Reklama

Reklama

Chuckyho kult

  • USA Cult of Chucky (více)
Trailer 2

Poslední čtyři roky strávila Nica (Fiona Dourif) v ústavu pro duševně choré zločince poté, co byla nespravedlivě obviněna, že to byla ona, ne Chucky, kdo zavraždil celou její rodinu. Když ale její psychiatr na skupinové terapii představí nový léčebný prostředek – “hodnou” panenku – léčebnu postihne série děsivých úmrtí a Nica začne o své diagnóze pochybovat. Andy (Alex Vincent), Chuckyho nyní již dospělá oběť z původního snímku Dětská hra, spěchá Nice na pomoc. Aby ji ale zachránil, bude muset obelstít Tiffany (Jennifer Tilly), Chuckyho dávnou nevěstu, která udělá cokoliv, aby pomohla svému milovanému protějšku. A je jí jedno, jak smrtící a zvrácené to bude. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (126)

tron 

všechny recenze uživatele

„Mám pre teba odkaz od Chuckyho. Vravel, že budeš vedieť, čo to znamená. Je to len jedno slovo. Vypitvanie.“ Ja neviem. Na tejto sérii - resp. prvých troch dieloch - som vyrastal a proste sa mi nepáči, čo tvorcovia s Chuckym urobili v nasledujúcich. (Kvázi)humorné štvorka a päťka boli jedným slovom strašné a síce pochmúrna šestka pôvodne „vážnej“ sérii napravila pošramotené renomé, ale tak že by šlo len kvôli tomu o nejako extra lepší film, to sa ozaj povedať nedalo. Sedmička je akousi kombináciou vážnej jednotky, dvojky, trojky a šestky a komediálnej štvorky a päťky. Dej je umiestnený do hororovými fanúšikmi obľúbeného prostredia psychiatrickej liečebne. Postavy sa dali, vraždiace scény sa dali, Chucky sa dal. Občas z toho vyšla atmosféra. Ale proste moc ma to nebavilo a dosť dobre nerozumiem stavu, v akom sa táto séria nachádza. No páčilo sa mi, že sa vrátil Andy (viď. potitulková scéna šestky). A tým pádom sa mi veľmi páčila aj bonusová scéna po titulkoch. Naopak, nebavila ma SPOILERY Jennifer Tilly, ktorú dlhodobo pokladám za najväčšiu chybu série a ani vysoký počet bábik. A humor samozrejme. SPOILERY ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Opäť to bolo iné a opäť paradoxne rovnaké. Chuckyho maniere sa nezmenili a je to stále tá milá bábka, ktorá potrebuje to ´´svoje´´. Trochu sa pohrať. Najlepšie s niekoho vnútornosťami. V záplave dnešných hororov béčkovej produkcie, je toto svetlým bodom a potitulkový záver ( opäť s nostalgickým podtónom, ako v KLIATBE ) dáva najavo, že sa to ešte neskončilo ( a zrejme ani nikdy neskončí ). ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak se nám Mancini začíná opět utrhávat ze řetězu... Po poměrně seriózní Chuckyho kletbě (pokud tedy o filmu, kde vraždí panenka posedlá duchem masového vraha, můžeme mluvit jako o seriózním) přichází uvolněnější a černo-humornější Cult of Chucky... O ději se nemůžeme moc bavit, chvílemi mi přišlo, že scénář ani neexistuje a herci jenom improvizují... Atmosféra je kupodivu docela slabá a to i když se film odehrává v psychiatrické léčebně, na druhou stranu, gore je parádní, kvalitní odlschoolová práce, i když si na něj divák musí docela dlouho počkat... No a samotný hláškující Chucky? Toho je v tohle filmu mnohem více než obvykle... Závěr je už pak šílená kapitola sama o sobě... Očekávám další díl... ()

stration 

všechny recenze uživatele

Další zbytečná recyklace. Panenka je sice sympatická, v několikerém provedení a trousí solidní vtípky, ale celý děj je odfláknutý, prostředí psychiatrické léčebny není vůbec tajemné a temné, ale vypadá ve světle zářivek jako kanceláře a chování postav je hloupé. snad jenom, kdybych přistoupil na varantu, že blázni jsou všichni včetně personálu. Závěr (i potitulková scéna) maznačuje, že by mohlo vzniknout dalších trilion dílů. Nic proti, ale chce to sakramentsky zapracovat na zápletce, jinak to snad ani nemá cenu. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po "Koženym ksichtu" se nám letos vrací i pihatý zrzek z plastu: jestli je však i tento návrat nutný a povedený, na to si už budete muset odpovědět pouze vy sami. Charles Lee Ray nás tentokrát zavede do psychiatrické léčebny, kde postavě z předešlého dílu hodlá udělat ze života peklo a, jen tak mimochodem, pobít tamní personál a pár dalších pacientů. No a jelikož na to nebude sám (za ty spoilery byste si měli nafackovat, pánové), tak to vypadá na solidní bodycount za doprovodu tučných gore mňamek. Až uměle bílé interiéry dávají zajímavé kombo se zasněženými exteriéry, ale... do prdele, kde je ta atmosféra? Kde je napětí? Navíc scénář je děravější než Psychorův mozek a spíš připomíná sled násilně pospojovaných nápadů. Ještěže Mancini vepsal do Chuckyho plastové huby pár opravdu podařených hlášek a v závěru si pro vás připravil několik twistů - za což rozhodně plus. Ale proč proboha tam zase strká tu vymaštěnou zrůdu ze všech zrůd Jennifer Tilly a z vracejícího se Andyho udělal jenom vedlejší a navíc pitomou figurku? Zkrátka škoda psaných slov, jinak se ještě víc naseru. P.S. Vytrvejte až do konce závěrečných titulků, kde se vrací další nečekaná postava z původní série. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Fiona Dourif (Nica) je dcerou Brada Dourifa, který ve filmech o děsivé panence hrál masového vraha Charlese Lee Raye, který se do Chuckyho převtělil v prvním dílu filmové série Dětská hra (1988). V dalších dílech panenku vždy daboval. (pórek)
  • Natáčelo se od 9. ledna do 17. února 2017 v Kanadě a Georgii (USA). (Varan)

Reklama

Reklama