Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž, považovaný za bezohledného a tajemného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a snaží se zjistit, díky komu byl obviněn ze dvou vražd, spáchaných v New Yorku. nemá však mnoho času... zkušený šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) a jeho muži jsou mu na stopě. Nelítostné pronásledování začíná... (Warner Home Video CZ)

Recenze (268)

nash. 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se dostal k pokračování slavného Uprchlíka. Není to úplně promarněný čas, ale na druhou stranu, žádná sláva to taky není. Tommy Lee Jones se s chutí a elánem snaží dát divákům ještě víc toho nejlepšího z Gerarda a Robert Downey Jr. je fajn obohacením, jenže Baird a Wesley Snipes z toho prostě dělají tuctovou akční rutinu s béčkovou příchutí. Aniž by dodali nápady, energii nebo cokoli, co by film z jejich strany udrželo na vlně nebo ho alespoň vysekalo z podprůměru. Myslím, že mi brzy bude muset spravit chuť dr. Kimble. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Aj keď pokračovanie už netočí Andrew Davis, Šerifovia sa mi ľúbia snáď miestami ešte viac. Utečenec hral trošku na dramatickejšiu notu (civilný Ford), no tu je to viac o akcii (zabijak Snipes). Tommy Lee Jones ma v zásobníku síce dosť nábojov, ale nedá sa to porovnať s počtom jeho hlášok. Rovnako ako u prvého filmu, tak aj tu je herecké obsadenie skvelé. Je to v podstate rovnaká šablónka ako prvý film, no tu sa viac hrá na akciu (nezabudnuteľná scéna v močiaroch), čo mne rozhodne vyhovovalo a to tempo filmu je tiež perfektné, rovnako ako skvelá hudba od Jerryho Goldsmitha. Slabšie ako jednotka, stále však napínavé a dobré. 85% - 4* ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Američtí šerifové, v čele s Tommy Lee Jonesem pronásledují, uprchlíka Wesleyho Snipese obviněného z dvojnásobné vraždy. Ten je však rozhodnutý prokázat svou nevinu a najít ty, jež si ho vybrali za obětního beránka ve své špinavé politické hře. Je jasné, že Tommy Lee Jones se tímto filmem pokusil navázat nepřímo na svou úspěšnou postavu nesmlouvavého pronásledovatele z dramatu Uprchlík. Tehdy pronásledoval Harrisona Forda. Tentokrát Wesleyho Snipese, ovšem s tím rozdílem, že Snipes je vycvičený agent, který se vyzná v terénu a před svými pronásledovateli má vždy náskok. Dočkáme se nějakých zvratů, slušné porce akce, zavilého výrazu Tommy Lee Jonese, nezajímavě hrajícího Wesley Snipese a nemotorně (ne)hrajícího Roberta Downeyho. Opakovaný příběh se dočkal zbytečné recyklace ve slabém, téměř televizním provedení Stuarta Bairda, který filmu do žil nevstříkl jedinou milikapičku napětí a řemeslné dovednosti. 40% ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Dal bych i ty čtyři hvězdy, ale jak tu bylo už mnohokrát zmíněno, je to menší vykrádání Uprchlíka. Sice tady je lepší záporák než v "The Fugitive", ale tam měli Forda, který bohužel nejezdil fordem, ale pořád utíkal, utíkal a já mu fandil. Snipes je o třídu horší uprchlík a neseděl mi tu. Přesto kriminálka, kterou stojí za to vidět. 70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $57,167,405Tržby Celosvetovo $102,367,405║ Aj keď po kvalitách Utečenca moc toho nezostalo pre toto voľné pokračovanie ale určitý štandart si to udrží a tak môžeme sledovať aspoň slušný priemer, ktorý sa dá pozrieť aj viac krát bez toho aby nudil. /videl v kine: 65%/ ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Všetky autá na cintoríne majú kalifornské poznávacie značky, aj keď scéna je natočená v New Yorku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno