Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž, považovaný za bezohledného a tajemného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a snaží se zjistit, díky komu byl obviněn ze dvou vražd, spáchaných v New Yorku. nemá však mnoho času... zkušený šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) a jeho muži jsou mu na stopě. Nelítostné pronásledování začíná... (Warner Home Video CZ)

Recenze (267)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Upozornění! Komentář může být lehce politicky nekorektní a může obsahovat bojler! Ptákovina Šerifové je věrná kopie filmu Uprchlík a ačkoli byste si nejspíš řekli, že se průběh bude alespoň trochu lišit, pletete se. Bohužel, tady to neplatí. Scénář prakticky přes kopírák, jen jeden obrovský rozdíl tu skutečně je. Černochovi byste nikdy nefandili při útěku, i kdyby byl nevinný. Obzvláště pak Snipesovi. Tedy.. co to plácám, chtěl jsem samozřejmě napsat, že tentokrát vězeň uprchl daleko rafinovaněji a dokonce z letadla! Jinak je to celé sterilní a nezáživné. Třeskutě vtipné hlášky Sama Gerarda už znáte z předchozího filmu, takže stále čekáte na něco nového, ale když se v obou filmech nahání zločinec, asi to o moc jiné být nemůže. Zkrátka, ve vyloveném rybníčku nahazuje už jen blbec. Tak honem natočte ještě pár filmů, neboť dopravních prostředků tu ještě pár máme a Tomy Lee stárne velice rychle. Osobně jim však nedávám mnoho nadějí na úspěch, neboť kvalita jde očividně rapidně dolů. 50% ()

Seag 

všechny recenze uživatele

Ked to mam porovnat s utečencom tak je tento výtvor lepší. Poviem prečo: Viac akce, viac vzrušenia, scénar je o vela nápaditejší a dobrá zápletka Len ma štve že nikto neocenil Tom Wooda (Newman) . Ani ho tu nemajú. Tommy lee je skvelý. Vyzerá namyslene, ale to sa mi na nom páči. časť v ktorej zabili Newmana ma pravdu povediac dojala a zároven aj mrzela. Dávam ***** hviezd ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž není to totéž. Aneb Baird si tu zahrál na Davise a stvořil něco jako remake a pokračování v jednom. No Baird je pro mě hlavně elitní střihač, ale jako režisér už nic moc. Tohle aspoň neuspí jako nudný Boeing 747 v ohrožení. Akce je tu určitě dostatek a Wesley Snipes v té době v elitní formě se i stará o její kvalitní provedení. Akorát se člověk nemůže zbavit dojmu, že sleduje něco co už tu jednou bylo a lépe. S tím že civilnost celého příběhu se s hrdinou profíkem v hlavní roli jaksi vytrácí. Nicméně původní dvě hvězdy byly příliš přísný, protože musím už poněkolikáté konstatovat, že ve srovnání se současností na tom tyhle filmy který pro mě nebyly ve svý době úplný bomby nejsou zase až tak špatně.55% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Při jedné banální automobilové nehodě je zraněn Mark Roberts (Wesley Snipes). V nemocnici se ale zjistí, že Mark vystupuje pod falešnou identitou, a patrně jde o dvojnásobného vraha z jednoho nevyřešeného případu z New Yorku. Při jeho převozu (přeletu) do vězení ale dojde k havárii, a Markovi se podaří uprchnout. To ale nemůže nechat šéf týmu US Marshalls, Samuel Gerard (Tommy Lee Jones) jen tak, a vydává se na dlouhé pronásledování. Ale během akce se začínají objevovat nové souvislosti, které ukazují, že pachatelem mohl být i někdo jiný ... Po fenomenálním úspěchu Uprchlíka se Tommy Lee Jones rozhodl vstoupit do stejné řeky znovu, jen s jiným "Uprchlíkem". Harrisona Forda vyměnil za Wesleyho Snipes, a jedeme dál - je ale pravda, že Šerifové jsou mnohem akčnější a spletitější, nicméně i tak jakoby svému bráškovi z oka vypadli. Tommy Lee Jones jako hlavni polda je skvělej a Wesley Snipes mu taky odstudu nedělá. Fajn kousek, pokud máte chuť na příjemnou akčňárnu... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky celkem rutinní akčňák stojící na charismatu Tommy Lee Jonese a jeho sympatickém týmu, který je identický s tím v o pět let starším Uprchlíkovi. Jako celek to není o moc horší než Uprchlík, ale chybí tomu výraznější hlavní postava - Wesley Snipes je oproti Fordovi takový nemastný neslaný. Akce je skvělá, klasická 90. léta. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Vyšetřovací tým Gerarda (Tommy Lee Jones) je z většiny stejný jako ve filmu Uprchlík (1993) s Harrisonem Fordem, i tam se v týmu objevili Joe Pantoliano, Daniel Roebuck a Tom Wood. Tím ale podobnosti filmů nekončí. Po havárii na začátku filmu je Mark (Wesley Snipes) odvezen do Chicago Memorial Hospital, v níž pracoval Dr. Richard Kimble (Harrison Ford) ve filmu Uprchlík (1993). Stejné je i samotné jméno hlavního vyšetřovatele Sama Gerarda, tak se jmenoval vyšetřovatel i ve filmu Uprchlík (1993). (headshot)

Reklama

Reklama