Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž, považovaný za bezohledného a tajemného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a snaží se zjistit, díky komu byl obviněn ze dvou vražd, spáchaných v New Yorku. nemá však mnoho času... zkušený šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) a jeho muži jsou mu na stopě. Nelítostné pronásledování začíná... (Warner Home Video CZ)

Recenze (267)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad typické pokračovanie, ktoré kopíruje koncept jednotky, len vo väčšom merítku. Ale príbeh tentoraz vôbec nefunguje. A aj postava Tommy Lee Jonesa je tentoraz prekvapivo nudná. Snipes je pre zmenu nevýrazný a zloduch pozor boiler s Dawneyho syndrómom ma sklamal. Kopíruje sa aj v akcii, ktorá je kvalitne prevedená. Holt, stará škola, ale je jej málo, aby to zachránilo tento nefunkčný akčný thriller od nudy.  3/10. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Uprchlíka z roku 1993, kde se sice již neobjeví Harrison Ford, ale Sam Gerard ztvárněný Tommy Lee Jonesem tu zastává hlavní pozici vyšetřovatele. Herecké obsazení ve vedlejších rolích taktéž zaujme, spíše než průměrný Snipes mě mile překvapil Robert Downey Jr., a to s jakou lehkostí si střihl tak zajímavou postavu. Jenže příběh nenabídne nic nového, a hlavně mi v mnoha momentech přišlo, jako kdyby se scénáristi topili ve svých výtvorech a výsledek se pak strašně táhl. Doopravdy jsem čekal daleko napínavější podívanou protkanou scénámi, z nichž bude sálat adrenalin na každém kroku, ale to se nedostavilo. Ten přemrštěný rozpočet nechápu, jako televizní film kvalitní tvorba, jako něco za 60 milionů dolarů vskutku nepochopitelné. Ale neboť mám Jonese v oblibě jako herce a jeho charismatická postava stála jako jedna z mála alespoň za řeč, tak určitou laťku film nastavil. Ale věřte, že není nikterak vysoká a dostatek jiné tvorby ji pohodlně a bez zaváhání přeskočil. Za mě dávám 58 % ()

Reklama

Seag 

všechny recenze uživatele

Ked to mam porovnat s utečencom tak je tento výtvor lepší. Poviem prečo: Viac akce, viac vzrušenia, scénar je o vela nápaditejší a dobrá zápletka Len ma štve že nikto neocenil Tom Wooda (Newman) . Ani ho tu nemajú. Tommy lee je skvelý. Vyzerá namyslene, ale to sa mi na nom páči. časť v ktorej zabili Newmana ma pravdu povediac dojala a zároven aj mrzela. Dávam ***** hviezd ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Hollywoodský prefabrikát. Wesley Snipes s jehněčím výrazem „Byl jsem zneužit k tajné operaci“ mě hrozně štval a přál jsem mu aspoň 25 let natvrdo. Za naivitu a za to samoúčelné, rádoby dramatické slaňování po fasádě věžáku při instalaci kamery, kterou by normální člověk v klídku umístil v okně na parapet. Pěkná havárie letadla sice potěšila a propagátor pistolí značky Glock, policejní buldog Tomy Lee Jones odvedl svou práci dobře a jako kulomet na své podřízené chrlil záplavu (v reálu nesplnitelných) rozkazů, aby mu nevychladli, ale i tak - lehce zapomenutelný film. A zatímco Uprchlík opravdu prchal (a já s ním), tohle dílko se prostě jen mrcasí kolem a jen občas někam zbůhdarma popoběhne. ()

adams89 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování úspěšného Uprchlíka už nebylo tak dobré, ale přesto nijak neurazí. Určité výhrady by se ale našly. Tak zejména, výrazně ubylo napětí. Dále pak Wesley Snipes už není tak kvalitní postava, jakou vytvořil už před ním Harrison Ford, ale snahu mu určitě nelze odepřít. Hodně nepřesvědčivý byl pro mně ale agent Royce, v podání Roberta Downeyho, který se mezi ostatními vyšetřovateli ztrácel a jako profesionál mi příliš nepřipadal. O několik těch procent výš to potom ve výsledném hodnocení vytahuje opět skvělý Tommy Lee Jones, který opět ukázal, že role rázného pronásledovatele mu sedne na míru. Tak tedy, díky němu dávám solidních 60%, jako druhý díl to špatný film nebyl.60% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Film sa natáčal v Chicagu, West Vienna a Bay City (Illinois, USA), New Yorku (New York, USA), Bentone (Kentucky, USA) a Reelfoot Lake (Tennessee, USA) od 7. júna do 26. septembra 1997. (Arsenal83)
  • Mark J. Sheridan (Wesley Snipes) nosí hodinky značky 1996 Swatch Irony Chrono "Vernissage" YCS101. (dyfur)

Reklama

Reklama