Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž, považovaný za bezohledného a tajemného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a snaží se zjistit, díky komu byl obviněn ze dvou vražd, spáchaných v New Yorku. nemá však mnoho času... zkušený šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) a jeho muži jsou mu na stopě. Nelítostné pronásledování začíná... (Warner Home Video CZ)

Recenze (267)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Že ono to kopírování není tak snadné, jak jste si myslel, pane Stuarte? Uvařil jste pokrm bez chuti, bez šťávy, bez zajímavé přílohy, podle všeho výhradně bez kuchařky. Že mi na talíř prsknete tři knedlíky Tomáše, Wesleyho a Roberta je od vás sice moc hezké, ale co s nimi asi tak mám dělat, když jeden je okoralý, druhý rozsypaný a třetí nedovařený? Řečeno terminologií letošních Vánoc; když předem vím, že dárek nikoho dvakrát nepřekvapí, aspoň ho hezky zabalím. Tím se řídím já při dnešním balení hovadin pod stromeček, a řídit byste se tím do příště měl i vy. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tady je vidět zjevná snaha o zopakování úspěchu uprchlíka s Hrrisonem Fordem, sice toho uprchlíka vyčórovali jak se jen dalo, ale trošku zapoměli na Harrisona a jelikož se Wesley na tohle moc nehodil, tak to je docela problém. Sice zůstal Tommy Lee Jones, ale ten na to sám nestačil a proto to dapadlo, tak jak to dopadlo ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Uprchlíka z roku 1993, kde se sice již neobjeví Harrison Ford, ale Sam Gerard ztvárněný Tommy Lee Jonesem tu zastává hlavní pozici vyšetřovatele. Herecké obsazení ve vedlejších rolích taktéž zaujme, spíše než průměrný Snipes mě mile překvapil Robert Downey Jr., a to s jakou lehkostí si střihl tak zajímavou postavu. Jenže příběh nenabídne nic nového, a hlavně mi v mnoha momentech přišlo, jako kdyby se scénáristi topili ve svých výtvorech a výsledek se pak strašně táhl. Doopravdy jsem čekal daleko napínavější podívanou protkanou scénámi, z nichž bude sálat adrenalin na každém kroku, ale to se nedostavilo. Ten přemrštěný rozpočet nechápu, jako televizní film kvalitní tvorba, jako něco za 60 milionů dolarů vskutku nepochopitelné. Ale neboť mám Jonese v oblibě jako herce a jeho charismatická postava stála jako jedna z mála alespoň za řeč, tak určitou laťku film nastavil. Ale věřte, že není nikterak vysoká a dostatek jiné tvorby ji pohodlně a bez zaváhání přeskočil. Za mě dávám 58 % ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Nekorunovaný král kameramanů na poli akčních filmů devadesátých let, Andrzej Bartkowiak, si nezaslouží plýtvat svými schopnostmi na film formátu Šerifové. A stejně tak (kdysi) nadějný Stuart Baird měl hledat inspiraci na jiné straně. Snímek Šerifové je utajeným pokračováním geniálního Davisova filmu a jako by jeho cílem bylo ukázat, čím se odlišuje vysoké eso od zaprášené karty. Ať už se jedná o scénář, režii, hudbu či jinou věc, Šerifové hnízdí v průměru. Jen vizuálně bezchybně těkající kamera film táhne a to je málo. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Klidně se tento snímek mohl jmenovat Uprchlík 2, protože se jedná o pokračování velmi úspěšného filmu z roku 1993. Tommy Lee Jones se vrací v roli šerifa Sama Gerarda a i jeho tým je stejný. V podstatě vše je zkopírováno z Uprchlíka. Scéna s autobusem nahradila velkolepější scéna s letadlem, která je mimochodem velmi dobrá, jinak pak už je to stejné. Neprávem obviněný se dostane po nehodě na útěk a začíná pronásledování a očištění jména neprávem odsouzeného. Jenže je to stále dobrá zábava! Kvalit Uprchlíka to samozřejmě nedosahuje, nicméně tento snímek má pár nezapomenutelných scén. Například scéna v bažinách, skok na vlak a již zmíněné letadlo. K tomu vynikající Tommy Lee Jones, který sem tam vypustí skvělou hlášku („Nespali jsme už dva dny“. „Vyspíte se příští měsíc“.) a je stejně dobrý, jako byl v Uprchlíkovi. Finále s roruzlením, nebylo vůbec špatné. Jediný problém shledávám ve Wesley Snipesovi. Herec je (nebo spíš byl, než začal hrát v levných direct to dvd filmech) dobrý, ale na Harrisona Forda nemá. To už by se mi více jedna z možností, kterou byl Samuel L. Jackson, který měl asi hodně práce s výborným vyjednavačem. Neříkám, že obsazení Snipese bylo vyloženě špatné, to určitě ne, ale chtělo to někoho, více kvalitnějšího. Třeba takový Robert De Niro, nebo Al Pacino, to by to vypadalo hned trošku jinak. Krásné 4* a důstojné pokračování Uprchlíka. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Cintorín v New Yorku, kde sa natáčalo niekoľko scén a o ktorom Gerard (Tommy Lee Jones) hovorí ako o cintoríne „Queens Hill“, je v skutočnosti „český“ cintorín v Chicagu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama