Reklama

Reklama

Chuckyho kletba

  • USA Curse of Chucky
Hudební videoklip

Je zpátky! Tvůrci, kteří vám přinesli Chuckyho, znovu uvádí na scénu malou panenku posedlou duchem nechvalně proslulého sériového vraha. Když Nica (Fiona Dourif - True Blood: Pravá krev) dostane tajemný balíček, nevěnuje jeho obsahu přílišnou pozornost. Po záhadné smrti její matky ale začne mít podezření, že je to právě mluvící zrzavá panenka, nejoblíbenější hračka její neteře, která rozpoutala brutální řádění. Návrat nejpopulárnější americké hračky, kterou opět hlasem obdařil Brad Dourif, je plný krvavého vzrušení a napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Hudební videoklip

Recenze (234)

oLí 

všechny recenze uživatele

Za mě hodně dobrý. Na Chuckym jsem vyrůstal, takže nostalgie je, ale to neplatí pro předešlý dva filmy, komedii nějak v tomhle podání neberu. Mám za sebou roky, kdy byl Chucky všude... na hajzlu, ve špajzu, pod postelí, za skříní, všade kam jsem se podíval a jsem nadšenej, jak se Mancinimu povedlo Chuckyho přiblížit jeho formě známé z přelomu osmdesátých a devadesátých let. 8/10 ()

topi 

všechny recenze uživatele

Chucky je zpět!! Velice zdařilé pokračování, ve kterém Charles Lee Ray tolik nehláškuje, ale zabíjení mu jde pořád velmi dobře. Atmosféra je parádní a hudba LoDuca (série Evil dead) se hodně povedla! Po předchozích slabších pokračováních Chuckyho nevěsta a Chuckyho sémě je Chuckyho kletba nakopnutím celé série. ()

Reklama

Žralok 

všechny recenze uživatele

Chucky je zpět a tentokrát opravdu silně ve formě. Tentokrát je to pro Charlese Lee Raye osobní záležitost na jejíž řešení čekal 25 let. A protože pomsta je nejlepší pěkně odleželá tak přišel správnej čas. Skvěle se uzavírá kruh všech dílů Dětský hry / Chuckyho. Mněl jsem dost strach co z toho bude, protože Manciniho filmy o "příteli na celý život" byly znatelně slabší než trilogie Child´s play. Jenže jak se zdá se poučil a nesnažil se natočit hororovou komedii. Ten fim nepostrádá napětí, pár lekaček, zajímavý zvraty a pěkně vygradovaný finále. Pro mně druhej nejlepší díl série a důkaz že Chucky má ještě pořád co říct a chuť po krvi ho neopustila. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale musím dát 5* ! Po těžkém zklamání z předchozích dvou dílů, je tohle opravdu lahůdka ! Vše funguje jak má, atmosféra skvělá, herecké výkony v pořádku, logika zvratů na úrovni, dostatek krve ( vede scéna s ,,čelistí" ), závěr povedený. Ačkoliv jsem za poslední dobu hodnotil filmy, které mě dostaly i víc, slabším hodnocením, tohle je pro mě, v rámci srdcové záležitosti ( za první tři díly ) prostě geniální pokračování do série ! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

"Chucky, I´m scared", "You fucking should be!" Na nejnovější příběh vraždící panenky jsem se hodně těšil.Chucky je moje oblíbená postava, hlavně díky tomu, že první díl, byl úplně první horor, který jsem kdy viděl jako 6 leté děcko na dovolený v Praze a pamatuju si, že jsem se ještě pár let koukal pod postel.Druhý a Třetí díl série mám hodně rád, hlavně dvojku sem měl kdysi dokonce nejraději, jelikož tam Chucky fakt kurevsky hláškuje.Po letech přišlo čurácké zprznění v podobě Sémě a Nevěsty a já pevně věřil, že tahle panenka je na dobro mrtvá.Proto sem měl hodně velkou radost z dalšího dílu, který samozřejmě ale budil obavy a nakonec je splnil, ale tak na půl.Mancini není špatný scénárista, přeci to on stojí za prvním dílem, ale režisér je to opravdu prach bídný, což ukázal při svém debutu a tady opět spíš boduje scénářem, než režií.Celé mi to přišlo jako takové demo, taková zkouška jestli dokáže ještě oživit tuhle legendu, vrátit jí její původní koncept a to děsivost a dokázat, že si zaslouží peníze na remake.Překvapila mě dost dobrá atmosféra, Chucky uměl být zase pořádně děsivý.Jenže ho bylo málo, to je ten problém.Vraždy nejsou taky nijak zvlášť originální a ani ve verzi unrated nijak brutální, takže normální verze byla asi zase do školky.Chucky strašně málo hláškuje a vůbec sem měl pocit, že čím míň má Mancini Chuckyho na plátně, tím víc je spokojený a míň nervozní, aby zase něco neposral.Vůbec se mi nelíbila scénáristická odbočka, která degradovala Charlese Lee Raye na jakého si zvrhlého úchyla, který chtěl mít mimčo...no uff....to se musel původní Bostonský škrtič dobře nasrat.Když ale přestanu konečně pindat, celkově sem spíš spokojenej, zaroveň ale i zklamanej, protože se filmu podařilo oživit jednu legendu, ovšem jen takovým malým záchvěvem, který by si zasloužil víc...víc všeho, hlášek, mrtvých, krve a strachu.Největším pozitivem tak je hudba, která čerpá z té původní a hodně filmu pomohla.Cameo na konci bylo vyloženě směšný, to bych asi po tolika letech chtěl opravdu něco na trošku vyšší úrovní, než jen no no no Andy wait....bum.....Mírným překvapením tak pro mě je hlavně nádech hororové atmosféry a návrat ke kořenům.Chtělo to ale větší koule Mancini.Snad příště.55% a to brutální faux pass s chodícím kriplem si jako myslel vážně, Done? ()

Galerie (53)

Zajímavosti (26)

  • Ve scéně v čase 1:14:47, kdy padá Nica (Fiona Dourif) z výšky na vozíku, je vidět že Nica dopadá dříve než vozík, který je ale v čase 1:15:07 vedle ní. (dc125)
  • Ve scéně v čase 1:14:44 Nica (Fiona Dourif) padá z výšky přímo na záda, ale v čase 1:15:8 leží na břiše a jinde, než kam dopadala. (dc125)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. srpna 2013 na Fantasia FF (Montreal – Kanada). (Varan)

Reklama

Reklama