Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž, považovaný za bezohledného a tajemného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a snaží se zjistit, díky komu byl obviněn ze dvou vražd, spáchaných v New Yorku. nemá však mnoho času... zkušený šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) a jeho muži jsou mu na stopě. Nelítostné pronásledování začíná... (Warner Home Video CZ)

Recenze (268)

Seag 

všechny recenze uživatele

Ked to mam porovnat s utečencom tak je tento výtvor lepší. Poviem prečo: Viac akce, viac vzrušenia, scénar je o vela nápaditejší a dobrá zápletka Len ma štve že nikto neocenil Tom Wooda (Newman) . Ani ho tu nemajú. Tommy lee je skvelý. Vyzerá namyslene, ale to sa mi na nom páči. časť v ktorej zabili Newmana ma pravdu povediac dojala a zároven aj mrzela. Dávam ***** hviezd ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Klidně se tento snímek mohl jmenovat Uprchlík 2, protože se jedná o pokračování velmi úspěšného filmu z roku 1993. Tommy Lee Jones se vrací v roli šerifa Sama Gerarda a i jeho tým je stejný. V podstatě vše je zkopírováno z Uprchlíka. Scéna s autobusem nahradila velkolepější scéna s letadlem, která je mimochodem velmi dobrá, jinak pak už je to stejné. Neprávem obviněný se dostane po nehodě na útěk a začíná pronásledování a očištění jména neprávem odsouzeného. Jenže je to stále dobrá zábava! Kvalit Uprchlíka to samozřejmě nedosahuje, nicméně tento snímek má pár nezapomenutelných scén. Například scéna v bažinách, skok na vlak a již zmíněné letadlo. K tomu vynikající Tommy Lee Jones, který sem tam vypustí skvělou hlášku („Nespali jsme už dva dny“. „Vyspíte se příští měsíc“.) a je stejně dobrý, jako byl v Uprchlíkovi. Finále s roruzlením, nebylo vůbec špatné. Jediný problém shledávám ve Wesley Snipesovi. Herec je (nebo spíš byl, než začal hrát v levných direct to dvd filmech) dobrý, ale na Harrisona Forda nemá. To už by se mi více jedna z možností, kterou byl Samuel L. Jackson, který měl asi hodně práce s výborným vyjednavačem. Neříkám, že obsazení Snipese bylo vyloženě špatné, to určitě ne, ale chtělo to někoho, více kvalitnějšího. Třeba takový Robert De Niro, nebo Al Pacino, to by to vypadalo hned trošku jinak. Krásné 4* a důstojné pokračování Uprchlíka. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Američtí šerifové, v čele s Tommy Lee Jonesem pronásledují, uprchlíka Wesleyho Snipese obviněného z dvojnásobné vraždy. Ten je však rozhodnutý prokázat svou nevinu a najít ty, jež si ho vybrali za obětního beránka ve své špinavé politické hře. Je jasné, že Tommy Lee Jones se tímto filmem pokusil navázat nepřímo na svou úspěšnou postavu nesmlouvavého pronásledovatele z dramatu Uprchlík. Tehdy pronásledoval Harrisona Forda. Tentokrát Wesleyho Snipese, ovšem s tím rozdílem, že Snipes je vycvičený agent, který se vyzná v terénu a před svými pronásledovateli má vždy náskok. Dočkáme se nějakých zvratů, slušné porce akce, zavilého výrazu Tommy Lee Jonese, nezajímavě hrajícího Wesley Snipese a nemotorně (ne)hrajícího Roberta Downeyho. Opakovaný příběh se dočkal zbytečné recyklace ve slabém, téměř televizním provedení Stuarta Bairda, který filmu do žil nevstříkl jedinou milikapičku napětí a řemeslné dovednosti. 40% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľmi dobrý thriller s Jonesovou typickou rolou naháňača zločincov a strážcu zákona. Neuveriteľné, ako mu to prischlo. A dokonca i Snipesovi rola veľmi dobre sadla, pritom pri pohľade späť to bol viac kriminálnik než herec. Film sa dá samozrejme silne porovnať s Utečencom, trocha za ním nestíha, ale stále dosť dobré na zážitok, ktorý nenudí ani chvíľu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Šerifové jsou skvělý film, který tentokrát nestojí ani tak na postavě uprchlíka, ale hlavně na Lovci Samu Gerardovi. Příběh je tentokrát záhadnější než v Uprchlíkovi a míří až na nejvyšší místa tajných služeb USA. Akční scény jsou špičkově natočené, obzvlášť honička v bažinách je nezapomenutelná - některé záběry by stálo za to zvěčnit jako fotografie (nebo spíš plakáty). Pro mě rozhodně klasika a příklad dobře natočeného thrilleru - tak jako "první díl". Jo a hudbu dělal Jerry Goldsmith;) 80% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Stuart Baird použil skutočných pilotov namiesto hercov, aby dodal autentickejší pocit. (Arsenal83)
  • Filmári si preštudovali videá a fotografie leteckých nešťastí, aby videli, ako sa lietadlo pri havárii rozpadne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama