnost a ty způsoby jeho likvidace stojí za to. Jediný mínus, kterého jsou si všiml až teď prvně je totálně přestárlá herečka, která hraje Andy "teenagerskou" sestru. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se také v Kalifornii, a to od 6. listopadu 1989 do 1. února 1990. (Varan)
  • Film sa nakrúcal v Chicagu. (Darkage)
  • Martin Bryant, najhorší austrálsky masový vrah, 28. apríla 1996 zabil a zohavil 35 ľudí a ďalších 23 zranil. Bryant, ktorý mal IQ 66, bol doslova posadnutý Detskou hrou 2 a vplyv tohto filmu psychiater posúdil ako hlavný faktor na spáchanie takéhoto zločinu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama